Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Propojení dvou PC přes síť 220V

Standardní Propojení dvou PC přes síť 220V

Potřebuji propojit dvě PC přes ulici cca 60m (vdušná vzdálenost, kolik je to po drátech netuším) ale bohužel přes dvě obvodové (60cm)a jednu vnitřní cihlovou (30cm) stěnu takže WiFi moc v úvahu nepřipadá (není přímí výhled) tak mě jako nejlevnější řešení napadlo propojit to přes dva HomePlug adaptéry po síti 220V ale bohužel nikde nemůžu najít zkušenosti s touto sítí. Výrobce píše dosah až 1000m ale nikdo nezmiňuje co udělaí rozvaděče, hodiny apod.
    Nemáte někdo reálné zkušenosti s tímto propojením ? při ceně kolem 1300,- za adaptér se mi to na sdílení internetu pro dvě domácnosti zdá nejjednodušší.

Standardní Re: Propojení dvou PC přes síť 220V

Citace Původně odeslal dovatron
    Potřebuji propojit dvě PC přes ulici cca 60m (vdušná vzdálenost, kolik je to po drátech netuším) ale bohužel přes dvě obvodové (60cm)a jednu vnitřní cihlovou (30cm) stěnu takže WiFi moc v úvahu nepřipadá (není přímí výhled) tak mě jako nejlevnější řešení napadlo propojit to přes dva HomePlug adaptéry po síti 220V ale bohužel nikde nemůžu najít zkušenosti s touto sítí. Výrobce píše dosah až 1000m ale nikdo nezmiňuje co udělaí rozvaděče, hodiny apod.
    Nemáte někdo reálné zkušenosti s tímto propojením ? při ceně kolem 1300,- za adaptér se mi to na sdílení internetu pro dvě domácnosti zdá nejjednodušší.
    Na spojeni pres ulici muzes zapomenout. Funguje to pouze v ramci domu ci bytu a to musi byt zarizeni na stejne fazi. Takze bych to asi resil WiFi (pokud je nejak mozne dat anteny ven)
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Kamarad se chtel cca pred pul rokem propojit s mym PC prave pres 220V - 1 a 4 patro. Jedno takove zarizeni si zapujcil (bohuzel si nevzpominam na typ) a po male chvili badani se mu to podarilo zprovoznit a celkem slusne to jelo. Bohuzel do te doby nez jeho zena zapla televizi. Spínaný zdroj televize spojení naprosto zrusil a obnovit se dal az po restartu. Navic nase zapujcene zarizeni rusilo spojeni jednoho radioamatera v nasem dome a tak jsme se na propojeni PC vydlabli.

No při mé smůle bude na jiné rozvodně a bude to stejně fyzicky oddělené přes trafo a to je mi jasné že neprojde ani prd takže asi budu muset sehnat pořádnou anténu na WiFi a propálit ty tři zdi.

No při mé smůle bude na jiné rozvodně a bude to stejně fyzicky oddělené přes trafo a to je mi jasné že neprojde ani prd takže asi budu muset sehnat pořádnou anténu na WiFi a propálit ty tři zdi.
    A neni nejaka moznost jak tu antenu dostat na strechu nebo na jinou zed kde by byla prima viditelnost?
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Bohužel jsem v nájemním domě a majitelka mi nedovolila vztyčit konzolu na střeše navíc na půdě není žádná zásuvka já sice bydlím ve 3p ze 4 ale kámoš v 1p z 5 a to už je dost velká vzdálenost. Stejně vůbec nevím jaká anténa by propálila tři zdi.

Pokud to neni zelezobeton tak by to mohlo i jet na normalnich antenach - nejake sektorovky Ja chytam svuj Ovis s 2dBi antenou na druhe strane domu na notasu s pcmcia kartou s integrovanou antenou. - asi pres 5 zdi a jede to 2MBit.
    AthonXP Palomino 1500+@2000+ ; MSI KT3 Ultra2 ; 256 MB DDR RAM 333 cl2 ; LEADTEK GeForce IV Ti 4200 64 MB VIVO; Barraccuda 80GB; QUANTUM 12 GB DVD AoPen 1040 PRO; CD-RW Cyber drive 32/12/48; Sound Blaster 128 PCI

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Zapínání PC přes modem u KT4V .bios AMI 1.80,WIN 98 SE
    Založil PecaP v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.03.2003, 12:22
  2. Propojení PC s TV
    Založil dutches v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 18.03.2003, 08:08
  3. Nefunguje spravne sit mezi 2 PC
    Založil Raddekk v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.03.2003, 11:58
  4. Jak projit 2 PC do sítě přes síťovku?
    Založil greenhorn66 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 14.01.2003, 18:21
  5. Restart PC přes síť
    Založil PCborec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 11.11.2002, 21:51

Pravidla přispívání