Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: R9700Pro AIW - prehrivani?

Standardní R9700Pro AIW - prehrivani?

Zdar vsichni, mozna to tady uz padlo, ale ja to nenasel ...
    Mam nasledujici problem, vypada to, ze se mi brutalne prehriva R9700Pro all-in-wonder a to v nezatizenem stavu
    Moje deska je ASUS A7V333 => AGP 4x
    Nevim vubec, co se deje, grafika jela v pohode asi 14 dni bez vytuhu a najednou konec, na samotne plose se mi to jeste nestalo, ale treba ve hre najednou pruhy a zrneni pres obrazovku, k vytuhu nedojde, jen je obraz v haji.Kdyz si sahnu na ten pasiv, tak na nem pomalu neudrzim ruku.Vetrak je tam originalni. Toci se, ale nevim, jestli je to dostacujici (asi ne). Nevite, jestli ma v sobe nejaky termocidlo? Ja oparvdu nevim.Zda se, ze je to Hercules (vypada uplne stejne jako R9800Pro, stejne pasivky, rozlozeni apod.).Nevite, jestli se vetrak toci porad na max, nebo jestli je nejak regulovan vzhledem k teplote?Jeste jsem to zkoumal multimetrem a hazelo mi to teplotu pameti 40 stupnu a teplotu pasivu uplne na kraji asi 45 stupnu, vse mereno v nezatizenem stavu po 15 minutach behu systemu.Za ten multak nerucim, ze zacatku cidlo trochu blblo a dostal jsem se s nim az na 115 stupnu a porad to linearne stoupalo. Po jeho generalce se zdalo byti funkcni s odchylkou +-2 stupne.
    Diky, zdar Max
    Pracovni srot:Gigabyte GA790FXTA-UD5;AMD Phenom II X4 945;Patriot 2x2GB DDR3 2000MHz CL9;WD Caviar Black SATA II 32MB - 1TB;Arch GNU/Linux
    Server:Intel BLKD945GCLF2 Little Falls 2 - Atom 330 mITX;1GB DDRII;WD 160GB;Realtec 8139D;Fortron ATX-300PNR=>Debian GNU/Linux

Member mince
    Věk
    48
    Vliv
    279

Standardní

45°C na pasivu jádra v idle je fakt dost, jádro samo o sobě bude mít ještě víc. Jáký má ta karta původ - nepokoušel se na ní někdo o V-mod? Nemáš ji nějak brutálně přetaktovanou? Jak je na tom AGP na desce - běží se standartní frekvencí a voltáží? Zkoušel jsi tu kartu i v jiném počítači?
    C2D E4300 1,8@2,7GHz, Zalman CNPS7700-AlCu, ASUS P5W Deluxe, 4x512 DDR2-667, ST3160827AS 160GB + ST3160827AS 160GB + ST3120827AS 120GB, DVD-R/W LG GSA-H55L, DVD-R/W LG GSA-H12N, Sapphire X1950GT, Zalman VF700-AlCu, V2 12MB 95Mhz, HP p1230 21", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast TV2000 DVR3200, Cambridge SW 5.1 a tak...

Standardní hmmm

Karta je koupena tady na bazaru. Prosla uz asi dvema majiteli, zaruka na ni jeste je.Moje deska nepodporuje zmenu voltaze AGP.Koupil jsem ji bez niceho, samotnou grafiku,az mi prijde zarucak, tak to snad budu vedet presne, ale jak rikam, tipoval bych ji, ze je to hercules.Jinak majitel predemnou tvrdil, ze se o zadny OC nesnazil a ja taky ne.Karta fakt bezela nejaky ten tyden uplne v poho, ale behem te doby jsem ji fakt nestudoval, jela pekne, tak jsem se o to nezajimal.Frekvence jsem kontroloval a ty jsou na vyrobnich hodnotach ...Z procaku jsem si sunadl vodnika (drobne technicke upravy) a tak je v case trochu tepleji, ale mam ho otevreny ...Mno, v jinem PC jsem ji nezkousel, az bude cas, tak zajdu ke kamikovi (ma novou desku s A64, takze tam to bude jistota). Jak rikam, vetrak se na grafarne toci, ale nezda se mi, ze by nejak extremne, ale ted jak tam mam ten vetrak na procaku, tak to nedokazu posoudit...
    chtel bych se zeptat (viz vyse.)
    Kdyby to byl ten hercules :
    Ma tepelny sensor? A kdyz ano, tak pomoci ceho zjistim teplotu.
    Ma regulaci vetraku podle teploty procaku?Nebo ma vetrak pevne stanovene ot. ?
    Diky.
    Zdar Max
    Pracovni srot:Gigabyte GA790FXTA-UD5;AMD Phenom II X4 945;Patriot 2x2GB DDR3 2000MHz CL9;WD Caviar Black SATA II 32MB - 1TB;Arch GNU/Linux
    Server:Intel BLKD945GCLF2 Little Falls 2 - Atom 330 mITX;1GB DDRII;WD 160GB;Realtec 8139D;Fortron ATX-300PNR=>Debian GNU/Linux

Standardní mno...

Jinak ta moje grafika je na chlup stejna jako tato, vsechno uplne stejne rozlozeno(stejna pozice vsech kondiku a spol se naprosto shoduje,take tam mam ty male pasivky),akorat mam jine chlazeni.
    http://www.svethardware.cz/art_doc-2...E007C611C.html
    Jen jsem hledal a nenasel jsem, ze by Hercules udelal 9700Pro AIW
    Zdar Max

EDIT: pricina je blbej zdroj od ECS, proste shity, nekupovat , misto, aby dodaval 3.3V, tak to nekdy kleslo i na 2.9V, coz uz je fakt humus
    Jinak s ECS zdroji mam zkusenost sirsi, nez jenom s timhle

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání