Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Zivotnost disku v horizontalnej/vertikalnej polohe?

Standardní Zivotnost disku v horizontalnej/vertikalnej polohe?

Hi all,

tak kazdemu je urcite jasne, ze najlepsie je disk mat vo vodorovnej polohe, poriadne uchyteni. Ale mam Siemens bednu, na ktorej je jedna pozicia 3.5" vodorovne a hned ma aj vyvod na zaslepku - je urcena na FDD. Dalsie dve pozicie 3.5" su na zadnej strane vedla zdroja. Akurat, ze su disky vo vertikalnej polohe. Mam dva Maxtory 80GB 7200rpm 2MB cache. Teraz mam jeden v FDD mieste a druhy zabaleny v molitane a uchyteni v 5.25" pozicii, sice sa nehybe, ale strasne pecie - o 12 stupnov viac nez ten v FDD pozicii. A to som tam pridal jeden ventilator z Intel BOX chladicu. Bez toho Intel fanu som neudrzal prst na disku viac ako 2s Tak, ze ci sa mi oplati disky dat do vertikalnej polohy, ako sa asi znizi ich zivotnost? Jo v bedni mam fan na procaku, fan v zdroji. V predu mam miesto na 120mm FAN origo a vzadu hned za diskamy tusim 5cm, mam ventilator aj 120mm aj 50mm, tak dufam, ze ich namontujem spravne ked v predu 12cm nasaval z predu vzduch a zadny ventilator 5cm vysaval vzduch von z case...

Dakujem vsetkym!
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní Re: Zivotnost disku v horizontalnej/vertikalnej polohe?

Citace Původně odeslal misokgb
    Tak, ze ci sa mi oplati disky dat do vertikalnej polohy, ako sa asi znizi ich zivotnost?
    nesnizi
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Standardní

Nesnizi nijak? Hm, tak to je super. Mne to len vrtalo, ze preco by to vyrobca daval vertikalne, keby sa to nicilo... Takze si ich tam idem hned aj nahodit. Diky a prosim aj o vyjadrenie dalsich clenov co si o tom myslia...

Dakujem!
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

Disk může bejt v jakýkoliv kolmý poloze, btw už sem viděl i case s diskama svisle.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

FAQ - Prosím čtěte než se zeptáte !!! (Last Update 19.1.05) -> http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=28267

Q: Může být disk i v jiné poloze než jak bývá klasicky umístěn v case
    A: Ano, může být i na boku, "na břiše", "na zádech" - tzn. ve všech základních polohách. Naopak je pro disk smrtelný (časem, ne okamžitě) provoz v jakémkoliv náklonu
    ...ze sa niekto unuva pisat tie FAQy, su tu lautr na nic, ze misokgb
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Ou SORRY, ale predtym, nez som zalozil tento topic som preletel FAQ este raz sorac
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání