Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Alcatel speed touch pro a active mod

Standardní Alcatel speed touch pro a active mod

Predelal jsem modem Speed touch home na Speed touch pro podle tohodle nvodu http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=110450
    vsechno funguje ale v DC++ jsem pasiv. Kdyz jsem to nemel predelany a pripojoval jsem se rucne, tak jsem byl activ.
    Nevite nekdo jak to nastavim abych byl activ?

Standardní

Protoze predtim jsi vytacel VPN, takze i kdyz sitovka pripojena na modem mela adresu (vetsinou) 10.0.0.1, diky VPN verejnou adresu dostal tvuj pocitac a modem vubec nezajimala.
    Ted pouzivas PPP, verejnou IP dostane modem a tvoje adresa je uz skutecne onech 10.0.0.1 (zalezi na DHCP). Sice muzes pripojit celou sit a nemusis nic vytacet, ale jsi schovanej za NATem a Aktiv budes jen s nastavenim NAPT v modemu
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

nekde v nejakym navodu jsem se doceetl, ze se da namapovat port a to vyresi ten problem s NATem. je to tak?

Standardní

Je to tak. Staci si namapovat v nastaveni NATu v modemu port a jede to aktiv v pohode...
    Core i7 2600K - 4600MHz HT ON 1.4V - WB || Gigabyte P67A-UD4 || 4x2GB Kingston DDR3-2000 9-9-9-27 - WB || GeForce 580 @ 950/2100 - Full WB || Intel X25-M 34nm 80GB || 2xWD 640GB || Blu-ray LG GGW || SB Audigy 2 || Aver || Corsair HX1000 || DELL 2408 || Thermaltake Mozart TX

Standardní

a muzete mi nekdo prosim napsat jak to udelam? nikdy jsem to nedelal.
    navod na netu jsem nenasel. Akorat nejakou zminku, ze se to dela pret TELNET

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

Staci ked si v DC++ zapnes v SETTINGS ===> ADVANCED ===> use UPnP CONTROL a restartnes DC++. Alebo pojdes do nastaveni toho routro 10.0.0.138 cez webbrowse a vytvoris NAT napr na adresu 10.0.0.1 a port 5555 spravis to pre TCP aj UDP a potom v DCcku das nex sa pripaja cez ten port 5555 a mas to .)

Standardní

Tak jsem vytvoril NAT na moji privatni adresu s portem 5555 a uz jsem ACTIV
    Díky moc za rady

Standardní

Tak dalsi problem Kdyz jsem to nastavil tak jsem vyskousel jen jestli to neco najde, ale uz jsem neskusil neco stahnou. Nic nejde. Kdyz to prepnu do PASIVE tak v pohode vsechno stahnu

Standardní

Nat jsem nastavoval prez TELNET takto:

NAT
    create
    TCP
    int.IP: moje vnitrni IP
    int.port: 5555
    outIP: moje vnejsi IP podle ip.iol.cz
    out port: 5555
    save

create
    UDP
    a to sami co predtim

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

musis si v DC++ vyplnit aj tu kolonku s IP a tam daj tvoju IPcku samozrejme ze internetovu nie lanovu

Standardní

to jsem samozrejme vyplnil

muze to bejt tim ze mi provider zakal porty? Nebo by to neslo vubec?

Standardní

Nic by zakazany bejt nemelo.

Ostatne me ten navod funguje
    Delal jsem to pres webovy rozhrani, Alcatel ST-510i 4xeth
    Kdybych vedel, ze je to takova fraska, udelal bych to davno, i kdyz me to nebude bavit prepinat na pasiva, kdyz mi dojdou data na ADSL (IE) a prepnu na Wifi
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

Uz to jede Na jednom foru se resil podobny problem a doporucovalo se pouzit port 9177. A tet to de. Takze byl problem ve spatnym nastaveni portu

Standardní

Citace Původně odeslal matyas
    Uz to jede Na jednom foru se resil podobny problem a doporucovalo se pouzit port 9177. A tet to de. Takze byl problem ve spatnym nastaveni portu
    cize si urobil toto:

Nat jsem nastavoval prez TELNET takto:

NAT
    create
    TCP
    int.IP: moje vnitrni IP
    int.port: 9177
    outIP: moje vnejsi IP podle ip.iol.cz
    out port: 9177
    save

create
    UDP
    a to sami co predtim

?

Standardní

presne tak

Standardní

nazdar, uspesne som si nastavil active mod v dc++ (0.674) na Alcatel ST-510i (4xeth)
    po case mi prestane tahat data a zistim, ze vzdy je to tym, ze mam zrazu zmenenu adresu (verejnu)
    mate s tym niekto skusenosti co s tym? vytvarat stale nanovo nat entries a menit ip v dc je dost otrava a nemozem nechat pc dlho bez dozoru tahat

==
    edit: teda okrem riesenia pevna ip za 99 skk/mesiac od st

Standardní

Zkus v tom modemu nechat u Outside IP: 0.0.0.0, pak by to melo drzet.
    Tusim, ze modem to mazne i kdyz dostane stejnou ....

Standardní

Citace Původně odeslal HAVTOM
    Zkus v tom modemu nechat u Outside IP: 0.0.0.0, pak by to melo drzet.
    Tusim, ze modem to mazne i kdyz dostane stejnou ....
    ok, dik, skusim, asi az cez vikend a dam sem vysledok
    a este mi povedz co mam nastavit v dc, tam totiz tiez davam vonkajsiu ip

Standardní

Nechci te zarmoutit jestli je to u tebe jinak, ale ja uz mam na IE 512/128 pul roku (od zrizeni) stejnou adresu ... a svete div se, porad drzi
    To nemeni nic na tom, ze si o ni modem asi jednou za cas pozada (kratkej vypadek atd.) a pak ti asi mazne zaznam v NAT, i kdyz mas porad stejnou

Standardní

To zalezi jak to ma udelane provider. U IOLu to je napriklad udelano tak, ze vzdy dostanete stejnou adresu.
    Jinak pokud se nekomu adresa meni, tak je jednoduche reseni zapnout na alcatelu defserver (smeruje veskere pakety s neznamym portem) na urcenou stanici (tj. tzv. DMZ jak se rika u soho routeru). Tohle samozrejme predpoklada slusny firewall na dane stanici.

Standardní

Tomashko: >Staci ked si v DC++ zapnes v SETTINGS ===> ADVANCED ===> use UPnP CONTROL a restartnes DC++.
    Mozes objasnit ci tebe staci len toto a nic netreba nastavovat na dsl modeme? Ked to zapnem tak mi dc nefunguje vobec.
    edit: alcatel speedtouch 510i s tymto nebeha
    http://fp.mgillespie.plus.com/upnpresults.htm

HAVTOM: no neviem cim to je ale mne sa zdalo, ze tu adresu mam tiez rovnavku len ked mi v nedelu kapal prenos cez dc tak som vzdy zistil, ze mam zmenenu adresu, pozeral som vcera vecer a mam rovnaku adresu od nedele, tak mozno to bol nejaky ojedinely vykyv, uvidim

simhap: ak by si mal chvilku tak by si to mohol trochu priblizit
    ako zapnem defserver na modeme?
    slusny fw na stanici - myslis nejaky sw firewall ako kerio na pc kvoli moznym rizikam?

Standardní

telnet Speedtouch:
    nat
    defserver addr x.x.x.x <- adresa PC

Po tomto na tuhle vnitrni adresu pujde veskera komunikace, kterou Speedtouch neidentifikuje podle portu komu patri (tj. i veskere utoky). Proto ten firewall na PC, na druhou stranu se nemusis starat o psani rulu v relativne neprijemnem prostredi Speedtouche a definujes si je az na PC.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání