Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 47

Téma: FX5900 a prehrivani

Standardní FX5900 a prehrivani

dnes jsem opet paril (to delam kazdej den), ale pak sem zajem do ovladacu a tam sem se dival na teplotu a tam byla taplota 85 stupnu-sem myslel ze me trefi. Pred tim sem mel ZALMANA a s tim sem mel maximalne 64 stupnu (matne si vzpominam). Je pravda ze sem mel dnes v pokoji 27 stupnu, ale 85 stupnu prece neni normalni! Jinak mam kartu ASUS. Ted du skusi hodit jinej BIOS (na kartu sem hodil BIOS z FX5900 ULTRA). Jaky teploty mate vy?

ps: ten BIOS je tusim z karty BFG nebo nejak tak tusim.
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    275

Standardní

dotýká se ti chladič dobře GPU ?? zkus ho odmontovat a nanést znova pastu, není ještě možný že ti to čidlo blbne, při
    85°C bys na ní neměl ani chvíli udržet ruku
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

okolo 80st má normálně, pokud je karta hodně vytížená, ale v klidu tak kolem 40st (FX5950)

Standardní

v klidu ma tak 55-60stupnu. Tak sem adl jinej BIOS a tim to neni. Jinak me napadla dalsi vec-daval sem tam pastu AS3, ale tadle pasta je tak dva roky star-nemuze to vadit? -byla nejaka moc tuha....

ps: jinka sem prisel na dalsi zajimavou vec-na grafarnu nejde flashnout BIOS, kdyz je karta hodne rozpalena-3x po sobe me to napsalo ERROR, ale kdyz sem grafarnu ochlazoval 30cm vetrakem (otevrena bocnice), tak to nakonec flashnout slo-docela zajimavy zjisteni
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

nemášzvášenou AGP voltáž v BIOSu? Jinak bych to viděl na špatně sedící chladič...pasta stačí klidně bílá, rozdíl nepoznáš.

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    nemášzvášenou AGP voltáž v BIOSu? Jinak bych to viděl na špatně sedící chladič...pasta stačí klidně bílá, rozdíl nepoznáš.

¨chladic je original-a pridelanej je dobre-sem se dival-zadna vzduchova mezera tam neni! ale ta tuha pasta me porad nejde do hlavy, kdyz sem ju koupil, tak byla urcite ridsi. jinak to cidlo se mozna podelalo-skusim si dnes dat UT04 a tak po hodine na kartu sahnu a uvidim jak moc se spalim!

Standardní

tak dnes to yletelo (po hodinovym pareni UT04) na 95stupnu-coz neni normalni a kdyz sem dal ruku na chladic, tak to bylo fakt varici, takze nekde se musela stat chyba-ale kde? ze by spatnej BIOS? kurna to me fakt stve.

Standardní

mám sundané oba maličké větráčky, GPU a paměti pomazané stříbrnou pastou a daný tam 8O x 8O chladič puštěný jen na 5v tak 1000 ot./min (dle mě protože se točí pravdu pomalu a hlavně tiše) a v těchle vedrech mam max. 64st...

Standardní

vyresil sem to flashnem BIOSU, ted tam je FX5950 ULTRA jako byla driv, ale dela e to hodne artefaktu-aspon ted v lete, kdy mivam v pokojicku i 28 stupnu. Takze karta se musi podtaktovat na 475/925MHz Ale aspon to tolik nehreje.

Standardní

Ja mam pri defaulnim taktu pri zatezi maximalne 80-85 stupnu, ve windows tak 55... pri flashi na 5950u byla teplota 100-110 stupnu

Jeke mate teploty vy doufam ze nekdo napise, kdyz je ten clanek tak douho stary...
    MB ASUS P4P800 i 865PE SE, CPU P4 3.2GHz Prescott 800MHz + SPIRE CoolWave SP441B0-F, VGA Asus GeForce FX5900 + Zalman VF700-cu, Zdroj KME Maxpower PZ-500, RAM 2X DDR 256 MB PC400MHz CL2.5 KINGMAX, HDD Seagate Barracuda V 200GB SATA + Seagate Barracuda 300GB SATA II, DVD R/RW TEAC DV-W516GB DL, LCD HYUNDAI B90A, wi-fi Ovislink 5460AP, Keyboard Genius SlimStar,Mouse Razer DiamondBack
    http://spiral.klimnet.cz/

Standardní

Citace Původně odeslal wincent
    Ja mam pri defaulnim taktu pri zatezi maximalne 80-85 stupnu, ve windows tak 55... pri flashi na 5950u byla teplota 100-110 stupnu

Jeke mate teploty vy doufam ze nekdo napise, kdyz je ten clanek tak douho stary...
    ja uz mam uplne jinou sestavu, ted mam ATInu. Ale tvuj probelm je zvlastni, snad vsem lidi co znam a flashovali FX5900 na 5950ultra se teplota snizila. Me se taky snizila a to dost vyrazne, takze nevim kde je u tebe problem!!

rada: 100 stupnu je moc, takze kdyz das ruku na grafarnu, tak se musis hned spalit-kdyz to bude vlazny, tak poznas ze to jen spatne hlasi. Doporucil bych jeste vyzkouset jiny FX5950 ULTRA BIOS.

Standardní

Citace Původně odeslal Neller

ja uz mam uplne jinou sestavu, ted mam ATInu. Ale tvuj probelm je zvlastni, snad vsem lidi co znam a flashovali FX5900 na 5950ultra se teplota snizila. Me se taky snizila a to dost vyrazne, takze nevim kde je u tebe problem!!

rada: 100 stupnu je moc, takze kdyz das ruku na grafarnu, tak se musis hned spalit-kdyz to bude vlazny, tak poznas ze to jen spatne hlasi. Doporucil bych jeste vyzkouset jiny FX5950 ULTRA BIOS.
    chyba v měření

Standardní

ona se mi teplota flashem vazne snizila asi o 10 stupnu, ale ve windows... asi z 55 na 45 nebo tak nejak. zkusim tu kartu poradne prohnat a pak testnu rukou chladic a merakem zmerim teplotu na chladici.
    MB ASUS P4P800 i 865PE SE, CPU P4 3.2GHz Prescott 800MHz + SPIRE CoolWave SP441B0-F, VGA Asus GeForce FX5900 + Zalman VF700-cu, Zdroj KME Maxpower PZ-500, RAM 2X DDR 256 MB PC400MHz CL2.5 KINGMAX, HDD Seagate Barracuda V 200GB SATA + Seagate Barracuda 300GB SATA II, DVD R/RW TEAC DV-W516GB DL, LCD HYUNDAI B90A, wi-fi Ovislink 5460AP, Keyboard Genius SlimStar,Mouse Razer DiamondBack

Standardní

tak jsem pustil 3x 3dmark03 a ikdyz mi rivatuner ukazoval prumerne 90 stupnu na defaultni takt, na chladici bych ruku udrzel treba tyden a primo na gpu ze zadni strany karty tak 6-10 vterin nez me zacala ruka palet. akorat me stve ze mi dosla baterka v meraku, ale dokud ukazoval vcelku normalne, neprevysia teplota 50 stupnu primo zezadu na gpu a ve 3dmarku05 to bylo uplne stejne takze chyba bude nejspis v cidle... az v pondeli koupim baterku do meraku tak udelam jeste nejake testy a asi jdu zase taktit nebo flashovat jsem si rikal ze 90 je moc a 110 pri oc me malem polozilo, divil jsem se ze to ta karta vydrzi to cidlo je umistene nekde vevnitr karty? jine ovladace tomu ukazateli asi taky moc nepomuzou co? budu se muset zpolehnout na svoje testy a mereni

Standardní

tak jsem pustil 3x 3dmark03 a ikdyz mi rivatuner ukazoval prumerne 90 stupnu na defaultni takt, na chladici bych ruku udrzel treba tyden a primo na gpu ze zadni strany karty tak 6-10 vterin nez me zacala ruka palet. akorat me stve ze mi dosla baterka v meraku, ale dokud ukazoval vcelku normalne, neprevysia teplota 50 stupnu primo zezadu na gpu a ve 3dmarku05 to bylo uplne stejne takze chyba bude nejspis v cidle... az v pondeli koupim baterku do meraku tak udelam jeste nejake testy a asi jdu zase taktit nebo flashovat jsem si rikal ze 90 je moc a 110 pri oc me malem polozilo, divil jsem se ze to ta karta vydrzi to cidlo je umistene nekde vevnitr karty? jine ovladace tomu ukazateli asi taky moc nepomuzou co? budu se muset zpolehnout na svoje testy a mereni
    karta by mela myslim vydrzet az 140 stupnu celsia. jinak skus jiny ovladace-jinej Rivatuner....nevim, proste si s tim pohrej a uvidis.

Member Avatar uživatele Rutuf
    Vliv
    255

Standardní

vyuziju toho ze se bavite o teplote nevite nekdo jak zjistim teplotu na MSI FX5900XT riva nic takovyho neukazje a v ovladacich to taky nemam
    CPU - Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz - Thermaltake Big Typhon MB - ASUS P5B Deluxe RAM - Kingston 2x1024MB 750MHz CL4 GPU - X1950PRO 256MB HDD - SATA 2 2x 320GB DVD-ROM - LG 4082B CASE - 3R System Air Black ZDROJ - LC Power 550W 12cm fan Monitor - CRT 19" Samsung SyncMaster 957DF Zvuk - SB Audidy2 ZS, Gembird WCS-YF-1A

Standardní

pry je na to dobry smartdoctor, ale mi vubec nefunguje... napise, ze nemuze najit info o karte ale zkuz ho...

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    355

Standardní

Smartdoctor funguje jen pro Asus karty. Pokud ti karta neukazuje teplotu v ovladacich, tak mas ve vetsine pripadu smulu.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Standardní

tak jsem koupil baterie do meraku a zjistil jsem ze i po flashi jsou teploty od 60 do 73 stupnu, takze to cidlo je fakt nanic... zadnych 110 jak mi to hlasi se nekona

Standardní

Citace Původně odeslal Masster
    Smartdoctor funguje jen pro Asus karty. Pokud ti karta neukazuje teplotu v ovladacich, tak mas ve vetsine pripadu smulu.
    mozna se pletu, ale me se teplota zacala ukazovat az po flashi BIOSu (na FX5950 ULTRA)-je to mozny? (kartu uz nemam delsi dobu, takze si na to presne nevzpominam)

Standardní

Citace Původně odeslal Masster
    Podle zarucaku a toho co je napsane na karte, je to asus, ale nesla mi ani jedna z veri, ktere jsem mel doma... hodila by se mi z toho akorat ta regulace a monitoring vetracku.

Standardní

Neco malo o vlivu pasty u me karty http://www.volny.cz/maxoc/testpast.htm
    ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |

Standardní

Nevim jestli ti to pomuze mel jsem podobnej problem u me to delala spatne odstranena teplovodiva pasta. Kdyz jsem kartu poradne ocistil vse se vratilo do normalu. T
    CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax 460W EG 465AX-VE (FMA), Asus A8N-SLI Premium, AMD Athlon 64 4000+ w/ Zalman CNPS7700-Cu, 4x512MB Kingston HyperX DDR500 CL 2-2-3-5-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, Asus Extreme N6800ULTRA/2TD 256MB, Sound Blaster Audigy 4 Pro, Creative Labs 5.1 DTT 2500 Digital, DVD±RW Teac DV-W516G, CD-RW Teac CD-W552G, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19\" ADI MicroScan G910 FD Trinitron 121kHz 1920x1440@70Hz

Standardní

nechci delat nove tema, tak se zeptam tady. muzu pri behu ve woknech (stav skoro naprazdno) odpojit vetrak na grafice? myslim tim, jestli to uchladi jen pasiv. normalne s vetrakem mam 52 stupnu a po delsi dobe teplota stoupne na 82 a to se zda byt maximum. vydrzi? nezbyva nez to otestovat

Standardní

nechci delat nove tema, tak se zeptam tady. muzu pri behu ve woknech (stav skoro naprazdno) odpojit vetrak na grafice? myslim tim, jestli to uchladi jen pasiv. normalne s vetrakem mam 52 stupnu a po delsi dobe teplota stoupne na 82 a to se zda byt maximum. vydrzi? nezbyva nez to otestovat
    tak to uz se snazim udelat delsi dobu ale nak na to nemam srdce...ja mam pri normalu 38-39 a pri plnem 83-85...ale myslim ze by to mohlo uchladit..ja mam jeste pod grafikou cca 3cm 80mm fan ktery to ofukuje ale cela grafika je prikryta krytem aby se chladily i pameti tak to myslim moc nepomaha..a pri vypnutem ventilatoru bude grafika urcite kolem 60stupnu..
    jo a pastu...kdyz sem videl co tam bylo oerg!! hruza naka bila sracka..jen aby se nereklo..doprstred tak 1cmkolecko..tak sem to utrel a kvalitne nanesl stribrnou ve vysledku to udelalo z 42-43 ve vinech na tech 38-39 a pri fuull asi 2stupne lesi..takze bych to radil vsem!
    jinak se mi zda,ze vsichni pisou moc velke teploty ve vinech
    ja mam pod 40 a nekteri 50! to je rozdil a full temer stejny! nechapu
    |Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání