Potřeboval bych poradit... jestli je možný naprogramovat tabulku která by se mi sama seřazovala podle sloupce kterej bych si vybral... Je to pro kanadský bodování. Nevíte někdo co s tim?
Potřeboval bych poradit... jestli je možný naprogramovat tabulku která by se mi sama seřazovala podle sloupce kterej bych si vybral... Je to pro kanadský bodování. Nevíte někdo co s tim?
Nemozes spravit nejaku akciu tak ze po nacitani okna s tabulkou sa ma pred zobrazenim zoradit?
jo tak to ti nevim... já sem jako dost začátečník a jen se snažimi si nějak usnadnit práci protože si u zhruba 20-ti lidí napsat na papír všechno co u nich mám a pak k tomu připočítat ty body a znova to přepsat do tabulky to je něco hroznýho![]()
A odkud beres data do tabulky
Pokud neumis php, ci nejaky podobny skriptovaci jazyk, tak muzes jedine udelat tolik html souboru, kolik mas kriterii razeni ... jinou cestu nevidm, takze to a nebo PHP, CGI, ASP, JSP, apod.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
No, šlo by klidně i přes JavaScript kdyby nebyla serverside možnost... Ale já bych se s tím dělat nechtěl...
-- under construction --
Tak na to pouzij excel, je tam primo na to funkce !
ASUS P5B-VM, Intel Pentium IV 3.0GHz, 2x512MB DDR2 667MHz, Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB cache, Liteon SOHW-1673S, CoolerMaster Centurion 541, Genius HT 5.1, Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ černá OEM, Razer Diamondback Chameleon, Fujitsu-Siemens P19-2
Ehm? na webu?Původně odeslal hYpn0
Ja bych sel do php a menil proste v mysql_query ORDER BY, to mi prijde nejsnadnejsi. bylo by tam treba - xxx.php?action=order&what=teams. No a pak bych to predal metodou GET do toho query. Samozrejme takova mala podminka, za se to nacita z databaze, coz ale predpokladam.
:: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::
A ono je nekde receno ze na webu?Původně odeslal Hardman
Tenhle tred je cely nejaky zajimavy![]()
Puvodni zrejme tazatel nevi co chce, neni schopnej ani polozit dotaz. Kua kdyz neco chci, tak napisu aspon jestli to chci lokalne.
Jinak lokalne cokoli co umi pracova s DB (trebas Microshiti Acces, pokud nevadi ze nekdy neumi tridit), Excel rozhodne NE, je to nejlepsi cesta do pekla, paac tridi sloupec, ale ne zaznam.
Na webu se to naprosto bezne pouziva a je to trivka, pokud nechces cekat na odezvu serveru, napises to jako script, je to easy a google budiz pomocnikem, takovych scriptu se na webu da najit ... .
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Ono pokud jde o JS reseni tak jsem kdysi videl toto a vypadalo to dost schopne.
http://www.chose.cz/weblog/108437304...vascriptu.html
oj tak to se omlouvám na to sem nějak pozapomněl, no jasný myslel sem na netu...jinak díky moc vypadá že to udělám podle toho linku. Aspoň se pokusim
![]()
Možná by bylo výhodné použít ActiveX, konkrétně Tabular Data Control (TDC).
Je to ActiveX přímo obsažený ve windows, a je to vlastně takovej jednoduchej databázovej systém zpracovávající textové soubory.
Kdysi jsem to párkrát použil, teď ale všechno dělam přes MySQL+PHP.
Našel jsem článek o TDC na Interval.cz:
http://interval.cz/clanek.asp?article=3339
Smitka:
Od ActiveX radsej ruky prec. Funguje to len na Win+IE
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Já vim, že ActiveX není zrovna nejlepší, ale podle toho co jsem pochopil, jde o stránku pro soukromou potřebu 20-ti lidí, takže bych tady přimhouřil oko nad kompatibilitou a klidně activeX z windows použil, protože to docela usnadní práci (za předpokladu, že těch 20lidí používá IE, což se dá zjistit).
Dále bych možná viděl jako použitelnej i ten excel, za předpokladu, že by se do stránky exportovala jenom ta seřazená tabulka a při aktualizaci by se jenom přepisovala.
Pro takové účely jsem si udělal prográmek pro tvorbu html tabulek, kterej by šel pro export z excelu použít (stačí překopírovat označené buňky):
http://smitka.iglu.cz/?load=progr/utils/table.cl
Mno tak ja bych zasadne ActiveX nepouzil, a to ani na soukromej web. Ono se ti totiz muze klidne stat, ze ti ten web nekdo vyhackuje (a trebas za to ani nemuzes, paac ho mas na nejakym free hostingu) a jakmile zjisti ze tam tohle sfinstvo pouzivas, tak ho prekope k obrazu svymu. Mno a co se stane ? Az tam prides, tak se ti to automaticky spusti, protoze sis ten web dal zajiste mezi duveryhodne.
BTW: Jen hlupak pouziva v soucasnoti na browseni IE. Cokoli (zduraznuju ze opravdu cokoli) jineho je na browseni nejen bezpecnejsi, ale i mnohem lepsi, protoze to umi mnohem vic.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)