tyhla dva chipsety se lidi pouze v pouziti technologie PAT ? s tim ze nektery vyrobci jako asus u deluxe desek pat podporuji i na 865 ?!
nebo jak je to ?
edit1:
maglajz v hlave
ted posilnenej nutnou davkou kofeinu a po shlednuti dvou hororu
mam v hlave trochu maglajz rad bych si koupil desku s intel chipsetem
podle toho co mi rekli a vim by se mela 865 lisit od 875 jen patem kterej na moji stary 875 fungoval jen kdyz vse bezelo synchrone... takze bez taktovani... 800 procik 400 pameti jinak ne prakticky to ma prinest asi 5% vykonu ? coz kdyz se procesor trochu otaktuje a nebo pameti nechaji bezet na 433 je naprosto bezpredmetne..... aspon tak to vidim ja..
takze proto jsem se rozhodnul pro 865 jelikoz je uz odzkouseny nekdo i kdydal ze 875 sou poruchovejsi, ale hlavni duvod je jasny a to cena.... ze se prej prehrejva south... no nevim ale par mi jich ted odeslo to je asi taky duvod pro neverim oem vyrobcum, a proto chci investovat do intel desky....
pri prolejzani ceniku jsem v cenikach softcomu narazil na velky vyber desek a tak sem zacal porovnovat, ac podle webu intelu ma mit box verze delsi zaruku nez bulk v softcomu maji vsecky 36mesicu tim padem beru bulk.. krabicku a podobny koniny nepotrebuju a kilko se hodi.... dalsi vec jakou verzi si vybrat ? firewire nepotrebuju, mam tady jeden jako pci kartu kde jsou dva, a dalsi jeden na audigy, tim tedy pada firewire,
raid sem mel na par deskach nikdy sem nevyuzil a jen me sralo delsi bootovani a instalovani dalsich hloupejch driveru.. takze taky pada
potom Glan muj hub umi jen 100 a cela domaci sit take, takze Glan je zbytecnost, dale lan jelikoz mam doma dve zbytecne povalujici se sitovky planet a jednu sitovku intel, dalsi integrovanou za cca 300 nepotrebuju...
a vec posledni VGA po prozkoukani jsem zjistil ze jde o intel extreme grafix 2 nic moc karta, ale na praci kterou na tom chci prevazne delat bohate dostacujici a agp port mam porad volny, i kdyz se mi tady povaluje AGP karta abit 9600Pro ktera je preci jen asi o neco vykonejsi ale mohl bych ji za nejaky ten peniz otocit....
deska by byla tedy v tedo konfiguraci:
socket 478, čip Intel 865G, FSB 800/533/400, int. VGA Intel Extreme Graphics 2 + volny AGP 8x/4x port,
4xDDR 400/333/266 až 4GB, 6xPCI, 6ti kanálové audio, 2xSATA, ATA100,ATX
za 2500 verze bez vga by stala cca o 50 mene takze asi neni co resit...
a muj hlavni dotaz je nevadi tedy nejak integrovana graficka karta ?
jsou opravdu chipsety 865PE a 865G schodne az na grafickou kartu ?
jde mi hlavne o to jestli 865G neni nejak osizeny pomalejsi na webu intelu sem nic takoveho nenasel a chipsety by meli byt schodne.....
jeste link
http://shop.computershop.cz/eshop/de...8-blk-atx-vga-
pokud vite kde by se dala tato deska ale budiz i verze grafiky sehnat jeste o neco levnejsi prosim pastnete link
predem dekuji za odpovedi
edit2: a jeste jaky je rozdil mezi 865G a 865GV
sem an strankach intelu sel uz sem uplme mimo a volsovej tak me prosim omlte doufam ze aspon trochu chapte co sem tady vyplodil