Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Routovani problem

Standardní Routovani problem

Mam doma novy pc (intel little falls) a vzdy po cca 4 hodinach prestane fachat sit. Slouzi to jako router, ma to dve sitovky. Jedna je onboard realtek (internet), druha intel gigabit (vnitrni sit). Pomuze jen restart. Pritom pingy na obe sitovky v pohode projdou, jen to neroutuje ven. Internet na tom realteku jede, i pres intel se pripojim na sdilene disky. Ale na vnitrni siti internet nejede, sice to ten realtek pingne, ale krz to neprojde. Nesetkali jste se s necim podobnym? XP SP3. Mam trochu obavy, jestli to neni tim realtekem.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Routovani problem

V event logu nic není?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Bohuzel ne.

Co používáš na routování / firewall (myslím software pod těmi WinXP SP3)?
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Co používáš na routování / firewall (myslím software pod těmi WinXP SP3)?
    Klasicky windowsi sdileni pripojeni. Tim to nebude, fungovalo mi to roky na jinem PC.

A ta stanice s WinXP je zároveň vstupní branou z internetu?
    Jsou na ní všechny dostupné záplaty?

Při seknutí internetu nepomůže restart služby SharedAccess - "Brána Firewall / Sdílení připojení k Internetu (ICS)" ?
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Jeste maly update. Ono to pak po restartu hodi tutu hlasku, az tedka mi doslo, ze to spolu souvisi (ukazalo se, ze to crashlo v cas, kdy prestal fachat internet z vnitrni site a ta hlaska se zobrazuje az po restartu):

"Generic Host Process for Win32 Services error"

Dost jsem googlil, ale nikdo nenasel zadne reseni. Proste to dela vetsinou na SP3, fix od MS je jen pro SP2, protoze SP3 ma by ok. Nekdo tam jeste cachroval s nejakymi dll, ale to mi take nepomohlo, vzdy je to dost podobny popis.

http://forums.speedguide.net/showthread.php?t=221393

2paolo: Jo, zaplaty jsou vsechny, je to navic nova cista instalace. Pomuze treba i zrusit sdileni internetu a znova ho nahodit. Vylucuju i viry, protoze to dostalo prvni vsechny zaplaty a az pak to slo na internet. Navic se z toho prohlizec poustel jednou a to na HP seznamu.

Tedka zkousim rady co jsou tady:

http://motls.blogspot.com/2006/08/ge...for-win32.html

Je jich docela dost a kazdemu pomuze neco jineho.
    Naposledy upravil Locke; 04.12.2008 v 23:53.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Taky zatloukas hrebiky sroubovakem ? Ne ? Tak proc pouzivas widle na routovani ? To ze to nekomu cirou nahodou funguje = tim sroubovakem ten hrebik taky zatluces.

Krabka za +-2k bude fungovat a navic bude mit 1/20 spotreby.

"Vylucuju i viry, protoze to dostalo prvni vsechny zaplaty"
    Jak ses naivni, takovych zavirovanych stroju se vsema zaplatama vidim nekolik do tydne.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

2jezevec: Bezi mi tam dost jinych veci, jinak bych samozrejme krabicku za 2k pouzival. Prehodil bych to na linux, bohuzel tam mam par ciste wokenich sluzeb. Jinak me to takto bezelo cca 6 let bez problemu (od te doby, co vysly prvni xp), jenze ten HW uz byl nanic, nedaly se tam poradne pripojit nove periferie a tak jsem vymenil zelezo. A voala, problemy....

A jinak zavirovane to opravdu neni, to jsem si tedka pro sichr take testnul.
    Naposledy upravil Locke; 05.12.2008 v 19:21.

Citace Původně odeslal Locke Zobrazit příspěvek
    Jeste maly update. Ono to pak po restartu hodi tutu hlasku, az tedka mi doslo, ze to spolu souvisi (ukazalo se, ze to crashlo v cas, kdy prestal fachat internet z vnitrni site a ta hlaska se zobrazuje az po restartu):

"Generic Host Process for Win32 Services error"

Dost jsem googlil, ale nikdo nenasel zadne reseni. Proste to dela vetsinou na SP3, fix od MS je jen pro SP2, protoze SP3 ma by ok. Nekdo tam jeste cachroval s nejakymi dll, ale to mi take nepomohlo, vzdy je to dost podobny popis.
    Můžeš sem opsat veškeré informace z toho eventu?

A co zkusit vymenit windows sharing za NAT? S windowsackym sdilenim nemam moc dobre zkusenosti...

Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    A co zkusit vymenit windows sharing za NAT? S windowsackym sdilenim nemam moc dobre zkusenosti...
    Eh? Win sdílení připojení = NAT.

Winsdileni (ICS) sice vykonava preklad adres, ale bezi na jine urovni (stejne s wind-firewallem, proto muze byt vice nestabilni) nez NAT pres netsh (routing ip nat). Mimo to ze nejde moc dobre konfigurovat jsem se setkal s problemy s ssl, nedostatecnym vykonem pro voip na horsim hw a vypadky bez zjevne priciny.

Edit: koukal jsem, ze mas sp3, v sp3 byl nejaky bug v ICS, ktery zpusoboval vypadky site na hostitelskem pocitaci, kdyz doslo treba k vypnuti druheho pocitace, mozna to muze mit nejakou souvislost, chtelo by to projit ms web, co tam o tom je
    Naposledy upravil Smitka; 07.12.2008 v 21:06.

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Winsdileni (ICS) sice vykonava preklad adres, ale bezi na jine urovni (stejne s wind-firewallem, proto muze byt vice nestabilni) nez NAT pres netsh (routing ip nat). Mimo to ze nejde moc dobre konfigurovat jsem se setkal s problemy s ssl, nedostatecnym vykonem pro voip na horsim hw a vypadky bez zjevne priciny.
    To máš naprostou pravdu, ale blbý na tom je, že veškerý Win-based routovací software má krom nízké propustnosti ještě i problém s vyšším zatížením CPU (ikdyž menší než ICS). Je to daň za to, jak prochází síťový provoz Windowsama.

Věk
    38
    Vliv
    312

Že se to občas chová divně a nerespektuje konfiguraci, to je pravda. Pokud na tom ale člověk nedělá častý změny a nechce po tom moc komplikovaný věci, tak to většinou slouží dobře. Co se týče zátěže CPU, tak v tom už dnes problém fakt nevidím, dva roky mi tu 100Mbit routovalo PIII 500MHz, na kterým běželo ještě pár dalších věcí, a nijak to na hubu nepadalo. (Věřím, že pod unixem by to stejný zvládlo i něco slabšího, ale to už je dnes imho dost irelevantní.)

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

zkousel jsi reinstallovat ovladace te sitovky? nebo upgradovat?
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  2. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.10.2005, 07:24
  3. Mensi problem - routovani
    Založil Mirectec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12