Zdravim, omlouvam se za krkolomny nazev. Mozna by to melo patrit do ATI sekce, ale je to zalezitost vyslovene kodeku. Navic se mi tady zalibilo.Kodeky mam k-lite 1.25, v ovladacich mam zatrhlou volbu divadlo, takze kdyz chci poustet film pres bsplayer, tak v nem u titulku musim mit volbu drag subtitles to overlay surface. Titulky se vykresli, ale pokud se jedna o film v zobrazeni 16:9, tak je nedokazu presunout dolu na obrazovku, aby byly na pozici toho cernyho pruhu, takze jsou zhruba uprostred obrazovky a zabiraji skoro celou viditelnou oblast. Nejde s nima proste soupnou dolu(vlastne ani nahoru, ale pri snaze dat je nahoru se alespon hejbe subtitle position offset) Kdyz je volba overlay vypnuta, tak hejbat s nima jde, ale na tv nejsou. Predtim kdyz jsem jeste pozival strarsi k-litovsky kodeky a nevedel o overlay v bsplayeru, jsem pozival vobsub. Ted kdyz jsem to zkusil pres vobsub, tak titulky sly nastavit do pozice toho cernyho pruhu, ale ten je prekryval. Neco jako v novackym pocasi, nez ten pruh rosnicka preleze(jestli to teda jeste je). Vycnivajici kousek je videt, ale co se prekryva s tim pruhem ne. Vyresit to pujde odskrtnutim nakyho policka, ale kde ho najit to netusim.
Jinak podobnej problem jsem tady nenasel, ale neprekvapilo by me, kdyby mi nekdo odpovedel linkem na reseni a vetou zkus search.