hello,
Mam 2x 80gb SATA disky, mam ich zapojene v raide 0 cez Promis radic co mam na doske(K8T800 Neo2). Pri nedavnom preinstalovani systemu, ked som uz iba doinstalovavala rozne drivers na grafiku, zvukovku etc... sa pri restarte ktory si vyziadal dany nainstalovany soft. vypol jeden disk. V statuse pri startovani mi napisalo hlasku disk offline, tym padom som musela zase odznova konfigurovat v menu disky a zase nainstalovat odznova OS. potom sa mi ta chyba vyskytla zase a zase. Po troch instalaciach som to uz vzdala a zapojila disky na VIA chip. Tam sa mi ta chyba uz nenaskytla.
Neviem, ci mam zly radic na doske alebo slaby zdroj ktory pri ktorom sa mi neroztoci jeden disk. Zdroj mam len 280w a mam na nom zapojene 2x disk, ATI R 9600, Athlon 3000+...
A dalsia chyba ktora sa mi naskytla pri tej instalacii bola, ze mi po restarte blikala grafika, musela som restart PC. Ale ak som vymenila digitalny kabel za klasicky uz to nerobilo...
Moze mat vplyv zly radic na doske (ak by bol zly) na grafiku ? Zase ak by bol zly radic na doske tak pravdepodbne by som asi ani nenastavila disky.... no neviem, nemam s tym az take skusenosti....

PS: rozdiel medzi VIA a Promis je ze, VIA je soft. zapojenie raidu a promis hw...
dakujem za help