Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Diagnostika při konfliktu zařízení ?

Standardní Diagnostika při konfliktu zařízení ?

Ahoj,

poraďte mi, prosím, program pro diagnostiku při konfliktu zařízení (nebo nekorektní driver). Padají mi Win2K při běžných operacích (běžný test disku, Halt 0x0D1, Reset počítače, naplánovaný test disku Halt 0x044, zamrzání počítače, reset při spouštění programů, které na jiných Win2K fungují, konflikt při použití zvukovky - jak integrované tak SB5.1Live atp.) a chtěl bych najít to zařízení (nebo ovladač), co za to může.
    Díky.
    Jaro

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Zkus použít nějaký monitorovací utility od sysiternalsu: www.sysinternals.com
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Tam jsou ale testy/monitoring na různá konkrétní zařízení. Ale já nevím které zařízení monitorovat. Například při otevření souboru se mi resetuje počítač. Mám testovat disk? Nebo aktivitu USB? Nebo registry?
    Měl jsem na mysli nějaký obecný test, který dokáže vyhledat konflikty zařízení přes jejich ovladače.
    Díky
    Jaro

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Já vím, kdysi jsem měl problém s Flash Pointem, který mě libovolně restaroval počítač, Zkusil jsem FileMonitor a Snoopyho, abych zjistil která DLL to děla. Problém byl s ukládáním protokolů. Ale ještě se podívám.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

co vím, tak FP padá když špatně uděláš záložnou kopii... záleží, kterou verzi FP máš...
    CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; DVD RW: LITE-ON SOHW - 1693S; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: LCD Fujitsu Siemens Computers P19-2, revize 5, DVI; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);

Standardní

Tak např. můj problém byl v hardisku.
    Nesnášel fragmentované soubory (i pokud byl fragmentovaný soubor např textur ze hry). Když na takový soubor hardisk narazil tak hledal, hledal následující fragment a už na nic neměl čas. Někdy ho našel a hra/film/soubor s trhnutím pokračoval/a ale někdy ho nikdy nenašel a počítač se zasekl, fungovaly jen fragmenty programu/ů z cache (např zvuk) a systém čekal na reset (nemohl se dostat ani na své odkladiště, prostě nikam). Po výměně HD je to už paráda.

Diagnostika tedy žádná, pouze výměna kus za kus...
    Bohužel to nejde dělat vždy že (dostupnost, peníze, zásah vyšší moci, tchýně, BIS, CIA atp.)
    Jaro

Standardní

Burnintest - testuje komponenty, ale zda se mi povrchni, pak komercni AmiDiag, ten znam jen v jeho 3 roky stare DOS verzi, ale byl dobry. Nejake tipy dava i SiSoft Sandra. Ovsem ja jsem take takovy soft hledal na tomto boardu a pohorel jsem (Aida32 je pekna pro vypis vseho moznyho, ale ne na test komponent).

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Flahs point

Citace Původně odeslal Arteee
    Já vím, kdysi jsem měl problém s Flash Pointem, který mě libovolně restaroval počítač, Zkusil jsem FileMonitor a Snoopyho, abych zjistil která DLL to děla. Problém byl s ukládáním protokolů. Ale ještě se podívám.

zdravím, mám jsem podobný problém s Flash Pointem. Pořád mi to padá. Můžeš mi poradit, jak jsi jej odstranil

Moc diky.

PTF

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Windows XP - problém při instalaci zařízení
    Založil KUBA v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 17.12.2004, 17:16
  2. ABIT AI7 dělá problémy při modemovém připojeni k Internetu ?
    Založil Ladis v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.06.2004, 08:19
  3. PC při připojeném USB2 zařízení při startu BIOS zatuhne...
    Založil Nikolas v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 02.04.2004, 23:32
  4. Problémy s USB - připojení zařízení - Win2000 pomohly...
    Založil Vykuk v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 14.01.2004, 17:59
  5. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.11.2002, 09:04

Pravidla přispívání