Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Logitech Z-2300 - odrušení trafa

Unhappy Logitech Z-2300 - odrušení trafa

Před časem jsem si koupil tyto reproduktory a mám s nima jen kladné zkušenosti až na jednu maličkost - když nemám puštěnou žádnou muziku, tak je z reproduktrů slabě slyšet trafo. Zpočátku jsem myslel, že mi odchází Eheim, ale zvuk jde z repráčků a ani povypínání všech eventuelních zdrojů rušení nepomohlo. V odrušení trafa, nebo nahrazení toroidem nevidím problém, ale kámen úrazu nastal, když jsem sundal asi dvacet vrutů na zadní desce subu a nosná deska zesilovače se ani nehla. Nemá někdo s tím nějakou zkušenost?, jak se dostat dovnitř - tím nemyslím radu typu "zkus přímočarku>:} " a reklamovat je je zbytečné - kolega z práce je má také a je to úplně stejné, jenom má hlučnější comp, tak v tom nevidí problém, protože rušení neslyší. Budu vděčný za jakoukoliv konkrétní radu - už tomu trafu jdu po krku hodně dlouho a pěkně mě to štve. Předem díky za radu

Standardní Re: Logitech Z-2300 - odrušení trafa

Imo by to trafo stačilo jen vyhodit ze subu.
    Naposledy upravil Erda; 15.12.2006 v 11:18. Důvod: asi sem si to nějak blbě přečetl :-(
    Pašák erda.

Tak se mi to podařilo otevřít - chtělo to trošku víc zabrat. Trafo je toroidní, vyhlazovací kondiky solidních 2 x 10 000 mikro, tak je asi opravdu jediná možnost trafo ze subu vyhodit. Trafo je od zesilovače dostatečně daleko, ale je pod reprákem v subu (cívka - cívka), tak si myslím, že ta padesátka leze dovnitř přes reprák. Když mám puštěný počítač, tak se rušení dá přehlédnout, ale když si večer pustim muziku a dám počítači nějakou dobu na vypnutí, tak se ráno probouzím jak v trafačce. Udělal jsem přes 12V relátko ovládání napájecího kablíku pro sub a repráky, tak se vše vypne společně s compem. Sice tím nevyřeším rušení, ale myslím, že je to zatím přijatelné řešení - to poznám, až časem - dalším krokem by bylo vyhození toroidu mimo sub

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    249

Nevim nevim, ja mam Z-2300 taky a jsou tiche jako hrob. Trafo jsem u nich nikdy neslysel.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Smile Re: Logitech Z-2300 - odrušení trafa

Tak teď asi budu vypadat jako blbec - včera jsem je měl akorát rozebrané a když jsem zjistil, že neni co vylepšovat, tak jsem je zase složil a jel do GM-ka pro šňůru a 12V relátko s paticí (chladim vodou a čerpadlo s radiátory mám mimo skříň, tak už mám 12V na skříni). Relátko funguje dobře a vřele doporučuji - elektřina bude dražší , ale po přeštení předhozího příspěvku jsem stáhnul muziku na minimum, natáhnu ucho a nic - nevím co si mám myslet - myslel jsem, že skřítky z bytu jsem už vyhnal a na Chocolouška snad zralej nejsem. Předtím jsem se na to díval s kamarádem (bastlířem) a jednoznačný verdikt zněl - trafo. Jsem hrozně rád, že je rušení pryč - snad ne dočasně, ale nedokážu pochopit, co se s tím zesilovačem stalo.

Měls to připojené ke zvukárně? Možná ti může brumit vona, sám si ani nepasal co používáš. No a pokud to nebrumí ani se zvukárnou, tak congr máš vopraveno
    Naposledy upravil Erda; 16.12.2006 v 15:52.
    Pašák erda.

Zvukovku mám Audigy2 ZS, ale brum byl stejný i když jsem jack vyndal z karty, dokonce i když jsem ovládacím kolečkem sjel na minimum a vyzkratoval jack, abych vyloučil, že rušení nejde dovnitř špatným odstíměním kabelů. Bylo jedno, jestli jsem měl ovládací kolečko klasitosti na minimu, nebo maximu - intenzita brumu zůstávala stejná - nezesilovala se a ani nezeslabovala, ale jak jsem psal - je to pryč a jsem z toho nadšený i když nevím čím to bylo

Tak už možná vím čím to bylo. Když jsem to rozebíral, tak jsem musel rozdělat svazek drátů který vedl k toroidu abych zesilovač mohl vyndat. V tom svazku je přívod pro toroid i s tím co jde z toroidu svázaný dohromady k desce subu a je fakt, co pamatuji, tak se přívod k trafu zesilovače vždy dával samostatně aby to nedělalo to, co mi to dělalo. Tady je sice použit toroidní transformátor, ale vzhledem k jeho výkonu bych to nepodceňoval. Když jsem to skládal dohromady, tak se mi zřejmě povedlo učesat dráty tak, že nikde nevzniká žádná velká indukce a neruší to. Studeňák bych 100% vyloučil, deska je udělaná precizně a tohle si myslím je rozumné vysvětlení. Repra hrajou skvěle a jediní, kdo je teď nedocení jsou pouze moji sousedé >:} .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Logitech S200 OEM a Logitech sobwofer
    Založil Dave . . . v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 15.09.2006, 21:50
  2. Logitech SetPoint 2.60
    Založil .:::iGor:::. v sekci fóra Periferie
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.06.2006, 20:19
  3. Problem Logitech MX900 - mys beha, nejede BT Hub
    Založil tiktak v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 8