Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Shanim pokrocilejsiho bastlire (rozsifrovani dat)

Standardní Shanim pokrocilejsiho bastlire (rozsifrovani dat)

Ahoj.
    Jde asi o tohle: mame dve zarizeni, A a B. Obe zarizeni mezi sebou komunikuji digitalne. Predpokladam, ze komunikace probiha asi tak, ze pri kazdem zapnuti zarizeni A, si zarizeni A overi, zda je k nemu pripojeno zarizeni B. Prestoze zarizeni B lze menit (nahradni dil), ma kazde zarizeni B svuj identifikacni kod a pokud je zarizeni B vymeneno, je treba zarizeni A "povolit" pouzivani noveho zarizeni B. Po overeni posila zarizeni B do zarizeni A data, ktera A zpracovava. Zarizeni B muze nabyvat nekolik (asi dost) stavu.
    Ja bych potreboval postavit zarizeni C, kt. by se tvarilo jako zarizeni B, proslo by overenim a pak by posilalo do A jen jeden ze stavu, kt. muze B normalne nabyvat. Mezi B a C by se prepinalo nejakym prepinacem, asi by stacil i normalni mechanickej (prepnuti by se provadelo pri vypnutem A).
    Proto je tedy treba rozlustit protokol, kterym A s B komunikuji a rozlustit identifikacni kod B. Predpokladam, ze je k tomu treba logicky analyzator, pripadne aspon digitalni osciloskop s pameti.
    Ta komunikace nebude zadna veda, nejspis to nebude ani nijak zasifrovany. Komunikace probiha na 99% po dvou dratech.
    Prestoze to pisu takhle tajemne, nejedna se o nic nelegalniho.
    Odmena v pripade uspechu je v radu desitek tisic korun.
    Pokud by se podarilo aspon rozlustit ten protokol, jsem si uz schopnej postavit C sam. Odmena by byla o neco nizsi, ale porad by se pohybovala ve stejnych radech.

EDIT: vyreseno
    Naposledy upravil Martin; 03.09.2006 v 12:13.
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Standardní Re: Shanim pokrocilejsiho bastlire (rozsifrovani dat)

Hi

mozna by bylo vhodne uvest, o jake zarizeni se jedna, cemu slouzi atd.. Takhle si pod tim lze predstavit cokoliv. A take odkud jste.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Citace Původně odeslal Iguaner Zobrazit příspěvek
    Hi

mozna by bylo vhodne uvest, o jake zarizeni se jedna, cemu slouzi atd.. Takhle si pod tim lze predstavit cokoliv. A take odkud jste.
    Jsem z Plzne (mam to v podpisu). Takhle verejne jsem zamerne neuved o jaky zarizeni jde, ale pokud bys chtel vedet vic, napisu PM.
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

hi

no tak napis. Jde o to, ze takhle si pod tim nekdo neco predstavi. Jde treba o oekavany protokol, zabezpeceni, slozitost, delku atd. Nebo mi napis na ICQ.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Diky za ohlasy, vyreseno, prosim o zamknuti.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání