Dneska se mi stala VSKUTKU zajímavá věc:
Zapnu PC a ono nabootuje, po puštění třeba winampu (bez puštění MP3)se monitor přepnul do stand-by a PC vytuhlo. Po restartu mi WIN napsaly, ze je problem nejspis v ovladacich graf. karty, vse sem hodil na default -> No OC, preinstaloval jsem tedy ovladače, problém však přetrvával.
Tak jsem přeinstaloval i XPčka, dokud jsem nenainstaloval Forceware a DirectX, tak PC fungovalo normálně. Po instalaci Forceware však PC začalo zase zlobit (opět výtuh po puštění třeba instalace Firefoxu). Tak jsem znova resetoval a začal řešit kde je problém. V nouzovém režimu vše funguje tak jak má, v normálním režimu, jsem začal testem DirectX (dxdiag). Ale výtuh hned v úvodu testů!!! Po resetu a znova dxdiag mi PC řeklo že byl problém v rozhraní Direct3D, dal jsem teda přeskočit a že si Direct3D otestuju ručně... Jenže sem dal test Direct Draw a i tam PC vytuhlo, takže test Direct3D neni ani přístupnej.
V bratrovo PC je situace uplně stejná...
Pro jistotu jsem obě PC vyzkoušel se "zánovními" graf. kartami Riva TNT2 m64 a GeForce 2MX400, všechno bez problémů.
Grafická: Leadtek 6600GT TDH 128MB, z Alzasoftu![]()
![]()
Sestava: AthlonXP 1700+, Abit NF7-S, 160GB HDD, 350W zdroj
Bratr PC: Duron 1200, MSI K7TPro266, 80GB HDD, 350W zdroj
DirectX 9.0c, Forceware 66.XX, 71.50, 77.7
Zítra s tím jedu na reklamačku, doufam že to uznaj.
Otaázka zní, WTF? Co s tim sakra je?
Předpokládám že něco co obstarává 3D zobrazení v GPU odešlo, ale nemam tuch jak a co a proc.