Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 38

Téma: Vnitřní síť v klidu, ale za bránu se nedostanu-nové poznatky

Standardní Vnitřní síť v klidu, ale za bránu se nedostanu-nové poznatky

Od neděle mám problém s netem nejdřív sem si myslel že je chyba u providera, ale nakonec je u mě.
    Po zapnutí pc jede všechno tak jak má ale asi po 2 minutách to vypadne. Po vnitřní síti jede všechno bez problémů ale za bránu si ani nepingu(na ni ještě jo, ale DNS už vůbec). Zistil sem že stačí ve win dát opravit místní síť a ono se to rozjede ale vydrží to tak 5 min a pak to musím dělat znova, nevíte v čem by mohl být problém, že by něco s AP

Mám XPprof dřív to nikdy nedělalo a hw mám takto: panelová anténa-koax-AP Ovislink 1120-upt-pc

Dík za rady

EDIT: taxe to bohužel vrátilo, ale mám nějaké nové zjištění:
    zjistil sem že zatížení z webu tomu jaxi nevadí, klidně možu sosat 200KB/s a ono to nepadá, ale pokud zapnu dc++ tak je to hned v [I] takže by to mohlo být způsobeno uploadem ale ne jakýmkoliv pže dyž sem vypl dc a dal poslat mejl s přílohou tak to jelo v poho
    no a eště k tomu dc dyž si nastavím passive (ode mě můžou sosat jenom active) tak mě to spojení vydrží delší dobu což potvrzuje to že to bude něco s tím UL ale nevím co
    Jo a ještě jednu věc sem zjistil a to že dyž dám ipconfig v době kdy net nejde (vnější síť) tak mě to jako bránu vypíše pouze moji veřejnou IP a dyž pak dám opravit a znovu ipconfig tak už to vypíše tu mou IP ale i bránu - to by snad mohlo k něčemu být ale nevím k čemu tak PLS poraďte, btw to je normální že tam píše i tu mou IP?! dyť ta tam nemá co dělat ne?!. Díky

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

a nema trebas nekdo cirou nahodou stejnou ip adresu jako ty:)?
    protoze presne takhle se to projevuje. treba omylem se stane, ze provider prideli dvema ruznym uzivatelum stejnou ip adresu. pokazdy kdyz das opravit, tak se to rozchodi a po case to zas chodit prestane. zkus se informovat u providera, pripadne nastavit jinou ip a zkusit pingnout tu svoji.
    nebo to nemas nahodou blbe nastaveny?

nevymenoval jsi treba sitovky, nebo tak neco(autorizace mac)?

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    pokud není autorizovaná MAC adresa, tak tě server vůbec do sítě nepustí... a ne že by mu to vypadlo až po určitém čase...
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal sAdam
    pokud není autorizovaná MAC adresa, tak tě server vůbec do sítě nepustí... a ne že by mu to vypadlo až po určitém čase...
    s timto nemam zkusenost, toto tu zavedene v siti nemame, neni treba.
    kazdopadne bych to tipnul na ten problem s ip, nebo s ap, nebo s windows

Standardní

a nema trebas nekdo cirou nahodou stejnou ip adresu jako ty?
    protoze presne takhle se to projevuje
    -tohle je podle mě blbost, jednou sem měl stejnou IP, ale to tě pak win do té sítě nepustí vůbec takže bych asi těžko fungoval ve vnitřní síti
    -jo a dybych něco předělával před tím než se to posralo tak by to byla 1. věc, kt. bych kontroloval. Nedělal sem nic se sítí(hw ani sw)

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Thoma$
    -tohle je podle mě blbost, jednou sem měl stejnou IP, ale to tě pak win do té sítě nepustí vůbec takže bych asi těžko fungoval ve vnitřní síti :!:
    -jo a dybych něco předělával před tím než se to posralo tak by to byla 1. věc, kt. bych kontroloval. Nedělal sem nic se sítí(hw ani sw)
    blbost to neni. mozna na normalni lance jo. ale na wifine je toto realny. proste jsme to jen tak zkouseli. stejnou ip 2 kompy. chvili fakcil jeden, chvili druhej. kdyz nejel, dal jsem opravit a bylo to chvili ok. a najednou zas nic. pokud vis vsechno, tak si to vyres sam. ja se ti snazim poradit, taky tady nemusim ztracet cas vubec, mam dulezitejsi veci.

Standardní

a nema trebas nekdo cirou nahodou stejnou ip adresu jako ty?
    -tohle je podle mě blbost, jednou sem měl stejnou IP, ale to tě pak win do té sítě nepustí vůbec takže bych asi těžko fungoval ve vnitřní síti
    blbost to neni. mozna na normalni lance jo. ale na wifine je toto realny. proste jsme to jen tak zkouseli. stejnou ip 2 kompy. chvili fakcil jeden, chvili druhej. kdyz nejel, dal jsem opravit a bylo to chvili ok. a najednou zas nic. pokud vis vsechno, tak si to vyres sam. ja se ti snazim poradit, taky tady nemusim ztracet cas vubec, mam dulezitejsi veci.
    lol tak dyž máš důležitější věci, tak je dělej a nepiš o tom
    dybych věděl všechno tak sem asi nepíšu, nevím co ti vadí nijak sem se do tebe nenavážel napsal sem jen můj názor, nebylo tam nic jako urážka nebo tak, sem vděčný za každou radu, ale dyž si myslím že to tak není tak to prostě napíšu
    btw pokud sis četl jak to mám hw udělané (přes AP) tak bys zistil že se to chová jako norm. lanka a proto tě win do sítě nepustí (vaše IP koliduje s jinou IP v síti....) - mám to odzkoušené, to co popisuješ je asi v případě wi-fi karty nebo snad ne
    takže esi sem se tě dotkl tak potom sorry....

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

-tohle je podle mě blbost, jednou sem měl stejnou IP, ale to tě pak win do té sítě nepustí vůbec takže bych asi těžko fungoval ve vnitřní síti :!:
    lol tak dyž máš důležitější věci, tak je dělej a nepiš o tom
    dybych věděl všechno tak sem asi nepíšu, nevím co ti vadí ??? nijak sem se do tebe nenavážel napsal sem jen můj názor, nebylo tam nic jako urážka nebo tak, sem vděčný za každou radu, ale dyž si myslím že to tak není tak to prostě napíšu
    btw pokud sis četl jak to mám hw udělané (přes AP) tak bys zistil že se to chová jako norm. lanka a proto tě win do sítě nepustí (vaše IP koliduje s jinou IP v síti....) - mám to odzkoušené, to co popisuješ je asi v případě wi-fi karty nebo snad ne ???
    takže esi sem se tě dotkl tak potom sorry....
    lol tak ja se do tebe navazim a ty do me asi vubec:-)
    kdyz pises ze to je blbost a takovy kraviny, jakoze jsem si ani poradne neprecetl uvodni post, misto toho abys premyslel nad tim, co pisu.
    ne popisuju normalni externi jednotku ktera je pripojena nekrizenym patch kabelem primo do sitovky v kompujtru. protoze ji mam doma kua, od satcy, tak asi vim o co jde, ne, jinak bych sem nepsal. ta externi jednotka ma v mem pripade i svoji ip adresu, a napajena je pres ten patc h kabel, kterym jdou soucasne i data. navic si ani nenapsal v tom prvnim postu, cos uz zkousel a co ne, tak proto jsem ti psal o te mac adrese.

pokud mas jednotku, co umi administraci pres http, tak ji zkus, pripadne sem vypis co je jak nastavene, nebo nahod screenshoty. pokud nevis username a password, zkus admin a 1234.

mno a k te stejne ip. presne jak jsem napsal. mozna to nejde po lance kdy jsou pocitace primo propojene at uz krizenym kabelem jen dva pres sitovky, nebo pres switch, hub a podobne, ale jde to ve wifi siti, kde jsme to zkouseli. treba ti najedou wokna normalne, internet jde chvili. pak skoci ten trojuhelnik s vykricnikem a presne hlaska "ip adresa koliduje s jinym systemem v siti" a nejde net. kdyz das opravit, tak to zmizi a zas chvili jde, nez se opet objevi tato hlaska.

omluvu prijimam.

Standardní

díval sem se na nastavení AP a tím to asi nebude dyby tam bylo něco špatně tak by se to na síť vůbec nedostalo, jediné řešení vidím ve formátu ale to se mě fakt nechce

Standardní

Pro jistotu to projed Ad-aware, hijack this, nejakym antivirem. A zkus novejsi ovladace od sitovky.

PS: Nedaval jsi nejake updaty na win??
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Standardní Re: Vnitřní síť v klidu, ale za bránu se nedostanu

Od neděle mám problém s netem nejdřív sem si myslel že je chyba u providera, ale nakonec je u mě.
    Po zapnutí pc jede všechno tak jak má ale asi po 2 minutách to vypadne. Po vnitřní síti jede všechno bez problémů ale za bránu si ani nepingu(na ni ještě jo, ale DNS už vůbec). Zistil sem že stačí ve win dát opravit místní síť a ono se to rozjede ale vydrží to tak 5 min a pak to musím dělat znova, nevíte v čem by mohl být problém, že by něco s AP

Mám XPprof dřív to nikdy nedělalo a hw mám takto: panelová anténa-koax-AP Ovislink 1120-upt-pc

Dík za rady
    jak máte zabezpečenou síť? MAC? Koukni se na IP adresu po opravě a po druhé opravě. Umí to tvoje ap forwardovat IP adresu? nebo funguje jako router? Je možný, že v síti někdo ví mac tvého ap a připojením vznikne konflikt.
    MB: DFI LanParty UT Ultra-D, CPU: AMD® Athlon X2 3800+@280*10, Thermaltake Tower 112+80mm RAM: ADATA DDR500 2x1GB 3-4-4-8- 1T, 9/10, 2.8v
    VGA: HIS x800GT 256MB GDDR3Audio: SB Live! 5.1,Inspire 5300 HDD: WDC600JB DVD: Toshiba SD-M1612,Case: NitroAX, Monitor: LG Flatron 1915s
    NET: 5+5mbps www.volyne.net ROUTER: PII 400MHz, 128RAM, CF flash, StarOS

Standardní

Tak sem to zformátoval a byl klid no do dvou hodin to bylo zas v pi*i =>v systému to nebude.
    Updaty na win sem nedával a mám veřejnou IP=>po opravě je pořád stejná.
    AP mám v módu klient a router myslím neumí, forwardovat IP - to nevím.

Nové info: po výpadku sem zkoušel ping přímo na IP(ne na www adresu) a taky to nešlo=> v DNS chyba nebude

Mám teď sp2 a tam se při opravě ukazuje více operací (mazání mezipaměti atd...) nešlo by přes nějaký program tyto operaca provést postupně a tak zjistit co přesně to opraví

Standardní

oprava je v podstatě restart síťovho adaptéru - kdybys restartl komp, tak to vyjde na stejno. kontaktoval jsi ISP?
    MB: DFI LanParty UT Ultra-D, CPU: AMD® Athlon X2 3800+@280*10, Thermaltake Tower 112+80mm RAM: ADATA DDR500 2x1GB 3-4-4-8- 1T, 9/10, 2.8v
    VGA: HIS x800GT 256MB GDDR3Audio: SB Live! 5.1,Inspire 5300 HDD: WDC600JB DVD: Toshiba SD-M1612,Case: NitroAX, Monitor: LG Flatron 1915s
    NET: 5+5mbps www.volyne.net ROUTER: PII 400MHz, 128RAM, CF flash, StarOS

Standardní

Jj kontaktoval řešili sme to, všechno u sebe kontroloval a nic=>nepomohl mě
    Půjčil sem si druhou síťovku jestli to nebude tím, ale to se nepotvrdilo.
    Výpadky už asi týden nemám jediné vysvětlení vidím v tom že se na mě opravdu někdo napojil a nějakým mě neznámým způsobem mě bral signál nebo něco podobného. No a pokud to tak je tak doufám že se na to vysral a už to bude v klidu
    No je to záhada......

Standardní KUR.WA už je to tu zas!!!!!

-sorry, ale musím nadávat pže se to zase vrátilo a zase si s tím nevím rady a už mě z toho začíná jebat
    takže uvítám jakékoliv rady a THX za ně, snad se to konečně vyřeší

Standardní

Jak uz to psal Jey, rekl bych ze nekde budou kolidovat v siti IP adresy. (ne u tveho PC, ale u jinych sitovych prvku)

Dostl mozna nekdo bude mit stejnou IP jako ma tvuj Ovislink.

Udelej toto:
    - zjisti si MAC Ovislinka (je vytistena na spodni strane)
    - pingni ovislinka
    - pust "arp -a" a uvidis vypis kde bude dvojice IP - MAC

- tohle udelej ve chvili kdy to pujde (IP-MAC by mela odpovidat) a ve chvili kdy to nepujde (k IP tveho Ovislinka by tam mela byt jina MAC)

Stalo se mi neco takoveho...
    spyBook: HP nx9010 => C 2.4Ghz | 512 MB DDR | 30 GB HDD | DVD | 15" display
    spyPc No.1: SOLTEK SL75-DRV5-E | AMD ATHLON XP1700+ | 512 MB DDR | ATI R9200 | SEAGATE B7200.7+ 120 GB | NEC ND2510A | GENIUS SM Value 5.1 | ASKEY TView99 | acer AL1721ms | GENIUS SP-G106 | GENIUS Twin Touch Wireless | MODE COM Impact Black
    spyPC No.2: ABIT KT7A | AMD Duron 1Ghz | 256 MB SDRAM | GeForce 4 MX440 SE | SEAGATE BIV 40GB | MSI X52P | 15" AOC LM520A

Standardní

aha aha, to mě nenapadlo že by mohla kolidovat jiná IP než u pc, hned pudu zistit tu MAC APčka, ale nejak se ztrácím v cmd dyž dám to arp -a tak mě to vypíše jenom jednu dvojici a to bránu takže jak na to

EDIT: zkoušel sem dat za ten příkaz IP toho APčka ale to mě hodí Žádné položky tabulky ARP nebyly nalezeny

EDIT2: už to mám šlo o pořádí těch příkazů...... njn arp sem předtím nikdy nepoužíval, takže teď zapnu stronga, kt. mě to zaručeně a rychle shodí a otestuju to

EDIT3: takže ani tímto to není MAC je pořád stejná, ale možná by mohlo být k něčemu to co mě to teď vypsalo, dyž to jede pingu na AP a pak dám arp tak to vypíše adresu brány a toho APčka, ale dyž to udělám stejně po tom co mě to spadne tak kromě těchto dvou adres je tam dalších 6 adres, kt. sou mě naprosto neznámé a nepodobají se ničemu co by se tu mohlo vyskytovat jo a u těchto 6ti adres je typ "neplatná" tak doufám že to k něčemu bude pže já už vůbec nevím co s tím a je to hnus tak "rychlý" net mám a nemožu ho vůbec využívat

Standardní

Ja jen doplnim, ze ikdyby kolidovala IP adresa APcka s nejakou jinou IP adresou na siti, tak bezdratovy spoj bude i tak fungovat, protoze to IP APcka je ciste pro jeho nastaveni, cize pokud nema nejaky specialni firmware treba s fci routovani, nikde ta jeho IP nefiguruje. Akorat to APcko pak nepujde nastavit, pze se na sit nedostane
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Citace Původně odeslal IntEx
    Ja jen doplnim, ze ikdyby kolidovala IP adresa APcka s nejakou jinou IP adresou na siti, tak bezdratovy spoj bude i tak fungovat, protoze to IP APcka je ciste pro jeho nastaveni, cize pokud nema nejaky specialni firmware treba s fci routovani, nikde ta jeho IP nefiguruje. Akorat to APcko pak nepujde nastavit, pze se na sit nedostane
    to si taky myslím, ale vyzkouším všechno co mě poradíte pže už sem fakt bezradný

Standardní

je půl 3 ráno a net už tak 1,5h nespadl - což potvrzuje mou teorii že to má něco společného s někým na síti. Ale co a s kým

EDIT: taxem pustil stronga a spadlo to sice za chvíli ale trvalo to dýl než normálně, tak teď už to kuwa nechápu vůbec se to xová pokaždé jinak, ale bez toho stronga to teď v nic bylo stabilní...........

Mno tak doufám, že to aspoň někomu pomůže aby na něco přišel.........

EDIT2: [OT] lol dyž se tak dívám nemá tu někdo špatný čas?! [/OT]

Standardní

Matne si vzpominam, ze neco podobneho delaly Ovislinky, ktere byly v rezimu Client na strane GW (brany). Taky jsem podobny problem resil a uz nevim, jestli jsem otocil topologii nebo nahral novy firmware, kazdopadne bych jeste zkusil nahrat do nej nejnovejsi stable release > http://www.cipis.net/ovislink/1120AP/FW/V3_00L.bin
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Citace Původně odeslal IntEx
    Matne si vzpominam, ze neco podobneho delaly Ovislinky, ktere byly v rezimu Client na strane GW (brany). Taky jsem podobny problem resil a uz nevim, jestli jsem otocil topologii nebo nahral novy firmware, kazdopadne bych jeste zkusil nahrat do nej nejnovejsi stable release > http://www.cipis.net/ovislink/1120AP/FW/V3_00L.bin
    Fw už sem updatoval ale nepomohlo to ten fw co si sem hodil vypadá podle názvu stejně ale má jinou velikost tak ho tam dyžtak taky zkusím dát ale asi to nepomože pže dyby to byl problém tohoto typu tak si myslím že by se to tak chovalo pořád a ne tak jak mě to dělá (2 týdny v [i] a pak zas v poho a pak zase v...........)

EDIT: co je to vůbec za fw?! je to ten stejný, ale má jinou velikost takže musí mít něco upraveného ale co?! nerad bych si to AP dokurw*l a možná sem se špatně podíval ale na tom webu sem viděl nejaký novější fw, tak proč si mě neposlal ten? je nestabilní nebo co

EDIT2: "otočil topologii" - a to je co

any ideas?!

Standardní

Zkousel si jinej kabel mezi AP a PC? Jinej kus AP? (v prodejnach pujcujou na jeden den za malou sumu) Kamosuv notebook misto PC? (zavirovanej komp je otazka jedny minuty, kdyz nemas nainstalovanej aspon SP1 ve chvili pripojeni) Zkus ...
    Co si tak vzpominam, tak Ovis bejval nachylnejsi na kolisani napeti v siti, nektery revize FW i na slabej signal u WiFi - ze to vytuhavalo. DC++ ukazuje na zahlcovani AP ... jinej FW. (nebo i mizerna sitovka)
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

Citace Původně odeslal HAVTOM
    Zkousel si jinej kabel mezi AP a PC? Jinej kus AP? (v prodejnach pujcujou na jeden den za malou sumu) Kamosuv notebook misto PC? (zavirovanej komp je otazka jedny minuty, kdyz nemas nainstalovanej aspon SP1 ve chvili pripojeni) Zkus ...
    Co si tak vzpominam, tak Ovis bejval nachylnejsi na kolisani napeti v siti, nektery revize FW i na slabej signal u WiFi - ze to vytuhavalo. DC++ ukazuje na zahlcovani AP ... jinej FW. (nebo i mizerna sitovka)
    kabel ne, ale AP i síťovku dokonce i formátoval................
    btw mám sp2, zonealarm, NOD32, ad-aware..........
    ale nemyslíš že dyby to bylo v hw tak že by se to nemohlo xovat tak jaxe to xová?! bych ten problém měl pořád a ne aby z ničeho nic zmizel a paxe třeba za 2 měsíce vrátil

Standardní

2 Thoma$: Jelikoz uz s Ovislinky a jejich vsemoznymi OEM verzemi chvili delam a denne mi jich dost projde rukama s tim, ze 80% z nich musim rozdelat a pres seriovou konzoli nahrat novy FW, tak se mi nejvic osvedcila Lkova rada, protoze se co nejmin "zakousava", nevadi ji nizka uroven signalu a tusim, ze i snad resi problem s topologii. Nevim, co tam mas Ty za FW, takze Ti nemuzu rict, proc se lisi o par bajtu , ale tohohle FW se bat rozhodne nemusis, alespon ja ho mam uz poradne odzkousenej...ale samozrejme flashujes na vlastni nebezpeci.
    Otocenim topologie jsem myslel, ze na strane kde byl rezim AP jsem natavil rezim Clienta a obracene.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání