Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Porty starých her na linuxu-Dave Gnukem

Standardní Porty starých her na linuxu-Dave Gnukem

Ahoj lidi, pokouším se na svém obstarožním notýsku rozběhnout pár starých dobrých her. O problémech s Duke3D píšu vedle, ale narazil jsem na další. Zkouším předělávku původního Duka s názvem Dave Gnukem
    http://gnukem.sourceforge.net/
    Normálně jsem ho nakopíroval do /usr/share/games (nekompiluje se to) spustím a jedu. Ale pak jsem si všiml, že někdy zvuk jede a někdy ne. Pak jsem zjistil, ze v KDE nejede, ale v konzoli jo. A teď mi nejde vůbec... Vypisuje to chybu něco jako že nemůže přehrát zvuk ve 22000Hz. Používám server arts v Mandrivě 2006, když ho vypnu a zapnu, nic se nestane... Jedna z věcí, které mě dokážou vytočit je, když něco funguje a najednou bez jakéhokoliv důvodu to fungovat přestane... Máte pro mě někdo radu? Díky

Honza
    Naposledy upravil HonzaRez; 06.03.2006 v 12:05. Důvod: Vylepšení
    Am386 DX 40

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Standardní Re: Porty starých her na linuxu

Citace Původně odeslal HonzaRez
    Ahoj lidi, pokouším se na svém obstarožním notýsku rozběhnout pár starých dobrých her. O problémech s Duke3D píšu vedle, ale narazil jsem na další. Zkouším předělávku původního Duka s názvem Dave Gnukem
    http://gnukem.sourceforge.net/
    Normálně jsem ho nakopíroval do /usr/share/games (nekompiluje se to) spustím a jedu. Ale pak jsem si všiml, že někdy zvuk jede a někdy ne. Pak jsem zjistil, ze v KDE nejede, ale v konzoli jo. A teď mi nejde vůbec... Vypisuje to chybu něco jako že nemůže přehrát zvuk ve 22000Hz. Používám server arts v Mandrivě 2006, když ho vypnu a zapnu, nic se nestane... Jedna z věcí, které mě dokážou vytočit je, když něco funguje a najednou bez jakéhokoliv důvodu to fungovat přestane... Máte pro mě někdo radu? Díky

Honza
    Se zvukem bouzel nepomuzu (IMHO problem bude prave v arts), ale kdyz jsem videl ten nadpis tak si neodpustim trochu OT.

Dungeon Master "nativne" pod linux k mani zde a to vcetne Chaos strikes back!!! Jinak tenhle port funguje pod linuxem pomalu lepe nez pod win. Jinak je nadhera co z toho dokazali dostat. Dokonce je tam moznost nahravat "demo" hry. Taktez je dostupny editor a pomerne dost dungeonu vytvorenych fanousky. Velmi zajimave forum kolem tohoto portu je tady

Standardní Re: Porty starých her na linuxu-Dave Gnukem

NeMeM9aA: Díky, vypadá to hezky, zkusím to.
    Dave Gnukem - problém jsem vyřešil, i když vlastně nevím jak. Pozorování:když to spustím (jedno, jestli v okně nebo v konzoli), tak to hraje. Ukočím a vzápětí spustím - nehraje. S Arts to nemá nic, mám tam uvolňování zařízení po 5 vteřinách a zatím to vždycky stačilo. Takže se kouknu do složky hry. A koukám-je tam nulový soubor music.raw. Takže ho smáznu a hraje to. Vypnu a spustím znova a nehraje. OVŠEM! Soubor se znova vytvořil! Z toho usuzuju (hurvínkovskou logikou), že by ho hra z nějakého důvodu mohla používat jako zvukový výstup (nechápu!?) a když tam soubor není, hra použije stardartní audio server. Co s tím? Takže jsem mu zkusil dát příznak executable (nebo cože), hra do něj asi už nemá přístup a hraje na audio server. Nevím tomu hlavu ani patu, ale teď už to cvrká, jak má... Pochopili jste to někdo? Asi jsem to vysvětlil dost zmateně...

Honza
    Am386 DX 40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50

Pravidla přispívání