Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: PCI grafika s TV-outem?

Standardní PCI grafika s TV-outem?

Čau lidi, poradí někdo zkušenejší? Chtěl bych zkusit přehrávat DVD na televizi ve starším počítadle s PCI. Existuje PCI grafika s TV-outem a hardwarovým urychlováním videa, něco jako ATI All-in-wonder? Nerad bych něco sháněl v bazaru, když to třeba ani neexistuje...
    Díky
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní

To je trošku problém, protože většina výrobců (včetně ATi) podporovala HW akceleraci MPEG2 pouze na AGP verzích karet
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Standardní

Citace Původně odeslal no-X
    To je trošku problém, protože většina výrobců (včetně ATi) podporovala HW akceleraci MPEG2 pouze na AGP verzích karet
    Aha a já myslel, že třeba TNT2 má podporu a ta byla taky pro PCI... Nebo se pletu? Hledám Googlem, ale zatím se mi podařilo najít jenom inforamce o urychlovačích DVD, což je zařízení navíc, tomu bych se rád vyhnul, pokud by existovala grafika, která by to zvládla sama...

Honza
    Am386 DX 40

Standardní

Tak přece jenom jsem něco našel, tohle je poněkud "oldskůůůůl", ale líbilo by se mi to
    http://www.svethardware.cz/art_doc-F...B00431EFA.html
    a tohle je taky zajímavé, nikdy jsem o tom neslyšel a docela by mě zajímalo, který tydýt (kromě mě) by si to koupil a za jakým účelem...
    http://www.levi.cz/clanek.php?kod=CBR2218

Zkoušel to někdy někdo na starší šunce, máte s tím zkušenosti?

Díky
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní

Nedá se říct, že by nějaká karta měla nebo neměla podporu pro DVD. Těch techologií je víc:

YUV->RGB konverze
    HW scaler
    motion compensation
    iDCT
    deinterlacing
    subpicture blending

První dvě jsou prakticky podmínka pro akceptovatelný přehrávání jakýhokoli videa, druhý dvě význanmným způsobem snižujou zátěž/požadavky na CPU a poslední dvě se týkají hlavně kvality výslednýho obrazu.

Bez podpory motion compensation by byl třeba procesor přes 500MHz a ještě budou v obraze pravděpodobně vidět podobný zlomy, jako když si ve 3D vypneš v-sync.

Jinak ten Radeon, cos linknul (stejně jako sotatní Radeony) akceleruje vše, co jsem vypsal hardwarově, takže by měla stačit i Pentium II. Ale jak jsem říkal, u PCI verzí starších karet DVD akcelerace nejela (možná kvůli bus-masteringu), takže jedině věřit, že R7000 tenhle problém nemá.

Ten článek, co ses na něj odkázal, se týká softwarový komprese videa, ne hardwarovýho přehrávání.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání