Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Sdileni pripojeni

Standardní Sdileni pripojeni

Potrebuju nasdilet pripojeni k netu, ale nechci kupovat router. Da se to udelat tak ze v jednom kompu budu mit dve sitovky (jednu na net a druhou k propojeni s druhym kompen)?
    AMD Athlon 2500 XP | Spire WhisperRock IV | 512MB DDR 333 | ASUS A7V8X-X | Seagate Barracuda IV 60GB | Leadtek WinFast A250 LE TD 64MB DDR MyViVo| ASUS CRW-5224A | CREATIVE SB Live! + FPS1600 | 300W ATX Temp. Con. Fan | EUROCASE 5470 black | 17\" AOC Spectrum 7Glr | Logitech MX310 optical mouse | Windows XP profesional + SR1

Standardní

Myslím, že by to neměl být problém, prostě to nastavíš na tom svojem compu, a ostatní při připojení zvolí, že se připojují prostřednictvím jiného PC.
    EPOX 8K9A3+, AMD Athlon XP 2100@2700, SPIRE FalconRock II, 512MB DDR400, WD120GB, GF4 MX, LCD Acer AL1721

Standardní Re: Sdileni pripojeni

Citace Původně odeslal ciberace
    Potrebuju nasdilet pripojeni k netu, ale nechci kupovat router. Da se to udelat tak ze v jednom kompu budu mit dve sitovky (jednu na net a druhou k propojeni s druhym kompen)?
    Pocitej s tim ze ten komp co bude routovat internet by mel bejt pustenej 24h denne... Coz nemusi byt 2x prijemny
    HP nx7400 - Sharp 550sh

Standardní

na tom druhem je bracha, to je v poho.
    AMD Athlon 2500 XP | Spire WhisperRock IV | 512MB DDR 333 | ASUS A7V8X-X | Seagate Barracuda IV 60GB | Leadtek WinFast A250 LE TD 64MB DDR MyViVo| ASUS CRW-5224A | CREATIVE SB Live! + FPS1600 | 300W ATX Temp. Con. Fan | EUROCASE 5470 black | 17\" AOC Spectrum 7Glr | Logitech MX310 optical mouse | Windows XP profesional + SR1

Standardní

Citace Původně odeslal ciberace
    na tom druhem je bracha, to je v poho.
    V XP staci dat pravym na "Pripojeni k mistni siti" nebo jak se to menuje a pak "Premostit spojeni"...
    Ale nezkousel sem to tak nevim jak to slape...
    HP nx7400 - Sharp 550sh

Standardní

Premosteni funguje uplne stejne jako router, akorat ze se ti zmeni konecna MAC adresa (asi nejakej soucet adres tvy sitovky + ty co se pripojuje). Potom v siti budou ty kopmy videt oba (2IPcka)
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

jenze ja potrebuju, abych sel na net pres jednu IP adresu

Standardní

tak naky proxy soft do winu nebo naky stary stroj na linuxu , nebo
    hw router
    AMD ATHLON 1 GHz , 40GB HDD, LAN, CD RW ,CD , Gforce 4 MX 440 64MB, adio made in home :-), wifi spoj 1,9 km na vsesmer :-)

Standardní

Stačí na to obyčejny WINPROXY nainstalovany na tom komku kde mas ten net. Nebo je tu možnost další, pokud máš XP dat na to připojení do netu sdilení ve vlastnostech toho připojení. Musíš ale vratit ip adrasu toho druhyho připojení spatky, protože ti to automaticky změní ip na 192.168.0.1.
    AMD Athlon XP 1800+@10*153, 512 Mb DDR RAM, MSI KT3 ULTRA2, IBM 60Gb, ATI 9000Pro Atlantis 64Mb DVI VIVO, TEAC CDRW 48x16x48

Standardní

Stačí na to obyčejny WINPROXY nainstalovany na tom komku kde mas ten net. Nebo je tu možnost další, pokud máš XP dat na to připojení do netu sdilení ve vlastnostech toho připojení. Musíš ale vratit ip adrasu toho druhyho připojení spatky, protože ti to automaticky změní ip na 192.168.0.1.
    AMD Athlon XP 1800+@10*153, 512 Mb DDR RAM, MSI KT3 ULTRA2, IBM 60Gb, ATI 9000Pro Atlantis 64Mb DVI VIVO, TEAC CDRW 48x16x48

Senior Member Avatar uživatele Martyr-M
    Vliv
    287

Standardní

Udelat NAT nebo sdileny pripojeny k internetu/jine siti jde pres jakykoli OS win + treba nejaky route soft treba Winroute.
    A nebo sdileny pripojeny k netu ve woknech.

Ale je v nejakym systemu W2k w2003 server neco jako Winroute kde se da nastavit pravidla povolovat ruzny porty?
    Nemyslim to sdileny internetu toje prehazuje vse ale chci aby to mnelo pravidal maj neco wokna?
    AMD Thorton 2200+, 256MB DDR 400MHz,WD 80GB 800JB, LiteON 17\", GeForce 2 MX 400
    Genius SW-5.1 Home Theater, Genius ColorPage - Vivid 4, Kabelový Modem 2 Mbs
    Server: Celeron 0,455 Ghz, RAM 320MB, WD 10GB, Gigabyte GA-6BX7, Linux

Koukám že tady mám hodně starý počítač, ale je to hezká nostalgie :) Než bych dneska vypsal všechny svoje PC tak by to zabralo hodně místa :)

Standardní

Pokud ti nevadi, ze druhe sitovce se automaticky priradi IP 192.168.0.1, pouzij radeji sdileni pripojeni nez winroute apod. Sdileni pripojeni facha co vim od W2k vyse.

Sam jsem winroute mel, a dal jsem ho pryc, protoze ta verzi co jsem mel (uz nevim jaka to byla) zrala vykon CPU. Jednoduchy test - staci kopirovat mezi tema 2 masinama pres 100mbit sit nejaky velky soubor, a moje masina zrala 100% cpu a kopirovani jelo 3mb/s (v task manageru bylo videt, ze proces winroute zral 100% cpu). Po odstraneni winroute a nahozeni sdileni pripojeni ve win xp to jelo 9mb/s a s odpovidajicim zatizenim cpu (nevim kolik to bylo, ale kolem 20-30% nebo tak nejak).

Standardní

Citace Původně odeslal Jose.ban
    Podle me kdyz vratis IP adresu zpet, prestane sdileni fungovat. Rekl bych, ze tam musi zustat 192.168.0.1. Mozna ale kecam.

Vliv
    287

Standardní

Jo jedna werze winroutera mnela chybu to ze bral 100% cpu obcas i pri necinosti taky jsem to resil ale rychle nato vysel update a tet uz bezi ok.

Prave jedna vec co mne vadi je to ze si ti ip prehodi a to men vadi ale jeste bych to prekous ale hlavne chci pravidal res aby to fungovalo juako firewal a moh jsem zakazovat sluzby a vytvaret pravdila ma to nejak werze woken.
    AMD Thorton 2200+, 256MB DDR 400MHz,WD 80GB 800JB, LiteON 17\", GeForce 2 MX 400

Koukám že tady mám hodně starý počítač, ale je to hezká nostalgie :) Než bych dneska vypsal všechny svoje PC tak by to zabralo hodně místa :)

Standardní

Citace Původně odeslal Martyr-M
    Prave jedna vec co mne vadi je to ze si ti ip prehodi a to men vadi ale jeste bych to prekous ale hlavne chci pravidal res aby to fungovalo juako firewal a moh jsem zakazovat sluzby a vytvaret pravdila ma to nejak werze woken.
    Muzes pouzit jen to co podporuje windows firewall - definovat ktere prichozi TCP a UDP pakety pustis na svou masinu, a ktere preposlat na jiny pocitac.
    Muzes napriklad nastavit, aby port 80 TCP se preposilal na tu masinu pripojenou pres sdileni. Nevim jestli to je presne co chces...

Vliv
    287

Standardní

Aha takze jedina moznost je pouzit sdileny site + firevall a tim ridit sluzby

koukal jsem na w2003
    http://www.microsoft.com/cze/windows...tion/choosing/

Nikde jsem nenasel primo ze by mnel nejaky integrovani SW router z Natem a pravidla neco jako winroute
    jediny co jsem nasel ze ma sdilene pripojeny k internetu a moznost tunelu.
    Ale pritom sdileny se musi pouzit ty ip 196 jak si nastavi, nejde to zmenit a jiny?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání