Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: MSI K8N Diamond - neda ani 220 MHz FSB ??

Member Avatar uživatele gregorius
    Vliv
    280

Standardní MSI K8N Diamond - neda ani 220 MHz FSB ??

tahle deska mi vcera prisla a dnes jsem se pustil do testovani... jenze...
    nemuzu se dostat ani k 220 MHz FSB!!! Zkousel jsem nastavit vsechno mozne i nemozne, co mne napadlo, ale nad 220 se fakt dostat nemuzu, dokonce ani ne pres 215... zkousel jsem nastavit pameti na polovicni rychlost, snizit nasobic HT i nasobic procesoru, zvysovat napeti, nic, proste nic nepomaha...
    napada vas nekoho, na co jsem mohl zapomenout?
    nemuzu a nechci verit tomu, ze ta deska neda vic jak 215 MHz!!!
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

Standardní Re: MSI K8N Diamond - neda ani 220 MHz FSB ??

Citace Původně odeslal gregorius
    nemuzu se dostat ani k 220 MHz FSB!!! Zkousel jsem nastavit vsechno mozne i nemozne, co mne napadlo, ale nad 220 se fakt dostat nemuzu, dokonce ani ne pres 215... zkousel jsem nastavit pameti na polovicni rychlost, snizit nasobic HT i nasobic procesoru, zvysovat napeti, nic, proste nic nepomaha...
    Tak to máš podobnej problém jako já s Asusem viz. Problém při OC Asus A8N sli-deluxe. Zkus prohodit paměti na 2,4, nebo zapojit SATA 3,4 možná to pomůže i když v mém případě nepomohlo nic. Tak jsem vůbec rád, že jedu přes děličku 217FSB při T1,2.5,4,4,7 při 2.9v. Ještě zkus nový bios....
    AMD64 3200+@2.6GHz 1.47V/ DFI LanParty UT nF4Ultra-D/ 2x512MB Mushkin PC3200 Level II V2-400@520-2,5-4-4-7-2.8v/
    Leadtek PX6600GT TDH@590/1200 128MB/ 2x120GB Maxtor 8MB/ Casetek 1018 hliník/ Enermax 350W/ Toshiba M1712/ TEAC CD-RW W552GK/ Creative Audigy 2 ZS + Creative Decoder DDTS100 + Logitech Z5300spk/ Logitech MX1000/Zalman Reserator 1/

Standardní

Gregu nebud smutnej i tak mas vykonny PC ale jinak novy bios je i ma rada...vsak vis Nak
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

zkasel jsi prehodit zapojeni SATA?
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    286

Co ti to přesně dělá? Nedostaneš se do woken, nerozběhne se po restartu vůbec, nebo to jen hází chyby v testech?
    zkoušel jsi i jiný paměti? U A64 člověk nikdy neví, ale v desce to asi nebude

osobně se ni to stalo taky, že mi s jinou pamětí šel komp jen na default a jinak se sekl ještě před bootem - možná to spraví novej bios, možná taky ne
    PC 1 > Asus Striker II Extreme, E8400 @4.4Ghz, Thermalright Ultra120 Extreme, 2x2GB OCZ Platinum DDR3 1800Mhz, 2x Asus 8800GTS, 2x WD6400AAKS, Auzentech X-Fi Prelude, Corsair HX520W, Lian-li A10A, 20" NEC 20WGX2, Razer Lachesis + eXactMat, Sennheiser 595, Vista Ultimate
    PC 2 > ASUS P5K Deluxe, E8400@4Ghz + Scythe Ninja, 4x 1024MB ADATA EE, Gainward 8800GTS, WD6400AAKS, AOC 210S
    Notebooks >DELL E4200, DELL E6400, DELL D630, DELL D430

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    292

Standardní

mas 20 pin nebo 24pin konektor?
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Vliv
    280

Standardní

mam 24-pin konektor pres redukci

jinak to proste nenabootuje

jinak pokud bootuju na defaultu, muzu se pomoci ntune dostat nahoru, ale za nizke frekvenci pameti a HT... a navic podle vseho je to blbej procak, na 2,4 GHz spadl po dvou minutach, na 2,5 okamzite
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.

Standardní

MSI o tomdle problému ví ale zatím dělá tak nějak nic. Dělá to více lidem - teď nevím jestli je to problém gregoriuse ale u mně stačí pár resetů či zapnutí a vypnutí a komp naskočí a je na 2500Mhz stable.
    Zakopanej pes je v biosu - jak tak pročítám fora.
    Někomu pomohlo snížit PCI-E PAYLOAD SIZE z 4098 na méně - myslím že když sem dal na 256 bootovalo to nejlépe ale mám tam teď 2048 a bootne posléze taky.
    Vyšel akorát novej bios .504 ale přidává jen voltáže na ramky + nastavaje v základu agresivní časování - jinak problém zůstal.
    No uvidíme s čím se páni "experti" z MSi vytasí.
    Jinak jsem jim psal na support a dostal sem opravdu skvělé odpovědi
    tipu - "updatujte si poslední driver od grafické karty" akorát nevím k čemu mi je driver když to nepostne hned.
    Alienware m17x r3 /I7,16gb dd3, hd 6990m 2gb ddr5 .../

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal Kulda
    MSI o tomdle problému ví ale zatím dělá tak nějak nic. Dělá to více lidem - teď nevím jestli je to problém gregoriuse ale u mně stačí pár resetů či zapnutí a vypnutí a komp naskočí a je na 2500Mhz stable.
    Zakopanej pes je v biosu - jak tak pročítám fora.
    Někomu pomohlo snížit PCI-E PAYLOAD SIZE z 4098 na méně - myslím že když sem dal na 256 bootovalo to nejlépe ale mám tam teď 2048 a bootne posléze taky.
    Vyšel akorát novej bios .504 ale přidává jen voltáže na ramky + nastavaje v základu agresivní časování - jinak problém zůstal.
    No uvidíme s čím se páni "experti" z MSi vytasí.
    tipu - "updatujte si poslední driver od grafické karty" akorát nevím k čemu mi je driver když to nepostne hned.
    tohle vypada na cold boot problem, neco podobnyho me potkalo u moji DFI.
    Vyresil to az bios od TicTaca. Vam asi nezbyva nic jineho nez nastavovat frekvenci treba clockgenem z winu. popripade jak rika Kulda restartovat a restartovat..
    .

Standardní

Dneska sem na ofic foru MSI četl že by problém je asi v HT násobiči.
    "Look at the diagnostic LEDs - they show us that the board is unable to recognize the CPU, its speed, brand name etc... the problem is in hypertransport bus ... overclocked system has changed the HT frekvency, therefore (after start) chipset (board) communicate with CPU to "load" its parameters, but it communicate through unstable - uncorrectly working hypertransport link! So the chipset incorrectly read the "data" and cannot POST. Problem is in communication between chipset and CPU - in hypertransport link. I think the best way that MSI could do in this is way is completely erase the HT-half settings in BIOS, cause they are useless there and only can make big instability... settings 1x,2x,3x,4x,5x is enough... I really don't understand who needs that 1,5x or 2,5x. Everyone who overclocks Winnie on Neo4 needs fully functioning 3x or 4x settings (depends on FSB clock) - we ALL here really need NEW BIOS "
    no uvidíme

Vliv
    280

Standardní

Dneska sem na ofic foru MSI četl že by problém je asi v HT násobiči.
    "Look at the diagnostic LEDs - they show us that the board is unable to recognize the CPU, its speed, brand name etc... the problem is in hypertransport bus ... overclocked system has changed the HT frekvency, therefore (after start) chipset (board) communicate with CPU to "load" its parameters, but it communicate through unstable - uncorrectly working hypertransport link! So the chipset incorrectly read the "data" and cannot POST. Problem is in communication between chipset and CPU - in hypertransport link. I think the best way that MSI could do in this is way is completely erase the HT-half settings in BIOS, cause they are useless there and only can make big instability... settings 1x,2x,3x,4x,5x is enough... I really don't understand who needs that 1,5x or 2,5x. Everyone who overclocks Winnie on Neo4 needs fully functioning 3x or 4x settings (depends on FSB clock) - we ALL here really need NEW BIOS "
    no uvidíme
    hmm, no ja bych taky rekl, podle toho, jak se to chova, ze mam problem spise s HT nez s cimkoli jinym... mno uvidime...

Standardní

Ja teda neviem, presne toto sme tusim rozoberiali o par riadkou nizsie:
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=76729

Staci sa pozriet a precitat si?...

K problemu:
    Pretaktovat ide ale nie cez bios, da sa to cez clockgen....
    While I can reach above 240HTT(FSB) with ClockGen, I can't boot with this high a setting in BIOS, why?

We dont know yet, some users have this problem, a future BIOS may fix it, we dont have the explanation at the moment Sad
    Ono je zvlaste ze to nejde ani pri 4x250=1000HT kedy nieje nic pretaktoavane, ci sa mylim?
    Cooled by XP-120 power =--

Member Avatar uživatele szikula
    Věk
    41
    Vliv
    279

Standardní

Dělá tam hodně ta redukce 20 pin na 24 pin konektor?
    AMD Athlon64 3000+@2115, Geil 1024MB DDR Dual 2,5 (dělička 166),
    MSI K8N SLI Platinium FSB 235 (HTT 4x), MSI GeForce 6600GT128MB SLI,
    Seagate Barracuda PATA 160GB, DVD-ROM NEC, DVD-RW LG

Standardní

Citace Původně odeslal MarKo
    Dělá tam hodně ta redukce 20 pin na 24 pin konektor?
    prej je to jedno - já tak jedu a v pohodě. Někteří si projistotu koupili redukci z 20 na 24 pin.
    Jinak ty chybějící piny jsou : +12v, +5v , NC(3.3V ) a GND (podle manuálu)

Standardní

Podla mna to je standartna odpoved c1. dalsie su , preinstaluj system, vymen grafiku, CPU, zdroj az ta tak znechuta ze im prestanes pisat...
    Cooled by XP-120 power =--

Standardní

Panove,podobnej problem resim na svem Solteku K8AN2E/socket 754/.Mam cpu 2800+ a nedostanu se pres fsb 220.Ani me to nepusti z biosu ven.Kdyz zkusim clockgen tak pri fsb225 cerna smrt.Pritom kamos ma to same prkno a cpu a jede 8*300 asynchro a 9*260 synchro.Tech 9*260 ma prime stable,testovano cca 10h.Dnes beru comp k nemu abych zjistil jestli je problem v boardu nebo prociku.

Standardní

No ja tedy mam MSI K8N Diamond + 2x512 Corasir Value a A64 3000+ a slape bez problemu i na 2.6GHz . Max FSB je 301MHz
    WWW.HWMAG.CZ - Intel+nVidia+WD+Corsair=spokojenost ...

Standardní

Tak uz jsem na to prisel.Nejdriv jsme prehodili cpu mezi sebou.To moje cpu na jeho desce slo az nekam k fsb260,ale to jeho na me desce max fsb220.Pomalu jsem se smiril s tim,ze mam holt smulu na desku,ktera vic nezvladne.Vcera jsem zkusil vyndat mojeho CorsairaXMS3200 a misto nej sem tam strcil nejakej noname 256mb modul 400cl3.No a svete div se: kamosuv cpu nabehnul bez problemu pri fsb260 a default nasobici/ramka pritom bezela na nejakejch 213cl2,5/.Vsechno napeti v defaultu,Prime na to bezel cca 2hod,pak jsem ho vypnul.No a pak jsem zapatral na netu a nekde jsem vycetl,ze pri testovani tehle desky se s Corsairama XMS3700 nedostali ani na 220.Tak to asi vypada,ze tento Soltek si s Corsairama vubec nerozumi.Mate nekdo podobnou kombinaciA jak vam chodi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání