Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: [PHP] ImageMagick a fonty

Standardní [PHP] ImageMagick a fonty

Ahoj,
    pracuju na intranetove galerii a narazil jsem na problem pri generovani textu do obrazku.
    Neumim zadnym zpusobem donutit ImageMagick, aby pouzil korektne ceskou kodovou stranku v TTF fontech. Krome toho mi nejdou pouzit ani viceslovne nazvy fontu, uz jsem prolezl na inetu kdeco, ale asi spatne hledam
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Ja jsem tohle resil (a vyresil) pres gd a php, par postrehu, ktery jsem posbiral:
    nevim jak image magick, ale GD v PHP v pripade ttf fontu VYZADUJE aby bylo jmeno souboru .ttf absolutni. A co se kodove stranky tyce, taky jsem to resil (gd), a obesel jsem to po dlouhem badani tim, ze jsem texty predhazoval kodovane zpusobem, ktery je obvykly v html, tj misto neascii znaku jsem daval &#unicodekod; (nebo je tam utf-8 kod? uz nevim) - zkus, uvidis. nebyl problem psat treba reckou alfabetou. a k tem viceslovnym nazvum - jestli volas exec("imagemagick parametry"), tak nezapomen, ze samotny parametr, pokud je viceslovny, musi byt bud zauvozovkovan, nebo mezera zaescapovana. jinak se to jevi jako 2 parametry- aspon na unixu.
    takze spravne takto:

Kód:
    program "viceslovny parametr"
    nebo 
    program viceslovny\ parametr
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

2 KtK:
    OK, nejsem tak natvrdlej jak vypadam , ale nechapu proc parametr "Verdana" vezme OK, ale "MS Sans Serif" uz hlasi jako neexistujici font. Parametr holeho .ttf souboru by mel umet taky, ale musel bych do systemu prepsat dalsi promenne kvuli cestam, tak jsem to zatim nezkousel.
    S tim utf-8 to zkusim (nesedim ted u PHP), tak dam pak vedet...
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Aigor
    2 KtK:
    OK, nejsem tak natvrdlej jak vypadam , ale nechapu proc parametr "Verdana" vezme OK, ale "MS Sans Serif" uz hlasi jako neexistujici font...
    Zeby preto, ze su v nazve medzery...?
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

Hmm, tak ty fonty jsou neprustrelne , cestinu tam nedostanu i kdybych se rozkrajel, jedine snad fixem na monitor

Vliv
    298

Standardní

mno, me ten muj zpusob pres PHP funguje, zkusil jsi to? (GD Version 2.0 or higher, PHP Version 4.1.2, zkusil jsem to s fontem arial.ttf z wokeniho adresare fonts, takze vysledek tu nebudu prezentovat, pac to zrejme neni legalni.) unicode kody jsou napr na http://www.pemberley.com/janeinfo/latin1.html, dolejc na strance mas mmj i nase stredoevropske znaky.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jak uz bylo receno, musis pouzitat UTF, jinak na CZ asi zapomen. Fugovalo mi to vpohode do atualizace apache, ted to mam akosi rozhozene (misto palce nahoru se mi zobrazuje obdelnicek ), ale to bude tim ze sem zapomel prekompajlit knihovny.
    Jo, jeste jedno varovani, pokud pouzijes UTF(jako kodovani stranky) a mel bys snahu nacpat cast html do php kodu, tak to zlobi, je treba oddelit kod a zobrazovany data. Nevim proc, nepovedlo se mi to odladit, ale proste to na konce radku cpalo nejakej znak, co tam nema co delat a kvuli tomu byl web nevalidni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    mno, me ten muj zpusob pres PHP funguje, zkusil jsi to? (GD Version 2.0 or higher, PHP Version 4.1.2, zkusil jsem to s fontem arial.ttf z wokeniho adresare fonts, takze vysledek tu nebudu prezentovat, pac to zrejme neni legalni.) unicode kody jsou napr na http://www.pemberley.com/janeinfo/latin1.html, dolejc na strance mas mmj i nase stredoevropske znaky.
    No jo, ale ja to potrebuju rozhodit v ImageMagicku, tady me GD nepomuze

Vliv
    298

Standardní

to jsem pochopil tak, ze nevrhovany zpusob zkusis. Asi spatne.

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    to jsem pochopil tak, ze nevrhovany zpusob zkusis. Asi spatne.
    Ale jo, zkusil jsem uvedenou syntaxi do prikazoveho radku ImageMagicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání