Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: zvětšení seek time u Hitachi 160GB-VYŘEŠENO

Standardní zvětšení seek time u Hitachi 160GB-VYŘEŠENO

mám Hitachi PATA 160GB, 2MB cache na konfiguraci viz. podpis a HDtach mi ukazuje seek time kolem 20ms, původní běžné hodnoty byly kolem 12,5ms. Defragmentoval jsem, ale nic se nezměnilo. SMART nehlásí žádný problém, performance i fitness je 100%, jen 5 realocated sectors - nepřibývají. Pustit HDtach mě napadlo proto, že se mi u diskových operací PC zdálo nějaké utahané. Setkal jste se s tím někdo? Nebo mi jen kecá HDtach? díky

EDIT: asi kouzlo, ale stačilo zapnout a vypnout AAM

Standardní

...nemas nahodou zapnute AAM
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    nemam, když jsem to kdysi zkoušel a zapnul ho, žádný výrazný vliv na rychlost to nemělo.

Standardní

Citace Původně odeslal DAN2
    nemam, když jsem to kdysi zkoušel a zapnul ho, žádný výrazný vliv na rychlost to nemělo.
    ...no prave ja so zapnutym AAM na Hitachi 7k250 160GB PATA mam v HDTachu Random Acces Time +/- 19ms a s vypnutym AAM cca 12,5ms
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Citace Původně odeslal DAN2
    ...no prave ja so zapnutym AAM na Hitachi 7k250 160GB PATA mam v HDTachu Random Acces Time +/- 19ms a s vypnutym AAM cca 12,5ms
    Ještě jednou jsem to pro jistotu zkontroloval a je to skutečně vypnuté. Seeky mám i 25ms. Nevydává žádné podezřelé zvuky, funguje naprosto OK, mám ho ofukovaný 80kou v zátěži má 36C, jen ty seeky...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání