Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 78

Téma: Vodní chlazení - zkušenosti

Standardní Vodní chlazení - zkušenosti

Tak povídejte, jaké máte zkušenosti s vodníkem.

Já osobně musím říct, že po cca roce používání maximální spokojenost.. Nemusím dolévat vodu, všechno funguje jak má a člověk nemá šanci podle sluchu poznat, jestli je počítač zapnutej nebo vypnutej...

Jediné co mě trochu mrzí je, že stěhování takového počítače je kapánek složitější a případný upgrade procesoru, nedejbože i desky znamená stavět od znovu... Jen by mě zajímalo, jaká je tak průměrná životnost eheimu, abych věděl, kdy si mám začít dávat pozor, jestli všecko běží tak jak má...
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Standardní Re: Vodní chlazení - zkušenosti

Citace Původně odeslal pre.vit Zobrazit příspěvek
    Tak povídejte, jaké máte zkušenosti s vodníkem.

Já osobně musím říct, že po cca roce používání maximální spokojenost.. Nemusím dolévat vodu, všechno funguje jak má a člověk nemá šanci podle sluchu poznat, jestli je počítač zapnutej nebo vypnutej...

Jediné co mě trochu mrzí je, že stěhování takového počítače je kapánek složitější a případný upgrade procesoru, nedejbože i desky znamená stavět od znovu... Jen by mě zajímalo, jaká je tak průměrná životnost eheimu, abych věděl, kdy si mám začít dávat pozor, jestli všecko běží tak jak má...
    Pouzivam vodni chlazeni s obmenama uz 3 roky a zkusenosti mam s vodnikem dobry, sice narozdil do tebe vodu dolevat musim, protoze se me odparuje cca 1 deci za 3 mesice.
    K hlucnosti: ja sveho vodnika trochu slysim (mam 360 radiator s 3x120 na 7V) sice nedelaji nejvetsi hluk v pc, to dela zdroj ale slyset jsou.
    stehovani pocitace slozity nemam, protoze krome expanzky mam vse uvnitr case akorat expa je prisroubovana zvenku.
    Akorat sem tedkom zvedavy, protoze sem si v lednu skladal nynejsi okruh a od te doby sem to nerozdelaval, tak se budu muset kouknout jestli jsou bloky cisty, ale moc se me do toho nechce

Ehm, vodnik uz davno nie je potrebny pre tiche chladenie. Pokial clvoek brutalne netaktuje najzravejsie veci, tak si vystaci s kvalitnymi vzduchovymi chladicmi s ROVNAKYM hlukom za polovicnu cenu (ked neratama DIY bastl "ghetto" riesenia ). Alias pasivny vodnik je ovela narocnejsi ako pasivne chladenie pri normalnych chladicoch
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    Ehm, vodnik uz davno nie je potrebny pre tiche chladenie. Pokial clvoek brutalne netaktuje najzravejsie veci, tak si vystaci s kvalitnymi vzduchovymi chladicmi s ROVNAKYM hlukom za polovicnu cenu (ked neratama DIY bastl "ghetto" riesenia ). Alias pasivny vodnik je ovela narocnejsi ako pasivne chladenie pri normalnych chladicoch
    Tak, tak...

Dnes sme sa zrovna bavili, ze taka polopasivna standardne (~neextremne) pretaktovana zostava moze byt pri pouziti vhodnych chladicov a fanov hooodne ticha.
    Ja som vodnika mal asi pol roka, prestal som s tym kvoli stahovaniu.
    Najhlucnejsou komponentou bol vtedy HDD, teraz to mam to same
    Pri drobnej technickej poruche s vodnikom som musel susit koberec, s velkym HP chladicmi take nic nehrozi
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Vodnik je dnes fakt uz asi viac menej ako konicek pre nadsencov, pripadne pre HC maniakov v OC. Havaria u vodnika je takmer vulecena tak ako to, ze sa ti prestane tocit fan .. staci preto spravit logicke a jednoduche kroky. To uz skor hrozi ze skolabuje cerpadlo.
    Mna vodnik bavi ako konicek, ale zapojujem ktomu casto aj pasivne chladenie, pretoze niektore suciastky bez ofuku pripadne bez dobreho pasivneho chladenia neuchladim .. a ja radsej vymyslim a spravim pasiv. Vodnika mam uz x rokov a zatial ziaden vetsi problem .. dava mi to moznost obcas zaexperimentovat s voltami u komponentov a aspon trosinku si zlepsit zrucnost
    K vzduchu sa vyjadrovat nemozem .. takmer neviem ake chladice sa vyrabaju a ako chladia
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

tak tady bych nesouhlasil, vodnik je rozhodne tissi nez vzduch a to dost, pokud ovsem pokud nekdo koupi all-in-one od TT (apod.) tak v tomhle pripade ne, kdyz netaktujes mas pravdu ze to de celkem tise uhladit vzduchem, ale s vodou to lze uchladit pasivne (mam to odzkouseno na sve vlastni sestave E4400 + RX1950Pro) stacila me jen 120 ve zdroji, takze vodnik je za jakyhkoliv situaci tissi a poznat to de dost . A kdyz nekdo ma relativne silny stroj a pozaduje maximalni ticho tak toho vzduchem nedosahne treba 8800GTX + nejaky zravy quadcore.
    Takze si myslim ze vodnik pro tiche chlazeni potrebny je, otazkou je jestli ta investice do vody oproti kvalitnimu vzduchu se vyplati, protoze dobry vodnik to je prez 6000 ...

Janikbanik : a jeste bych rad reagoval na to ze cituji "Pri drobnej technickej poruche s vodnikom som musel susit koberec, s velkym HP chladicmi take nic nehrozi "
    Jak sem psal vyse pouzivam vodnika uz prez 3 roky a jeste se mi nestalo ze by me vytekla voda, pokud ti vytece voda tak muj osobni nazor je ten ze to neni nedostatek vodniho chlazeni ale nesikovnost daneho uzivatele, nebo ze to nepromyslel kdyz to zapojoval a dam priklad (treba nema hadicky pevne pridelany k fitinkam)

Jeste bych dodal, tak jak rika janko_hrasko ze vodnik je hlavne konicek pro nadsence

lol, tichsi? fakt? vo vodnikovi mas VZDY cerpadlo takze ako to asi takze ako asi tak budes konkurovat tomu, ked si nahodim na procesor pasivnu ninju, na grafiku pasivne Accelero a odvetravat z case to budem zdrojom alebo este jednou 120tkou na 5V (a nevrav ze ju tam s vodnikom netreba, lebo inak sa stretneme na reklamacnom s upecenou doskou ....). Nikdy si asi nevidel fakt dobre vzduchove chladenie ked toto vravis ...
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Vodni chlazeni se vyplati svym pomerem cena/vykon malemu procetu uzivatelu. Je to spis o postoji nez o racionalnim rozhodnuti.

Na druhou stranu se me osobne nejvic libi, ze pomoci vodniho chlazeni dostanu vetsinu vyprodukovaneho tepla (CPU, GPU, NB, pameti) mimo pocitac, takze zdroj neni tak teplene namahany a nemusi tolik tocit.

Kazdy mame o vodnikovi inu predstavu, ale ta moja sa vylucuje s volne pohodenymi radiatormi ci pevnou zastavbou v dome v beznom "built-in" systeme to von len tak rychlo nepojde (ano, mozete mat radiator vonku, napriklad na aurore, alebo z boku na bocnici ... ale neni to ziadne velke terno)

Věk
    44
    Vliv
    270

Tahle odlisna predstava je dukazem dalsi vyhody - daleko vetsi variabilita

jeste zareguju na hluk u cerpadla : MadCape tohle je nesmysl, ktery ukazuje ze s vodnim chlazenim opravdu moc zkusenosti nemas.
    Moje cerpadlo mam v case prisroubovany prez silentbloky ( takze zadne vibrace do case neprenasi ) a vlastni zvuk ktery pri chodu vydava je v otevrenem prostoru neslysitelny uz 10cm od nej ...

Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Ballnazzar Zobrazit příspěvek
    jeste zareguju na hluk u cerpadla : MadCape tohle je nesmysl, ktery ukazuje ze s vodnim chlazenim opravdu moc zkusenosti nemas.
    Moje cerpadlo mam v case prisroubovany prez silentbloky ( takze zadne vibrace do case neprenasi ) a vlastni zvuk ktery pri chodu vydava je v otevrenem prostoru neslysitelny uz 10cm od nej ...
    No, ono je to tak, ze pokud mas 2 kombinace:

a) 1 zdroj + 1 vetrak a nebo
    b) 1 zdroj + 1 vetrak + cerpadlo

tak bude hlucnejsi varianta b).
    Jinak by me zajimalo co mas za cerpadlo - mam eheim 1048, eheim inovatek hpps, eheim 300 a nejkou smejdskou nova sicca. Jedine tiche je eheim 300, ale to je ponorne a navic ne uplne vykone. Takze tech 10cm me prijde hodne divne.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    No, ono je to tak, ze pokud mas 2 kombinace:

a) 1 zdroj + 1 vetrak a nebo
    b) 1 zdroj + 1 vetrak + cerpadlo

tak bude hlucnejsi varianta b).
    Jinak by me zajimalo co mas za cerpadlo - mam eheim 1048, eheim inovatek hpps, eheim 300 a nejkou smejdskou nova sicca. Jedine tiche je eheim 300, ale to je ponorne a navic ne uplne vykone. Takze tech 10cm me prijde hodne divne.
    mam hpps+ a pokud ho ty mas hlucne, tak mas asi nake vadne a nebo mas spatne odvzdusneny okruh ..
    protoze znami co toto cerpadlo meli s nim maji stejnou zkusenost jak ja , tj. ze hodne vibruje ale pokud se podlozi molitanem nebo se pouziji silentbloky jak mam ja tak pak jde slyset jen do tech cca 10cm, takove cvakani.

Hehe, tichu vodu som mal v kompe este vtedy, ked si o nej asi ani nesnival (ked uz mam vyvracat, ze o tom moc neviem) a ano, existuju tiche (nehlucne, dovolim si tvrdit) cerpadla, ale naco budem nieco take mat, ked to s pasivnym radiatorom bude mat vykon ako rovnako tichh/hlucny komp chladeny vzduchom pri rovnakom vykone a 4-5 nasobnej cene chladiacej sustavy u vodnika? proste pre maniakov ...

No nevím jak vy, ale já mám eheim 1048. Větrák v PC je jenom jeden a to ve zdroji. Nemám žádné problémy s nějakým přehříváním PC nebo tak něco.
    Na čerpadle mám ze všech stran přilepené takové ty asi 3cm silné molitanové podložky -> čerpadlo neuslyšíte -> PC nepoznáte jestli jede nebo je vypnuté. Mockrát se mi stalo, že jsem něco stahoval, nechal teda běžet komp a odešel z domu. Když jsem se vrátil, tak už jsem dávno zapoměl že je komp zapnutej no a chtěl ho zapnout znova.. Takže pak mě akorát naštvalo, že jsem musel chvíli čekat než se vypne a pak ho zase zapnout... )

Je fakt, že mě vodník vyšel na cca 10tis. Kč (bloky od EK Waterbloks (Slovinsko), radiátor Watercool MO-RA 2 pro, atd.), ale od té doby co jsem ho sestavil a spustil tak nemám žádný problém.

Jinak tohle téma není o tom co je lepší, jestli vzduch anebo voda, ale o tom jaké má kdo s vodou za tu dobu zkušenosti. Jestli by do toho šel v budoucnu zase, anebo si řekl že už to za to nestojí, a tak...
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Hehe, tichu vodu som mal v kompe este vtedy, ked si o nej asi ani nesnival (ked uz mam vyvracat, ze o tom moc neviem) a ano, existuju tiche (nehlucne, dovolim si tvrdit) cerpadla, ale naco budem nieco take mat, ked to s pasivnym radiatorom bude mat vykon ako rovnako tichh/hlucny komp chladeny vzduchom pri rovnakom vykone a 4-5 nasobnej cene chladiacej sustavy u vodnika? proste pre maniakov ...
    ono zalezi co to bylo za vodni chlazeni, z toho co sem pochopil tak vodni chlazeni uz nakou dobu neprovozujes a pokud to byl vodnik z doby KPcool nebo nedej boze jeste driv, tak tehdejsi bloky mely oproti dnesnim mizivej vykon a o radiatorech (radiator ze skodaren) a cerpadlech (vrchol eheim 104 radeji nemluvim. Tak pokud srovnavas sveho drivejsiho vodnika vs dnesni high-end vzduch tak to pak tvuj pohled chapu.

jinak nevim porad co resis ja sem nikde netvrdil ze voda je cenove vyhodnejsi nebo ze je to nutne pro chlazeni pc, ja jen psal a za tim si stojim ze vodni chlazeni (pokud je poskladano z kvalitnich casti, tim nemyslim nejdrazsi) je tissi a ma vyssi vykon nez jakekoliv vzduchove.
    A to ze je vodni chlazeni pro nadsence (tys nas nazval "maniaky" - no proc ne) tak s tim souhlasim ..

O tom co je lepsi jestli voda nebo vzduch by se dalo dlouho diskutovat. Vzduchem muzete chladit do urciteho vykonu. To je duvod proc Intel a NVidia zacinaji sva datacentra chladit vodu.

Co se tyce bezneho chlazeni tak ted chystame clanek pro zacatecniky kde zazni par zajimavych nazoru. Nechte se prekvapit. Prozatim mame napsano 40 000 znaku.

Vodu mam doma uz druhym rokem. Sice starsi sestavu ale postupne upgraduju. Ted je na rade cerpadlo a na jare bloky. Hadice mam silikonove takze moje PC ma spotrebu 1ml vody denne. Jediny problem byl s CPU blokem ktery trochu prosakoval kdyz se ke me dostal (Mam starou serii KPcool). A s DIY plexi expou se taky nezadarilo. Spoje nedrzeli ci prosakovali. Takze ji mam z vodovodni trubky a vsechny spoje lepene poradnym epoxidem. Vzhledove nic extra ale prezije snad i atomovy vybuch.
    Athlon64 3000+ Winchester @2,6GHz 1.55v, DFI LANPARTY NF4 Ultra D, Sapphire Radeon X1950GT @PRO 620/720mhz, 2X Kingmax 512Mb/DDR433 CL 2,5,Hitachi Deskstar T7K250 250Gb 7200ot 8Mb/cache SATA II, HDD Samsung SpinPoint 80Gb 7200ot 8Mb/cache ATA133, DVD +-R/RW HP dvd640i LightScribe rom16x +16x -8x rw4x, Creative Sound Blaster Audigy @Audigy 2 ZS + Creative Inspire P5800, 19" CRT Belinea 106060, Logitech MX518, MP3 Creative Zen Nano 512MB, PC is Watercooled
    NIKDY NIC NEKUPUJTE u spol. DAMELLO (spol, holding, ...)

Vodu HOME-made vlastni take jiz peknou dobu, cca 3 roky. Zkusenosti jsou samozrejme i s necim vice "profi". Pro normalniho clovicka, co si chce dnes uzit i velmi rozumneho OC se necha vse poridit i na vzduchu. Konecnym faktorem budou samozrejme vetraky a voltaz na ktere pobezi. 7V je pro me moc, 120mm fan na 5V neni slyset v otevrenem casu a v zaverenem uz tuplem ne at ma clovek vodu nebo vzduch. Nejvetsi kraval v zakladu dela vdycky zdroj a HDD. Se zdrojem se pracovat da, ja mam ENERMAX s jednou 80. na 5V a je vse naprosto v poradku. Zdroj je studeny, po parbe vlazny az teply - dle okolni teploty. Ta bude mit zdrcujici vliv na jakekoliv chlazeni. Reseni vody je slozitejsi a pokud to clovek chce mit jak si predstavuje tak nekolikanasobne narocnejsi na cas i usili pri montazi. Pak zase ovsem vysledek stoji ZA TO a clovek ma doma jeden zavreny case, ktery ani necekne a nevrzene. Osobne tocim PC co to da, takze vzduch je NEPOUZITELNY. Pasivy, heatpipy atd ... to je slepa cesta, pokud chce clovek zachovat i druhou podstatu a to je nehlucnost.
    COMP: Core2Duo E8400 3Ghz @ 4.1GHz | GIGABYTE GA-EP45-DS5 | Gail 4GB DDR2 1066MHz | ASUS EN8800GTS 512MB DDR3 @ 800/2200 | Creative SB Audigy 2 ZS 5.1 | 1720GB/4xHDD SATAII | Enermax 625W | 24" HP W2408h - BBw home made case, Water cooled (thx. eRTY for W-blocks)

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    38
    Vliv
    295

WC jak uz napsal MC je pro maniaky a hlavne pro lidi co chteji mit neco extra . Mel sem v kompu hned nekolik variant vodniku , posledni modifikace si troufam rict byla velice blizko dokonalosti , ale stejne me to casem omrzelo. Zpohodlnel jsem a ted si rochnam s pasivnim thermalrightem . O behu pc temer nevim a hlavne odpadla udrzba . Je to smutny , ale to co me driv na vodnikoj bavilo ( prace , strach ze to vytece , krasa konstrukce ) by mi ted bylo spis na obtiz

Kazdopadne vsem prezivsim oldschool vodnikarum drzim palce , jste pro me neco jako hrdinove a svetlo na konci temneho tunelu dnesni doby "snadneho" overclockingu a chlazeni . Uz to davno neni takova veda a sranda jako v minulosti
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Arrow Re: Vodní chlazení - zkušenosti

taky jsem si s vodnikem uzil dost srandy, ted jsem jel nejaky cas na vzduchovem chlazeni a vratim se asi zpatky k WC.

Nevim je to proste o pocitu, ze to v kompu bubla Asi nic rozumnejsiho, bloku se mi tady vali jeste docela dost, tak z toho neco vymyslim, zbylo mi komponentu tak na 3 vodni okruhy, jen asi budu muset poresit novy radiator. Predchozi EVO2 nejak nemuzu najit. A neni pravda, ze by stare vodniky chladily nejak hure. Ono pro cloveka neznaleho problematiky budou vzdy zasadni bloky, ale to co bylo dulezite byl ve finale radiator, pak cerpadlo a bloky na poslednim miste. A ze vodnik do budoucna nebude mit vyznam? Nevim nedokazu to odhadnout, je to proste o preferencich jednotlivych uzivatelu, ale uz i velmi stari a zkuseni vodnikari, me od stavby vodnika do te me male smrksy zrazuji..
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

no hlavne by som videl problem v tom, ze na dnesnych doskach nestaci chladit len NB, takze sa to zvrhava bud na extremne zlozite okruhy, alebo hybridne riesenia .. a fakt je ten ze za cenu PRIEMERNEJ vody ma clovek spickovy vzduch, ktory ta voda nepredstihuje v ziadnom ohlade
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Ja se naopak odvazim tvrdit, ze "spickovy vzduch" bude mit nekolika nasobne vyssi cenu nez moje voda a srovnat se to rozhodne dat nebude nechat ohledne vykonu. Spickovy vzduch znamena moooore zeber a heatpipu a vseho mozneho = vysoka narocnost na material = vysoka cena. Voda sama o sobe z principu chladi lepe a vzdy lepe chladit bude. Sestaveni, potazmo vyroba je samozrejme narocnejsi, ale jednou sestavis poradne a nevis o tom. Naklady na porizeni takove vody, ktera chladi NB,CPU,GPU v blocich a hadickach bude par stovek + cerpadlo a radiatory, pri pohledu na chladice co se pouze nehonosi COOL jmeny a jsou vzduch only se clovek dostava na zavratne sumy.

Citace Původně odeslal SajmoN Zobrazit příspěvek
    no hlavne by som videl problem v tom, ze na dnesnych doskach nestaci chladit len NB, takze sa to zvrhava bud na extremne zlozite okruhy, alebo hybridne riesenia .. a fakt je ten ze za cenu PRIEMERNEJ vody ma clovek spickovy vzduch, ktory ta voda nepredstihuje v ziadnom ohlade
    COMP: Core2Duo E8400 3Ghz @ 4.1GHz | GIGABYTE GA-EP45-DS5 | Gail 4GB DDR2 1066MHz | ASUS EN8800GTS 512MB DDR3 @ 800/2200 | Creative SB Audigy 2 ZS 5.1 | 1720GB/4xHDD SATAII | Enermax 625W | 24" HP W2408h - BBw home made case, Water cooled (thx. eRTY for W-blocks)

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    261

OT/ on takovy radiator 2x120 (3x120) asi taky zadny matros nema, natoz more zeber

Jinak si taky myslim ze WC je ted uz dobry max. na vyssi OC, nebo pro fanatiky. Taky mi moc nesedi kombinace pc na praci s WC.. preci jenom spolehlivost a rychlost napravy defektu je jinde...
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Ja s vodnikem experimentuju pres sest let. Ted uz nejakou dobu tohle tema nesleduju, ale doma mi bezi naprosto bez udrzby komplet chlazeny desktop (cpu,nb,gpu,disky) a dalsiho vodnika bych neporizoval, jelikoz oc uz mi nic moc nerika, tak na default lze chladit temer pasivne i se vzduchem.. (na tom desktopu je jen jeden fan ktery taha pres zdroj na radiator.. )

Driv se mi ani nesnilo o takovych chladicich typu Noctua, slusny byl akorat Thermalright (na skt. A) a ten stal fakt nekrestanske penize, takze se vodnik vyplatil, ale dneska? Nez skladat vodnika z profi komponentu, tak radeji kvalitni vzduch, ktery taky neztraci hodnotu tolik jako vodnik..
    .

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Wink Re: Vodní chlazení - zkušenosti

Citace Původně odeslal Perplex Zobrazit příspěvek
    Ja se naopak odvazim tvrdit, ze "spickovy vzduch" bude mit nekolika nasobne vyssi cenu nez moje voda a srovnat se to rozhodne dat nebude nechat ohledne vykonu. Spickovy vzduch znamena moooore zeber a heatpipu a vseho mozneho = vysoka narocnost na material = vysoka cena. Voda sama o sobe z principu chladi lepe a vzdy lepe chladit bude. Sestaveni, potazmo vyroba je samozrejme narocnejsi, ale jednou sestavis poradne a nevis o tom. Naklady na porizeni takove vody, ktera chladi NB,CPU,GPU v blocich a hadickach bude par stovek + cerpadlo a radiatory, pri pohledu na chladice co se pouze nehonosi COOL jmeny a jsou vzduch only se clovek dostava na zavratne sumy.
    Operujes tu s hlaskami ako "Naklady na porizeni takove vody, ktera chladi NB,CPU,GPU v blocich a hadickach bude par stovek + cerpadlo a radiatory".
    Iste, ked si kupis nejaku mrdku cerpadlo ktore prd utlaci alebo take, ktore budes musiet dlho krotit aby to bolo ako tak tiche, a radiator nejaky kadet z vrakaca. Potom to bude mozno do 2k. Ja si kupim v bazari jetu ninju za 7 stovek, k tomu accelero nove za 500 a som na 1.2k, nestravim xx hodin ladenim, bleedovanim, rezanim kejsu. Kedysi mal mozno vodnik aky taky vyznam pri OC (za dob aXP a pIV), teraz je to pri c2d suma fuk.
    Aby bol vodnik naozaj efektivne vykonnejsi ako vzduch, tak musi byt bud 2 az 3 nasobne drahsi, alebo bude hlucny ako prasa, alebo bude zahrnat zabavy ako je vymennik v studni, 15m trubiek v garazi alebo klasicke socka hadica von oknom a rad na balkone .. a zisk vykonu je tam imho stale minimalny.
    Takze vodu povazujem za 1, zabavu pre studentov s kopu volneho casu 2, zabavu pre ludi ktori straveny cas nahradia tazkou investiciou ..
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vodní chlazení - chladič CPU, GPU a CHIPSETU
    Založil Ezechiel v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 31.01.2005, 10:44
  2. Moje vodni chlazeni v1.
    Založil Prokop v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 06.06.2004, 02:10
  3. Vodní chlazení zdroje
    Založil honzanun v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 8