Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: fantom zvuku HRY EAX1,2,...HD, versus non EAX

Standardní fantom zvuku HRY EAX1,2,...HD, versus non EAX

Dost casto tu narazim na jasne omezeni hrami versus jina zvukovka na kvalitni poslech, ale mam pocit, ze sem hluchej jak poleno...ma ozkouseny skoro vsechny typy Audigy 1 az 2, ted sem jeste pro srovnani naladil Xfi...ale rozdil ve hrach mi prijde pomerne maly, navic funkce u Xfi pro prostorovy zvuk ala 3D sound ve hrach treba v BF2 je asi o tom, ze slysim kroky zepredu a v tu chvilku mam kudlu v zadech, tak nakonec misto Xfi stejne skoncim na m-audiu a jako druhou kartu doladim emu nebo nejakou deltu az se rozhodnu pokomponovat par pisnicek. Nerikam, ze Xfi je spatna a navic mi prijde ze s poslednimi ovladaci je i kurevsky stabilni, ale preci jenom rekl, bych ze ENVY zneji porad lepe a rozdil u her je aspon pro mne zanedbatelny a nehraju malo. Zahrat hru na aureonu, bez aktivace Sensaury neni vubec zadna hanba je to hratelny a kudlu zezadu nedostanu ani od mr.Arteee.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Standardní Re: fantom zvuku HRY EAX1,2,...HD, versus non EAX

No ja hraju spise ve stereu (prostorovej zvuk me moc nebavi, nemam totiz stejny predni a zadni par repreduktoru) a mohu porovnavat Live! a Audigy2ZS.
    Co se tyce Live!, tak radeji nez EAX1 a 2 tak to radeji nic. Hrozne umele efekty, dost casto byvaji az prilis vyrazne, zkratka sem na tenhle druh efektu alergickej, na Live sem hral jedine bez EAX. Prastare gamesy v dobach kdy Live byla v kurzu sou celkem poslouchatelne, vetsina novych her co podporuji EAX-HD zni na EAX1 a 2 dost priserne. EAX1 a 2 imho nepodporuji zadne odrazy, pripadne pruchod skrz prekazky a umeji v podstate simulovat pouze jedno prostredi. Simulace probiha tak, ze na obyc. polohove DirectSound3D pridavaji chorus a reverb.
    Kdyz sem koupil Audigy byl sem prijemne prekvapen kvalitou EAX-HD. Efekty byvaji celkem vyvazene, navic EAX-HD podporuje simulaci 4? ruznych prostredi najednou, plynuly prechody mezi prostredima, a urcite podporuje nejake zakladni odrazy a pruchody skrz prekazky. V drtive vetsine pripadu hraju na stereo repro a musim rici ze mi to zni velice pekne, napr. u NFS Most Wanted sem mel pocit jako by ty zvukove efekty byly z nejakeho filmu.
    Mezi Audigy a X-fi by v soucasnosti nemel byt zadny rozdil, nevim o zadne hre co podporuje EAX-HD5 a ani nevim zda uz ho podporujou ovladace X-Fi. Jedine v cem by mel byt vyrazny rozdil je pri hrani na sluchatkach, X-Fi ma mit nejakej novej sluchatko-mod, osobne sem neslysel - nechcete mi nekdo pucit X-Fi na testovani?
    Pak jeste existuji ostatni zvukove karty, diky licencni politice Creative podporuji pouze EAX1 a 2. Zkusenosti mam spise s nejakyma integrovanyma kodekama, kazdopadne sem se bal u nich EAX zapinat, vetsinou je resen softwarove nebo je nasroubovan na nejaky jiny system (Sensaura?) a miva nevalnou kvalitu. Jedina zvukovka ktera mohla Creativum konkurovat byl SoundStorm, jeste drive EAX vyrazne prekonaval A3D od Auralu - vsichni vime kde je ted temhle technologiim konec - v supliku u Creative >:{
    Naposledy upravil Caleb; 11.01.2006 v 21:41.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

jj zrovna pana Caleba sem chtel, poskadlit k reakci na ten post a jak vidim povedlo se to. Souhlasim mezi Xfi a A2ZS neni zatim patrnej rozdil....ale co se prostorovyho zvuku ze sluchadel Xfi tyce tak tam mam problem s orientaci, co je vepredu, co v zadu atd.....Ale kdyz to vezmu opravdu realne, nejak mne EAX stejne nemasiruje a aspon pro mne je hra bez efektu pure stereo tak o 5-10% horsi. Tzn.myslim si, ze jsou pro mne takovyhle libustky off topic a muzu se klidne vratit k ENVY.

[joke] a nemas ty sluchatka obracene? [/joke]
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

zkousel sem to hrat i vzhuru nohama, ale nepomohlo to....sverepe se zvuky linou odkud nemaj))))

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem - praskani zvuku Realtek HD Audio ALC861
    Založil Neo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.01.2005, 11:27
  2. Při zapnutí EAX 3.0 se hry sekaj (Call of Duty)
    Založil Slimák v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 27.07.2004, 23:42
  3. EAX 4.0 ADVANCED HD Driver Patch
    Založil riddle v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 29.03.2004, 22:53
  4. EAX 4.0 ADVANCED HD Driver Update for SB Audigy2/Audigy2 ZS
    Založil Over v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 08.12.2003, 16:49

Pravidla přispívání