Zjistil jsem zvláštní věc v mém novém kompu - Asus P5WD2 Premium, P D 2,8 GHz dualcore.
Chtěl jsem dát to řiti disketovou mechaniku, tak jsem jí odpojil, zapnul počítač, normálně jsem skočil do biosu, zakázal jí, uložil nastavení a resetlo se to.

Jenže jakmile jsem to udělal, bios se sekne po kontrole paměti a ani po 5 minutach to nepokračuje dál.

Viz fotka monitoru. Vidíte tam i verzi biosu, je z října.

Mělo by následovat detekce zařízení na IDE (kde nic nemam).

Reset ani vypnutí nepomůže. Zkoušel jsem utrhat všechna EIDE zařízení, přepojovat, odpojovat, vrátit tam disketovku, prostě můžu dělat cokoliv, nic nepomůže, ani do BIOSu se nedokážu dostat. Pc speaker pípne jenom jednou, ale hned na začátku, takový to normální pípnutí, pak už ne.

Musel jsem resetovat cmosku, pak jsem se do biosu dostal.

Experimentoval jsem, ještě jsem asi 8x resetoval cmosku a došel jsem k následujícímu poznatku.

Můžu dělat cokoliv, vypínat řadič, zapínat, trhat cokoliv, zapojovat jakkoliv, ale nesmim udělat jednu jedinou věc
vypnout v biosu disketovou mechaniku

Jakmile to udělam, po uložení to prostě už nikdy neprojede a nepustí mě to ani do biosu.
Takže teď mam disketovku pryč, xanda je taky pryč, ale v biosu je disketovka furt zapnutá, v TC je taky vidět A:, když na to kliknu , tak drive not ready, samozřejmě.

Koukal sem na novou verzi biosu, jestli je to bug biosu, tak ho neřeší.

Napadá vás něco? Jinak prostě to necham zapnutý a kašlu na to.