Zdravim, můj tualatin dosloužil tak se rozhlížím po něčem novém. Určitě by to měl bejt tichej Minitower a LCD, ještě nevim jestli 17" nebo 19". PC používám převážně na kancelářskou práci a poslouchání muziky, net a tak, ale občas si rád něco zahraju. Pálim hodně CD. Na CC sem si našel tohle,hledal sem jen podle katalogu a názorů v diskuzi CC takže nevim jestli správně, děkuju za názory a jakoukoliv radu nebo nápad.
Case: Chieftec BS-01B-B-SL Minitower 230W
- zatim sem vybral tento, ale můj požadavek je co nejmenší skříň, ale aby se tam vešel adekvátní zdroj pro tu sestavu, jedna DVD-RW mechanika, jedna FDD, 2 disky v chladiči ( jeden na místě druhé externí 5,25 a druhý v dolních prostorách skříně ofukován 12cm větrákem v pravém spodním rohu bočnice
MB: Asus A8NE-FM/S - nForce4 4X OEM
- Socket 939, NF4, SATA RAID, DualChannel, bez grafiky, PCI-E, alespoň 2xPCI
CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939
- asi si nekoupim BOX kvůli ceně a stejně bude jinej chladič a 2roky záruka stačí
Chladič CPU: Thermaltake CL-P0071 SonicTower
- odpovídající pasivní
Paměti: Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz XMS PRO CL2
- nechám si klidně doporučit nějaké jiné
HDD: 2x Samsung SpinPoint P Series SP1614C - 160GB SATA + Silentmaxx HDD Silencer
- vybral sem Samsung protože jsou prý tiché a bezporuchové co sem se tak dočetl, ale zase, nechám si doporučit
- HDD Silencer sem vybral protože mi dnes dělá v PC největší humbuk disk a ačkoliv je cena dost vysoká, rád bych nějaký profi řešení s vyřešenym chlazením
Grafika: Leadtek WinFast PX6600 TD Heatsink Edition 128MB, PCI-E
- pasivní chlazení, rozumný výkon
Zvuk: Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 ZS
Repro: Genius SP-HF 2.0 1250
- Chci nějaké pokud možno 2.0 repro s rozumně kvalitním přednesem a solidním výkonem, černé, stále řeším jestli není lepší stand-alone zesilovač a dvoupásmové repro, nechám si poradit, tyto repro sem neslyšel, opět vybírám jen podle diskuze
FDD: Teac FD-CR7 - FDD černá, mechanika a čtečka karet
- líbí se mi kombinace FDD se čtečkou
Monitor: LCD 17" nebo 19" stále sem se definitivně nerozhodl, ale poslední dobou spíše vítězí 19", určitě by měl být celý černý ( ne black/silver ) s malou odezvou, dobrým jasem, DVI, bez reproduktorů a s možností montáže na zeď.