Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: SB Live! a deska s cipsetem VIA

Standardní SB Live! a deska s cipsetem VIA

Ahoj,
    mam desku Soltek C1L-KT600 s chipsetem VIA KT600 a provozuju v ni AMD Sempron 2200+@2400+ a 256MB CL3 noname DDR RAM. Zvukovky Creative Labs SoundBlaster Live! 5.1 value a SB128 PCI (chipset EnSoniq).
    Predtim jsem mel jakousi starou desku s AMD K6 a chipsetem ALi a vsechno chodilo nadherne, ale po vymene desky za tenhle Soltek zacala Lajvka strasne zasekavat, takovej trhavej zvuk a pri prehravani se cukal kurzor mysi.

Sdilenym IRQ to neni (je na IRQ 11), zkousel jsem vypnout USB radic, ktery taky pouzival IRQ 11 a nic z toho.
    Ladil jsem PCI latenci v BIOSu i Powerstripem a taky bez efektu.
    Pokusna vymena grafarny (mam GeForce FX5200) za PCI S3 Virge DX - bez efektu.
    Preinstalace VIA Hyperion 4-in-1 packu, instalace Creative Turbo patche ani VIA Latency Patche taky nezabrala.
    Pritom ta SB PCI 128 chodi bezvadne, dela to jen ta lajvka.

Nemate nekdo poneti, cim to je zpusobeno a co s tim mam jeste zkusit udelat?

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Podivej se do BIOSu a najdi v ACS polozky ktere se vztahuji k pristupu na PCI a AGP (vetsinou neco jako access write PCI apod) a vsechno to povypinej.

A mozna kdyz uz tak pises, stalo by za to napsat jeste dve veci:
    1. System
    2. To je sic hezky, ze napises jak mas taktlej CPU, ale to me nezajima tak jako hodnot FSB resp delicka a frekvence PCI!!!
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

BIOS na moji desce moc moznosti v nastaveni chipsetu nema - chybi i veci typu PCI Delay Transaction a PCI Latency jde nastavit nejmensi na 32. (v ruznych navodech na inetu jsem cetl, ze pri techto problemech pomaha snizit PCI latenci pod 32)

System: Windows98 SE. Nic na bazi NT/2000/XP mi na komp nesmi, jelikoz komp pouzivam i na jiny veci, nez hrani a hudbu... (hw&sw development)
    V linuxu to tyhle problemy nedela... jen v tech 98ckach. Dela to cca 20 minut od nabehnuti systemu, do te doby je zvuk normalni.

CPU jsem nataktoval zase na normalni hodnotu - CPU 1500MHz (FSB 166MHz, nasobic 9x), ale zmenu to neprineslo. Frekvenci PCI jsem nikde nemenil, takze snad 33MHz.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

No popravde uz nevim, jak si WIN98 hospodari s IRQ, ale jestli ti to v linuchu nedela problemy, a bootujes trebas s parametrama jako "noapic nolapic acpi=off" a podobne, tak opravdu vidim problem v ACPI a BIOSu ... takze jeste zkusit jiny BIOS. Protoze WIN98 tusim jsou primo nad BIOSem. A predne bych zkusil cvicne lajva strcit do jinyho slotu.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

No ja nevim, ale u me Audigy 2 ZS mi pomohlo nastavit v Biosu latency na 32 a pak to ve Windowsech jeste doladit tak, aby vsechny karty krome zvukovky a grafiky mely latency 32 a zvukovka s grafikou maj 248 [tusim] -> tim se mi konecne po prakticky 1.5 roce odstranilo to nechutne "piskani/prskani/krupani" a muzu svou zvukovku konecne pouzivat tak, jak by to melo byt od zacatku [proste SHIT ovladace]...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání