zdr!
kupil som noname Slot 1 -> FC-PGA redukciu
(napisy: FC-PGA CARD Ver: 1.0, FC-PGA only potom uz len nejake cisla)
oranzova s ciernym podkladom. 4 jumpery (JP1-JP4) (1-2-3) na nastavenie napatia od auto, 1,5 a po 0,05 krokoch az do 2,05 V. jumper JP5 (1-2-3) na prepnutie fsb: auto (1-2), 133 (2-3) a jumper JP6 (1-2-3): use for factory
dal som do nej Cel633 a dal to cele do svojej MB (PCChips M726 v3.4, Slot 1 - bezi mi tam Slot1 333A na 75FSB - striedavo detekovany ako 366 alebo 400 podla toho ako sa prave doska vyspi, bezi stabilne na 375, bios mam poslednu vydanu verziu nejaky 990722 ci tak nejak) procesor nesiel -- predpokladal som ze koli 9,5 multiplikatoru (napatie som mal nastavene na +1,65, FSB na 66)
tak som proc. vymenil za Cel600 - 9x66 - vraj je v tychto doskach vyskusany ako funkcny (nastavil napatie 1,7 podla procesora). po spusteni okamzite smrad horiacej elektriky - vypol som. to uz mi bolo podozrive.
rozhodol som sa zmerat napatie Vcc. vyhrabal som prislusny Intel data sheet, vynacil si vsetkych 77 Vcc a 77 Vss (ground) pinov, pin V1,5 a V2,5 (1,5V resp. 2,5V) zapichol spendliky na nahodne vybranu kombinaciu Vcc + Vss pripojil multimeter (vsetko uz bez procesora) a nameral +5V (skusal som asi 5 kombinacii tychto pinov)! procesoru nech je zem lahka :( ako je to mozne? ved doska by na Vcc viac ako 2,6 ci 2,8 pustit nemala, redukcia ma max. 2,05 co by tieto celerony mali prezit... a ono mi tam pusti +5 :( v obchode kde som redukciu kupil mi tvrdia ze ju testovali a bola dobra (ale su ochotni ju zobrat spat)
btw: spominane Vcc1,5 malo 1,66 a Vcc2,5 proti dvom roznym (nahodnym) Vss bez napatia.
konecne k otazke: je problem (ako predpokladam) s prierazom na redukcii, alebo je to zastaralostou dosky a obecne nevhodnou konstelaciou akvariovych rybiciek (a inych podobne vplyvnych okolnosti)?
thx. for help