Zdravim vsechny!
Mam nasledujici konfiguraci pocitadla a chtel bych prejit ze vzduchu na vodu
MB: Asus P5WD2-E Premium
CPU: Pentium D930 (zatim na nominalnich 3GHz, ale chci jit na 4GHz)
GPU: MSI NX7600GT VT2D256HD
Case: Chieftec DX (starsi z Dragon serie, 4x5.25, 6x3.5, 5xFan 80mm - 2 vstupni vepredu, 2 vystupni vzadu a jeden v bocnici)
Na vodnika mam vybrany mam nasledujici komponenty:
CPU blok: Alphacool Nexxos XP silver
GPU blok: Watercool HK GPU-X Rev2.5 GF7600GT
pumpa: Eheim HPPS Plus
radiator: Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme II
vsechno jsem vybral na casemodding.cz
O blokach na NB, SB a mosfety uvazuju, ale nevim presne jaky by pasovaly na tu moji desku, zatim jsem tam moc nezkoumal uchyceni tech stavajicich.
Vodni okruh bych nechal bez expanzky, jenom s T-spojkou pred cerpadlem.
Na GPU bych chtel kazdopadne nejakej fullcover blok, coz ten Watercool docela splnuje, Innovatek mi pripada uz dost drahej. Ale libi se mi i Alphacool NexXxoS GP3X-N Geforce 7600, ale ten zase neni fullcover.
Harddisky (mam dva) budu chladit vzduchem, bud je necham tam kde jsou a kde na ne fouka jeden ze vstupnich vetraku, nebo kdybych ty vstupni vetraky nahradil jednim 120mm, tak harddisky presunu to 5.25 pozic a vrazim na ne Nexus DiskTwiny.
Dal chci vymenit i zadni dvojici 80mm vetraku za jeden 120mm a udelat ho jako vstupni, zaslepit tu bocnici (bocnicovy ventilatory stejne moc uzitku podle vseho nenapachaji) a navrch case udelat dve diry na dva 120mm vetraky s tim ze bych tam umistil i ten radiator (u nej jeste nevim jestli
bych ho nechal zvenku-pak by ventilatory tlacily vzduch do nej, nebo jestli ho zkusim zamontovat dovnitr-pak bych ho primontoval az zespodu na vetraky, ktery by byly taky zevnitr pridelany ke stropu case).
Muzete mi prosim zkusit nekdo napsat jestli mam:
a) dobre vybrany komponenty + pomoct s vyberem pro NB,SB a mosfety
b) jakz takz dobre vymyslenou koncepci samotnyho chlazeni
Dekuji za podnetne rady a fakticke pripominky!
Watercooling and Skydiving forever![]()