Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: artifact test pro nvidia karty

Senior Member
    Vliv
    298

Post artifact test pro nvidia karty

pro zacatek jsem hodne googlil a prosel i lehce guru3d.com

hledam nejaky jednoduchy programek pro pretaktovani jadra a pameti agp karty leadtek6600gt, ackoliv jiz pouzivam coolbits2 rozsireni pro forceware, takze to neni nutne prioritou to pretaktovani, ale dulezite je, aby mel ten programek nejaky funkcni artifact tester.

prave nedavno jsem videl program atitool od ati a snad uvidim i ati tray tools, takze bych velice ocenil kdyby neco takoveho bylo i pro nvidie. nasel jsem sice nejaky samostatny artifact tester 5.0, ale velmi stary, nefunkcni, takze i nepouzitelny. prave se chystam zkusit nvtweak(nvidia tray tools) a kdyz ne v nem, tak bych neco takoveho mohl naleznout v powerstripu, ci rivatuneru?

popr. mohl by nekdo poradit?

mel jsem pretaktovanou grafickou kartu celkem ok, ale nedavno jsem spustil narocnejsi dx9c hry a v nich vydrzi karta mnohem mensi pretaktovani, rozhodne mi prave nevyhovuje ta detekce maximalniho oc ve forceware a chci neco lepsiho. proste me imponuje to, jak jednoduse to slo u atiny, kterou jsem vcera daval do jineho pocitace..

Standardní Re: artifact test pro nvidia karty

Artifact testery nejsou spolehlivé. Výsledky jsou občas i o mnoho desítek MHz mimo, takže jim nevěřím. Často přešvihnou frekvenci, na které ve hrách karta běhá bez artefaktů, jindy naopak hlásí artefakty ačkoli je karta 100% stabilní. Univerzální byl program ArtifactTester, ale ten už se myslím dost dlouho nevyvíjí, takže by ti asi byl i tak nanic.

Mnohem lepší kombinace na zjištění stability je Nature 2001 + 3DMark 03/05 + nějaká moderní hra využívající SM2.0.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Mě se nejvíc osvědčil ATItool . Ten artefakt test jde použít i na nvidie. A je to program, kterej u mě zatim dokázal zahřát GPU nejvíc ze všech. A většinou to dá i v celku spolehlivě. Ale viděl jsem teda i katu, která tam dělala chyby už i na default ale ve skutečnosti šla krásně přetaktovat a v žádný hře chyby nebyly.
    The best Unreal Tournament maniac.

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal no-X
    Artifact testery nejsou spolehlivé. Výsledky jsou občas i o mnoho desítek MHz mimo, takže jim nevěřím. Často přešvihnou frekvenci, na které ve hrách karta běhá bez artefaktů, jindy naopak hlásí artefakty ačkoli je karta 100% stabilní. Univerzální byl program ArtifactTester, ale ten už se myslím dost dlouho nevyvíjí, takže by ti asi byl i tak nanic.

Mnohem lepší kombinace na zjištění stability je Nature 2001 + 3DMark 03/05 + nějaká moderní hra využívající SM2.0.

mno, praveze ja mam zkusenosti presne opacne. bud jednoduse funguji, nebo nefunguji. takze bych ocenil neco takoveho jak pisi. artifact testeru, ktery zminujes, jsem zkousel, viz vyse. je jednoduse nepouzitelny, nebot bohuzel umi nanejvys dx7. moderni hrou, uzivajici dx9c jsem mel na mysli ve svem pripade most wanted, ktere parim. ale preferuji objektivni test pred subjektivnim dojmem z napr. 3d marku 03/05.

v mene narocnych hrach jde karta @ 550mhz v pohode(def. 500mhz), maximum zjistene ve forceware 565+-, vse bez artefaktu. ale napr. v most wanted nebo jinych novych narocnych hrach sleduji pravidelne trhani, obcas se stane, ze se obraz treba na 0,5-1s zastavi, nekdy se to same stane a sekne se i zvuk, po tom case se opet vse vrati do normalu. uvazuji o vymene zdroje, ktery by mohl byt zdrojem problemu? reinstall winxp nepomuze nebot jsem toto nejspis sledoval i pri minule instalaci. prime95 i memtest ok

xp-m@2400mhz,12x200mhz,1.7V, zvednute napeti o 0,1 do agp,chipsetu,a pameti ,a-data vitesta 500@400mhz 11-3-3-cl2.0, leadtek6600gt @ xxx/900, abit nf7-s2.0, seagate 80gb@7200rpm@ata100, pioneer dvr-109, volcano 7+ na 7v ci 12v, zdroj eurocase 350w supersilent pfc, 2x80x80 vetrak v otevrene skrini

DOC_ZENITH: btw, dik za info, vyzkousim programek i na nvidii.

edit: tim se vyresil problem s artifact testerem btw krome gpu vytezuje i cpu na max, coz je urcite fajn. ovsem vysledek 530mhz bez a. je dost malo. jeste zkusim prime95, zda to nezpusobuje cpu. souvislost to muze mit i se slabym zdrojem. jsem zvedav jaky bude vysledek s atitool zitra za tepla, ted je v mistnosti pomerne chladno, jeste to testnu.

edit: ma to pokracovani http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=543041#post543041
    Naposledy upravil Jey; 04.01.2006 v 21:07.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak zvýšit výkon u karty R 9600 Pro Sapphire?
    Založil Jonny v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.11.2004, 14:33
  2. Prg pro HW test srv (zátěžový)
    Založil Gorak v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.08.2003, 16:36
  3. Test 65 chladičů pro Socket A !!!
    Založil Somir v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 17.03.2003, 12:03
  4. test 3 chladicu pro P4 coolerM/Titan