Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: HIS X1600Pro AGP a čidlo teploty

Standardní HIS X1600Pro AGP a čidlo teploty

Protože mi odešla grafárna a HIS X1600PRO 256MB AGP jsou naprosto nedostupné, koupil jsem HIS X1600PRO 512MB AGP. To je ta karta s perfektním chlazením a cena byla jenom o pár stokorun vyšší. Nejdříve mne překvapilo, že nejsou chlazeny paměti, což u této firmy u mého Radeonu X800Pro nebyl problém.
    Nyní Tray Tools a podobné programy hlásí, že karta v regulaci otáček větráčku není podporovaná. Pak jsem si všiml, že se ani neukazuje v žádném programu výška teploty.
    Takže asi to HIS vypnuli, nebo tam ani příslušný čip není. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Protože jsem kupoval přes síť, mohu to vrátit. Ale má to cenu, když zatím není jiná varianta dostupná? Jenže bez měření teploty přetaktování asi půjde do háje... Co byste navrhli za náhradu a přitom neměli obavy, že v compu máte letadlo? Díky.
    Naposledy upravil Lavic; 12.07.2006 v 22:01.

Standardní Re: HIS X1600Pro AGP a čidlo teploty

RV530 nepřehřeješ, o to bych obavy neměl, ale skutečně tyhle karty nemají LM63 osazený (bohužel).
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal no-X
    RV530 nepřehřeješ, o to bych obavy neměl, ale skutečně tyhle karty nemají LM63 osazený (bohužel).
    Dobre je si overit fakty. Mam doma Sapphire X1600PRO 256MB AGP a ma teplotne cidlo. Akurat ze treba pouzit Ati Tray Tools posledny , ale i Everest posledny Ti povie ci mas cidlo a ci nie. Myslim ze to je na "vyrobcovi" HIS a nie na ATI.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Ach jo, je to tak. Ty obvody tam chybí a jsou tam místo nich prázdná místa. Tak jsem si nechal poslat vyjádření dovozce, co se stane, když se zasekne větráček. Až mi přijde mail, tak dám vědět.
    Podle mne není problém s tím, jak otáčky větráčku řídit. To celkem snadno zvládnu. Jenom jde o to, zda by šlo třeba přes úpravu biosu spustit to měření teploty. Vždyť ta se měří přímo v čipu, takže by to teoreticky snad mohlo nějak jít. Nebo ne?

Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal Lavic
    Ach jo, je to tak. Ty obvody tam chybí a jsou tam místo nich prázdná místa. Tak jsem si nechal poslat vyjádření dovozce, co se stane, když se zasekne větráček. Až mi přijde mail, tak dám vědět.
    Podle mne není problém s tím, jak otáčky větráčku řídit. To celkem snadno zvládnu. Jenom jde o to, zda by šlo třeba přes úpravu biosu spustit to měření teploty. Vždyť ta se měří přímo v čipu, takže by to teoreticky snad mohlo nějak jít. Nebo ne?

http://www.ixbt.com/video2/images/re...scan-front.jpg
    http://www.ixbt.com/video2/images/ag...scan-front.jpg

Minimalne na tej prvej je vidiet to cidlo. Tak nevim , kde je chyba ze ano
    Skus instalnut AITTool 0.25 Beta14 a uvidis sam.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal AjsTi
    Dobre je si overit fakty. Mam doma Sapphire X1600PRO 256MB AGP a ma teplotne cidlo. Akurat ze treba pouzit Ati Tray Tools posledny , ale i Everest posledny Ti povie ci mas cidlo a ci nie. Myslim ze to je na "vyrobcovi" HIS a nie na ATI.
    Ano, ale tady se bavíme o HIS X1600PRO AGP.
    Citace Původně odeslal AjsTi
    http://www.ixbt.com/video2/images/re...scan-front.jpg
    http://www.ixbt.com/video2/images/ag...scan-front.jpg

Minimalne na tej prvej je vidiet to cidlo. Tak nevim , kde je chyba ze ano
    Skus instalnut AITTool 0.25 Beta14 a uvidis sam.
    Ani jedna z vyobrazených karet není HIS X1600PRO AGP. Posuzovat HIS X1600PRO AGP podle obrázků jiných karet (X1600XT PEG, X1600PRO Sapphire atp.) jaksi postrádá smysl. A zvlášť když na absenci LM63 u zmíněné karty poukazovalo již více uživatelů.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Věk
    49
    Vliv
    328

Ano, ale tady se bavíme o HIS X1600PRO AGP.

Ani jedna z vyobrazených karet není HIS X1600PRO AGP. Posuzovat HIS X1600PRO AGP podle obrázků jiných karet (X1600XT PEG, X1600PRO Sapphire atp.) jaksi postrádá smysl. A zvlášť když na absenci LM63 u zmíněné karty poukazovalo již více uživatelů.
    Fijam narazal som na tvu spravu.
    Ale pripustam , ze som sa kus mylil a to jest ze HIS tam to cidlo nema.
    Hold sorry

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. x1600PRO 512 AGP s MSI nForce2 nefunguje
    Založil p55p v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.06.2006, 06:38
  2. X1600Pro AGP 512 MB
    Založil Deputy v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 12.04.2006, 20:40
  3. MSI 6600 GT AGP teplotné čidlo
    Založil intel v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2