Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Gravis Ultra Sound

Member mince
    Věk
    48
    Vliv
    279

Standardní Gravis Ultra Sound

Vím, že tahle karta je trochu jinýho zaměření, ale jak je na tom s ovladačema pod W98, dají se na tom pařit starý gamesy buď pod w98 nebo pod dosem? Co si tak pamatuju, tak některý dosový hry měly přímo podporu pro GUSe, ale víc jich bylo, co neměly... Trochu mám dojem, že GUS uměl emulovat SB, ale ruku do ohně za to nedám... Má někdo přesnější paměť?
    C2D E4300 1,8@2,7GHz, Zalman CNPS7700-AlCu, ASUS P5W Deluxe, 4x512 DDR2-667, ST3160827AS 160GB + ST3160827AS 160GB + ST3120827AS 120GB, DVD-R/W LG GSA-H55L, DVD-R/W LG GSA-H12N, Sapphire X1950GT, Zalman VF700-AlCu, V2 12MB 95Mhz, HP p1230 21", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast TV2000 DVR3200, Cambridge SW 5.1 a tak...

Standardní

no, kompatibilita byla docela na h.... Samo jsou hry co jí daj genericky, ale to je minimum. Bud si jí nech do sbírky, nebo jí probdej (sběratelé by mohli dát i docela dost) a pořiď si AWE32 nebo 64.

Standardní

No snad nějaký SB16 by to zvládat mělo, teda aspoň wave výstup. A ovladače pro win95 by měly být určitě někde na inetu. A třeba wolf3d, doom měl přímou podporu GUS.
    Athlon XP 2500+ ,Gigabyte GA-7VAX 1.1, DDR333 1024MB, XFX 6800GS

Standardní

Citace Původně odeslal Cert
    A třeba wolf3d, doom měl přímou podporu GUS.
    Sakra chlape, přesaň s těma houbičkama. Wolf je z roku 92 a umí pouze PC Speaker, Adlib, SB 1.0, 2.0, Pro (vyšší jedou jako pro), Disney Sound Source a to je vše. Žádnej Gravis (ani ty předcházející se nekonají). Možná rozjedeš tu soft emulaci, ale většinou stála za h...

Standardní

Bob van Sikorski:
    Jo to máš recht, to já jsem v té době měl jen D/A převodník na LPT, už se mi to vše mlží, to bude asi těma houbama.
    Athlon XP 2500+ ,Gigabyte GA-7VAX 1.1, DDR333 1024MB, XFX 6800GS

Standardní

Citace Původně odeslal Cert
    Bob van Sikorski:
    Jo to máš recht, to já jsem v té době měl jen D/A převodník na LPT, už se mi to vše mlží, to bude asi těma houbama.
    Ten jsem měl taky!!!! A to to nejjednodušší provedení (20odporů + 1 kond). Furt se mi to někde válí v šuplíku! To byly času MODů a her jako 7dní7nocí, Pinball Fantasies apod. jj, nostalgie

Standardní

Měl jsem GUS 32PnP, v DOSu emuloval SoundBlaster, z woken emuloval SoundBlaster PRO. Softem, co k němu byl šlo emulovat ještě Adlib, nebo něco takového, ale to bylo prakticky nepoužitelné.
    Některé hry měly podporu zvukovek přes nějaké "moduly", pro ty byla utilitka PREPGAME.
    Sice to byla nejlepší zvukovka, co jsme měl, ale už je to dávno a ta skleróza...
    Kdyby byl zájem, asi bych doma ještě vyštrachal drivery a softík, co jsem k tomu měl.
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání