Zdar vsichni,
hledal jsem tady na foru a videl jsem to jenom u starsich desek na PII.
Nejdriv sem myslel, ze je to ojedinely pripad, ale vypada to, ze je to u Epoxu docela tradice. Tak bych se chtel zeptat, jestli mate podobny problem.
O co jde: Cca po 1 roce mi vytekly elektrolyty na desce, nektere se jenom nafoukly. Tipuju, ze dusledkem toho mi postupne zcoudaval napajeci konektor (konkretne 5V pripojky) a nasledne posupne padalo napeti v 5V vetvi az na 4.5V. Potom uz mi zacaly tuhnout Win. Tak jsem konektor vycistil a chvili to zas vydrzelo. Pred 14 dny jsem vymenil napajeci konektor a ted mam 4.89V![]()
Kamarad se mi nejdriv smal (ma taky 8RDA+) a kdyz sem si chtel vcera pujcit od nej na chvili zdroj, tak on z hruzou zjistil, ze ma kondiky nafoukle taky a napajeci konektor uplne cerny.
Jiny kamarad mel Epox s KT600 a rikal, ze mel kondiky nafoukle taky. Takze to zas az takova nahoda neni.
A co je nejzajimavejsi, ze kdyz jsem rozdelaval svuj zdroj, tak v 5V vetvi byly vsechny C taky nafoukle. Ale jen v 5V vetvi.
Napada nekoho, cim by to mohlo byt? Zajimave je to, ze nejsou vytecene vsechny. C, co jsou hned vedle patice CPU nafoukle nejsou.
Napada me tohle: Bud byly na male napeti (6.3V), nebo na nizkou teplotu (teplotu nevim, ale mam dojem ze jsou na 55°).
Dneska jsem koupil v GM nove kondiky, pro jistotu na 105° a 10V a zkusim je vymenit, potom dam vedet. Mozna i nejake foto bych mohl poslat.
Zatim cus. J.
P.S.: Vim ze 8RDA+ je delana na hardcore overclock, ale zas tak moc jsem to nekouril, muj CPU nevidel nikdy vic jak 1.8V![]()