Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Pošta

Standardní Pošta

čau! potřeboval bych poradit jak správně reklamovat když nedojde obchodní balík do 24hod (jak za to pošta ručí). Na poště mě tvrdí, že to má reklamovat odesílatel (e-shop). jejich navrhovaný postup:nepřevzít zásilku, a nechat reklamovat odesílatele(ten dostane cenu poštovného), který to má poslat znovu (a opět si naúčtovat +-100 za obchodní balík). Ale jak to udělat, aby mě zásilku doručili (popř. nechali na poště) a já neplatil nic za poštovný, ale zásilku si vyzvedl. Jde to? Já v tom si na poště připadám jak v kocourkově...

edit: kdyby to bylo poprvé, neřešil bych to, ale nevzpomínám si, kdy mě něco doručili v termínu, krom složenek "zaplať".

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Pošta

Citace Původně odeslal russianblue
    čau! potřeboval bych poradit jak správně reklamovat když nedojde obchodní balík do 24hod (jak za to pošta ručí). Na poště mě tvrdí, že to má reklamovat odesílatel (e-shop). jejich navrhovaný postup:nepřevzít zásilku, a nechat reklamovat odesílatele(ten dostane cenu poštovného), který to má poslat znovu (a opět si naúčtovat +-100 za obchodní balík). Ale jak to udělat, aby mě zásilku doručili (popř. nechali na poště) a já neplatil nic za poštovný, ale zásilku si vyzvedl. Jde to? Já v tom si na poště připadám jak v kocourkově...

edit: kdyby to bylo poprvé, neřešil bych to, ale nevzpomínám si, kdy mě něco doručili v termínu, krom složenek "zaplať".
    ty, jako prijemce, s tim nemas nic spolecnyho, protoze smlouva je uzavrena mezi odesilatelem a postou. reklamace atd. je resena primarne v postovnich radech, ktere neznam (abych tu zbytecne nemachroval )
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

takže se zdá být nejvýhodnější, zboží převzít a domluvit se s odesílatelem (e-shopem) aby si to vyreklamoval, a peníze za poštovné poslal na účet?

odesílatel uzavřel smlouvu, ale já to cvakám,... a nemám do toho co kecat...to je ten kocourkov

takže se zdá být nejvýhodnější, zboží převzít a domluvit se s odesílatelem (e-shopem) aby si to vyreklamoval, a peníze za poštovné poslal na účet?

odesílatel uzavřel smlouvu, ale já to cvakám,... a nemám do toho co kecat...to je ten kocourkov
    No uz vidim, jak nejakej obchod bude kvuli tobe reklamovat na poste a pak ti jeste posilat penize zpatky, vzdyt by je to vyslo na 2x tolik nez ti poslou a jeste z toho hovno meli. A navic za to ani nemuzou a nemaj povinnost to jit reklamovat. No urco napis jak to dopadne.

no uvidíme, rozhodně nechci aby na tom prodejce byl škodnej, ale on by měl chápat mě, že sem si zaplatil určitou službu (nenabízí alternativu), ta neproběhla. mě to taky baví chdit na poštu a řešit to tam...
    Naposledy upravil russianblue; 24.02.2006 v 17:56.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

ty to ale zacvakas na zaklade smlouvy s prodavajicim, nikoliv s postou - ty to platis z ekonomickeho hlediska, pravne to plati prodavaci -> posta a separatne ty -> prodavajici

a propos: proc to vlastne reklamovat?
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Thumbs down Re: Pošta

Citace Původně odeslal riksa
    mám tu celkově problémy s poštou (pokud by tě to zajímalo, můžu ti je poslat na SZ, ale je to dlouhej seznam),a toto byla posvěstná poslední kapka.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal riksa
    Jde o princip, proc platit 100Kc za doruceni do 24h kdyz to muzou klido poslat jako obyc balik ?

Kdyz to vemu do dusledku, prodejce se zavazal dorucit zbozi do 24h, to nesplnil (me nezajima posta, s tou nemam smlouvu) => prodejce je ten, u koho budu vymahat slevu (pripadne zpusobenou skodu). Jak to prodejce pak vymlati z posty uz mi je jedno.

Meli by to delat IMO vsichni, prodejci by pak meli duvod tlacit na postu aby plnila svy zavazky.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Jj, to je fakt, tebe zadna posta zajimat nemusi. Mel bych s timto argumentem, co pises v praxi uspech, pocitejme i soud?

Smile Re: Pošta

Citace Původně odeslal Jezevec
    Jde o princip, proc platit 100Kc za doruceni do 24h kdyz to muzou klido poslat jako obyc balik ?

Kdyz to vemu do dusledku, prodejce se zavazal dorucit zbozi do 24h, to nesplnil (me nezajima posta, s tou nemam smlouvu) => prodejce je ten, u koho budu vymahat slevu (pripadne zpusobenou skodu). Jak to prodejce pak vymlati z posty uz mi je jedno.

Meli by to delat IMO vsichni, prodejci by pak meli duvod tlacit na postu aby plnila svy zavazky.
    přesně tak...

edit: teď (v sobotu) mě došel mail od prodejce, navrhl mě že při příští objednávce budu mít poštovné zdarma. A on si to pořeší s poštou. To mě překvapilo - příjemně
    Naposledy upravil russianblue; 25.02.2006 v 11:34.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Skodik
    Jj, to je fakt, tebe zadna posta zajimat nemusi. Mel bych s timto argumentem, co pises v praxi uspech, pocitejme i soud?
    Pokud ma prodejce na webu uvedeno ze doruceni do 24h tak ano. Trebas CC tam ma pokud si pamatuju neco ve smyslu ze doruceni do 24h od odeslani a o odeslani se dozvis mailem/na webu.
    Napr kdyz si dnes objednas veci ktery sou skladem, mel bys je dostat zitra. Pokud ne, muzes uz pozadovat odpovidajici slevu (normalni balik stoji tusim do 50Kc = sleva 50Kc).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamace AAC a pošta
    Založil Ištván v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 09.03.2005, 12:50
  2. po instalovani SP2 nejde odesílat pošta
    Založil bacillus v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.12.2004, 09:20
  3. Nefunkční pošta po celé síti
    Založil DAFER v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4