Plánujem si kúpiť nový monitor, 22" CRT Philips, kde budem mať maximálne rozlíšenie 2048x1536/80Hz a preto budem k nemu potrebovať aj nejakú slušnejšiu grafiku než je moje Voodoo3 2000 AGP s 15" CRT . Nemusí to byť žiadne delo na hranie, ale v prípade že budem z času na čas potrebovať vyššie rozlíšenie v 2D, chcem aby to grafike nerobilo problém. Podmienkou je kvalitný obraz v 2D aj pri vysokom rozlíšení (viem, je to závislé aj od obrazovky), pasívne chladenie a AGP rozhranie aj s podporou AGP 4x (pre dosku Abit SA6R v1.0). Tiež by nebolo od veci, keby bez problémov zvládala HD video (viem, tam budem potrebovať silnejší procák), mala video vstup/výstup, prípadne možnosť pripojiť ďalšie CRT-čko. Konkrétnu cenovú predstavu nemám, ale keď netreba, tak nerád by som kupoval grafiku za 6000 korún, keď bohato postačí niečo za polovicu, na druhej starne nechcem žiaden shit za 1500 korún so 64bit RAMkou a kvalitou Manli. Prosím skúste niečo doporučiť, fakt v tom nemám prehľad. Vďaka.

Nemám podmienku že to musí byť nová karta, takže keď budeme vedieť že čo by som asi mal hladať, tak možno otvorím téma o sekciu nižšie.