Protože teď nějak nejde Hledání, tak zkusím napsat nový příspěvek (snad mi ho hned nesmažete, všechno se mi pročítat nechce a dočkám se odpovědi).
Mám MB Epox 8RDA3+, CPU AMD AthlonXP 2500+ Barton a paměti MUSHKIN DDR 400 (1GB dual).
Viděl jsem u spousty lidí, že maj právě tento procesor OC na 3200+. Zkusil jsem to taky a nějak se mi moc nezadařilo.
Nejvíc, kam se mi to podařilo stabilně dostat bylo 195MHz FSB x 11 násobič => 3000+. Přitom mi ale paměti jedou také na 195MHz (neboli jen DDR333). Což mě štve. Takže bych nejraději měl FSB 200 x 11 násobič => 3200+, paměti DDR 400. Toto nastavení mi nastartuje, ale poté, co nastartují WinXP (objeví se modrá obrazovka a myš) tak to buď hodí modrého zm*da nebo nějakou windowsáckou hlášku o tom, že nemůže zapsat do paměti a následuje RESTART (teplota okolo 53C).
Jo ještě: časování pamětí mám při těchto pokusech nastaveno na 8, 4, 4, 2,5 (normálně jedou bez problémů na 6,3,3,2 DDR400, 6,3,2,2 DDR333) a napětí mám nastavený na "Auto" a přitom jsou hodnoty:
- Vcore: 1,63
- Vdimm: 2,76

Takže mám dva dotazy:
1) četl jsem, že nForce2 desky mají možnost zamkout frekvenci pro AGP/PCI, když měním FSB - jak se ta položka jmenuje?
2) nevíte někdo, co musím ještě udělat, abych se dostal na stabilních 3200+ (zvýšit napětí? nebo co, na kolik?)