Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Lazarus - je pouzitelny ?

Standardní Lazarus - je pouzitelny ?

Hledam nejaky tip na jednoduche vyvojove prostredi.
    Na skole se budem ucit v Delphi, ale za to chcou moc penez.
    Zacal jsem proto hledat neco zadarmo a nasel jsem Lazarus, zkousel jste to nekdo, zvladne v tom programoval i uplna lama ?
    Je to vubec pouzitelne ?
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    299

Standardní

kdyz jsem to stahoval kdysi pod linuxem, porad se mi to zasekavalo (coz taky mohla byt moje chyba, pripadne uz to muze byt opraveno, je to fakt docela dlouho) ovsem vypadalo to zcela pouzitelne, na tvym miste bych to stahl. prakticky normalni delphi. - namalujes formular, a uz jen pises obsluhu eventu.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

A je to kompatibilni s Delphi ?
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    299

Standardní

pocitam, ze ne 100%, protoze to pouziva jako kompilator freepascal, aspon pokud me pamet neklame.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Lazarus usel za poslednich par let peknym kusem vyvoje, ale porad to neni moc pouzitelne Chybi tomu nektere zakladni ladici veci, breakpointy obcas chodi, ale fakt jenom obcas (zase musim rict, ze spoluprace s gdb je docela funkcni). Co se tyce code editoru, tak sice ma nejake naznaky AutoComplete, ale taky to chce dodelat. Nic moc vizualniho sem v tom nedelal, ale pocitam, ze to docela pojede. Kompatibilita s Delphi je pry na docela slusne urovni, FPC ma vicemene kompatibilni vsechny zakladni unity. Kompatibilita s CLX aplikacema je vpodstate nefunkcni.

Proste chce to jeste cas, mozna se to zlepsi. Zatim ti muzu doporucit Kylix 3 Open Edition, ale pocitej s tim, ze to uz je mrtvy produkt, zatim se v tom ale jeste da delat. Jinak Delphi existuje taky v Personal Edition.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member
    Vliv
    294

Standardní

my berem delphi (moc mi to nejde - nevim kdy mam co převist na co ) a profesor nám říka že on to vše dela v lazarovi

http://karkulin.borec.cz/mladez.htm
    http://karkulin.borec.cz/pc_p.htm#lazarus
    ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání