Mam doma chello plus na dvoch pc. Na oboch je winxp, dhcp pridelovanie ip adries, automaticke zistovanie dns, proxy automatika. Prepojene su cez switch smc-ez6505tx. Problem je v tom ze sa mi obcas stane ze net z nicoho nic vypne. PC sa snazi komunikovat s modemom ale komunikacia neprebieha. Skusal som vymenit kable, poprehadzovat kable v switche ale nic zatial nepomoholo. Jedine co mi vzdy pomoze je vypnut modem, vypnut switch a po chvili ich opat zapnut a net fici normalne.
Ak iba vypnem modem a switch necham zapnuty a nasledne zapnem modem tak ho ten switch vobec nevie deteknut ze by bol zapojenyV switchi by ale chyba byt nemala lebo niekedy to fici aj cely den bez problemu.
Niekedy sa tento cely postup opakuje aj viackrat za sebou, pricom net v tom pripade nejde ani na jednom z kompov.
Mohli by ste mi niekto poradit?
EDIT: tak este jedna zaujmava vec. Ja som na svojom pc na nete. Ale akonahle ide foter s notebookom na net tak to po chvili nejde nikomu z nas.
EDIT2: vypada to na blby switch, pretoze mi to uz zacalo robit aj ked je iba jeden komp na nete![]()