Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Jakou externí zvukovku? (asi USB)

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Standardní Jakou externí zvukovku? (asi USB)

Koupil sem si novej notebook (Asus A6Km) a ten má 5.1 výstup pouze optickej a já tu mám od starýho PC ještě Creative Inspire 5300.

Jak to co nejlevneji propojit tak, aby ty repráky jely jako 5.1?
    Možnosti jsou (co znám) v zásadě 3:
    PCMCIA - elegantní a dost drahý řešení
    USB - poměrně levný řešení (kolem 1000kč, to se dá)
    dekodér (vstup optika, výstup 3x3,5mm) - imho dost drahý ne moc elegantní řešení

Možná jsou ještě další, ale já zvuku moc nerozumím.

Co vy tyhle karty?
    http://www.alzasoft.cz/externi-zvuko...usb-d63719.htm
    http://www.alzasoft.cz/externi-zvuko...5-1-d63699.htm

Dá se to poslouchat?
    Myšlení zkresluje realitu.

Standardní Re: Jakou externí zvukovku? (asi USB)

taky by me to moc zajimalo,presne tohle planuju koupit...mam notes a chci si koupit 5+1
    ntb:
    MSI GX700|2GB RAM|NVIDIA GF 8600m GT 512MB|1680x1050 ftw|logitech X-530|
    Western Digital My Book Essential Edition 320GB |crEatiVe soundblaster 24bit

Mno do PCMCIA bych nešel už jen z principu že se to dost hřeje a nezískáš tím bůhví co. Raději bych se klonil k USB řešení. Pokud NTB dáš pryč, zůstane Ti zvukovka kterou můžeš použít u stolního pc, hraje krásně oproti On-board řešením. Můj návrh zde.
    Získáš podporu EAX, slušné ovladače, kvalitní zvuk(pro poslech mp3,hraní her,filmy,audiofil sice ohrne nos,ale myslím že to bohatě stačí) a dálkové ovládáníčko

Dekodérem máš na mysli nějaký reciever? K měnu by jsi ale musel připojit reproduktory přes pérové svorky,či přes banány. To by jsi chtěl pojit Ty 5300 k recieveru? To je asi nejdražší varianta. Ovšem získáš Tím asi nejkvalitnější řešení(i při koupi relativně levného recieveru), včetně rds rádia, dálkového ovládání...nebo jsem špatně pochopil otázku?
    Naposledy upravil Zdenek Dubnicky; 18.07.2006 v 21:27.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

hele reste spis to usb reseni) newim kdo si koupi ext. zvukovku za 6 litru...usb je za litr
    ntb:

Tak si přečti co jsem napsal. Doporučil jsem mu EXTERNÍ usb 2.0 zvukovou kartu..
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Zdenek Dubnicky> Jo, myslel sem receiver, ale hned mi bylo jasný, že to k PC není až tak dobrý řešení.

To že by audiofil ohrnul nos, to je mi jedno, audiofilové jsou chátra, které je potřeba se zbavit

Taky dávám přednost USB řešení. Tu kartu co doporučuješ sem viděl, ale nelíbila se mi (jako designově, třeba ten Zalman je krásnej ) a zdála se mi velká ... nicméně má to dálkový ovládání a EAX což je rozhodně velký + a cena se taky dá snést.
    Myšlení zkresluje realitu.

Nebudu básnit nad převodníky,odstupem od šumu, papírovými parametry. Soused si ji koupil k ntb a jedním slovem hraje krásně!! Oproti zabudované, je to opravdu jiná káva. Zvuk má sice přesný rukopis creativu,ale pro "naše" použití myslím více než dostatečný...

HERCULES Muse Pocket LT - 5.1, externí USB, sw prodáváme v práci, a její provedení se mi vůbec nelíbí. Už dílenské zpracování mě odrazuje. Ale na něčem se uštřit musí )

k tomu herculesu,kdyz pomines zpracovani...co zvuk?zkousel si?treba v porovnani s tim zelmanem...rozhoduju se mezi tema dvouma,zelman,hercules...sem docela kratkej s prachama,tak mi asi nezbyde nic jinyho nez vzit toho herculese...ale jestli je v tom velkej rozdil tak bych vzal toho zelmana
    ntb:

Nedalo mi to a našel jsem si recenzi. Článek jsem si zběžně pročetl a tato karta dostala druhé nejlepší hodnocení. Výhody jsou tam pěkně napsány, přesvědčilo mě to I když to by jsi měl raději příčist sám

Na druhou stranu zde chválí HERCULES.

Jestli nechceš zbytečně utrácet kup klidně HERCULES s pocitem že dostaneš kvalitu za super cenu.

supa,dik moc...pomohlo mi to moc
    ntb:

nakonec sem koupil soundblaster 24bit...sem moc spokojenej,remote parada,takze tim uplne odpada potreba remote u beden,snad jen na sw,ale ten nebude potreba serizovat tak casto myslim...
    ntb:

Michal: dobrá volba, měl jsem tu samou a spokojenost maximální. Do A2 bych nešel, to už byl podle mne krok dost zpátky (pokud mluvíme o mobilním řešení).

Member
    Věk
    43
    Vliv
    278

Citace Původně odeslal Michal Zobrazit příspěvek
    nakonec sem koupil soundblaster 24bit...sem moc spokojenej,remote parada,takze tim uplne odpada potreba remote u beden,snad jen na sw,ale ten nebude potreba serizovat tak casto myslim...
    ahoj, umí tahle ext. zvuková karta pracovat třeba s Traktorem 3 na mixování hudby? tady jeden výstup sluchátka a druhý výstup na zesilovač?
    díky za odpověď
    AMD Barton 2600+,MSI KT6 Delta FISR,DDR 1GB/400,120+250GB,Sapphire RadeonX800GT 256MB Fireblade,Zoltrix Nigtingale 6+AC97,LiteOn 48x24x48,LiteOn SOHW812S@832S,Samsung SyncMaster 957DF 19,WinXP Prof,LC POWER LC6550G-v2.0 550W/140mm,Wi-Fi(512/128)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém (nejen) se statickou elektřinou a (nejen) USB
    Založil Arthur Dent v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 07.08.2008, 13:21
  2. Problemy s USB HDD a Externi SB Live! 24bit
    Založil Funghost v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 18.12.2005, 23:53
  3. Padaji KDE aplikaci po upgrade kernelu z 2.6.4 na 2.6.11
    Založil jama v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 11