Dobrá,
tedy nejlépe jsou na tom se šumem, jak jsem řekl (podle mě) Canon 350D a KM 7D/5D - ty umožňují nastavit až ISO 3200 (řekl bych, že to je opravdu nouzovka, takže spíše bych jako max používal 1600, což ale společně s AS udělá opravdu dobrou službu na statické scény, ovšem AS není všemocný a na "zmrazení" pohybu nepomůže).
Olympus E-300 je na tom co se týče maximální hranice šumu určitě nejhůře, ale zase je třeba podívat se na to z více stran. Tak tedy, na ISO 100 a 200 šumí méně než Nikon D70, ISO 400 je podle mě srovnatelné. ISO 800 je mírně ve prospěch Nikonu a 1600 už je hodně ve prospěch D70

Situace s D50 je mírně odlišná, a sice, že absolutní hodnota šumu je nižší než u D70/s a imo už se maže výhoda Oly v nižších ISO (na druhou stranu, toto je také otázka odšumování do JPEGu, je dost možné, že D50 má silnější algoritmus, ale zároveň má také odlišný čip od D70/s - je možné pozorovat barevnost šumu při vyšších ISO, naproti monochormatickému charakteru u D70/s). Olympus E-500 má šum lepší než E-300, ale zase je to pouze věc odšumování při vnitřní konverzi na JPEG.
Nejsilnější nástroj z této stránky je pro mě KM 5D díky vítanému pomocníkovi AS, hned za něj bych řadil D50. Pokud je pro Tebe otázka šumu při vyšších ISO směrodatná, můžeš si z výčtu E-300 vyškrtnout.
Pokud jsem někde ujel, tak mě, prosím, někdo opravte.