Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: USB 2.0 a VIA KT400

Standardní USB 2.0 a VIA KT400

čaute, mám jeden problém, mám desku JetWay V500DAT s VIA KT400 a Windows XP s SP2, když zapojím například USB čtečku nebo disk do USB, tak Windows zobrazí zařízení nerozpoznáno nebo tak něco, ale myš mi jede přes USB ok. Zkoušel jsem snad všechno, originální ovladače, původní Win ovladače a pořád to nezabírá, v HW by problém asi být neměl, nevíte čím to může být? díky Machi

Standardní

Nikdo neví?
    --Machi--

Standardní

Vyzkousej to na jinem kompu. Ja jsem mel USB Ati Remote Wonder a porad mi to taky hlasilo, ze zarizeni nebylo rozpoznano. Ale ten muj prijimac nefungoval na zadnem PC.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Standardní

Tak to tím nebude, ta čtečka dřív na jiné desce jela i disk a naráz nic.
    --Machi--

Standardní

No, já nemám moc dobré zkušenosti s VIA USB řadičema. Hlavně ty USB 2.0. Na Windowssech celkem nezáleželo - blblo to furt.
    Vždy jsem při takovýchto problémech raději USB deaktivoval a dal samostatný PCI řadič s čipsetem NEC. Ten mě opravdu ještě nikdy nezklamal. Koupíš ho za 200 - 300 kč.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní

Citace Původně odeslal Antonín Plhal
    No, já nemám moc dobré zkušenosti s VIA USB řadičema. Hlavně ty USB 2.0. Na Windowssech celkem nezáleželo - blblo to furt.
    Vždy jsem při takovýchto problémech raději USB deaktivoval a dal samostatný PCI řadič s čipsetem NEC. Ten mě opravdu ještě nikdy nezklamal. Koupíš ho za 200 - 300 kč.
    Teď jsem přeintaloval Win XP a nechal defaultní drivery a jede to na USB jedna, mohl by jsi mi pls poslat link na info o tom řadiči? díkes
    --Machi--

Standardní

http://www.st-lab.com/USBNEC101_5P_1.html

Tyhle instaluji. Důležité je, že tam je čipset NEC. Všimni si, že podporuje USB 2.0 i ve Win98 - a na rozdíl od VIA naprosto korektně. Kupovali si ho lidi i do takovejch šrotů, jako je Pentium 150! Prý kvůli stahování fotografií. Chodí to.

Standardní

Díky moc, akorát jsem to nenašel nikde v CZ obchodech
    --Machi--

Standardní

A ještě jedna otázka, je tam napsáno 4× externí a 1× interné, ten interní je například k připojení předchích usb?
    --Machi--

Standardní

A ještě jedna otázka
    myslíte, že tady tohle by bylo špatné?
    Kód:
    http://www.levi.cz/clanek.php?kod=CDA1020
    Podle mě to účel splní ne?
    --Machi--

Standardní

najdeš ho na www.extrapoint.cz - výrobce ST-LAB atd... Ten jejich vyfocenej vypadá jinak, ale zatím vždy přišli řadiče takové, co mají vyfocený na stránkách ST-LAB

jinak ten interní je klasický konektor, ne jednotlivé piny. Záleží potom na tom, jak má case přední USB zapojeny. Užitečný je třeba na rámeček na HDD připojený přes USB. Tam se používá klasický kabel A-B a nemusíš to tahat z case ven.

PS - psal jsem ti, aby jsi hledal s čipsetem NEC

Standardní

najdeš ho na www.extrapoint.cz - výrobce ST-LAB atd... Ten jejich vyfocenej vypadá jinak, ale zatím vždy přišli řadiče takové, co mají vyfocený na stránkách ST-LAB

jinak ten interní je klasický konektor, ne jednotlivé piny. Záleží potom na tom, jak má case přední USB zapojeny. Užitečný je třeba na rámeček na HDD připojený přes USB. Tam se používá klasický kabel A-B a nemusíš to tahat z case ven.

PS - psal jsem ti, aby jsi hledal s čipsetem NEC
    Dikes, ja vim ze nec, ale tolhe je 2× levnejsi, a treba to bude taky fungovat.
    --Machi--

Standardní

Třeba....
    Nebo třeba taky ne. ¨Podle jednoho kusu bych to ale určitě neposuzoval a k ALi nemám dobrý vztah....

Ten NEC chodí prostě všude. Problémy s ním nejsou nikde. Asi tak...

Standardní

Třeba....
    Nebo třeba taky ne. ¨Podle jednoho kusu bych to ale určitě neposuzoval a k ALi nemám dobrý vztah....

Ten NEC chodí prostě všude. Problémy s ním nejsou nikde. Asi tak...
    No jo, uvidim, ale co jsem cetl, tak jsem zjistil, ze o tom ALi jsem se ni nedocetl... BTW: Kvalita se na rychlosti asi nijak nepodepise ze ne? Proste to bud pujde ok nebo bude delat problemy, ale kdyz to pujde ok, tak na plnou rychlost??
    --Machi--

Standardní

To bych moc netvrdil. Na některých základních deskách s čipsetem ULi (ALi) byla v recenzích vytýkána i rychlost USB. Ale nevím, já do tohoto čipsetu nikdy nejdu - ani na základních deskách (po několika velmi špatných zkušenostech už před lety), ani na samostatném řadiči.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání