Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Problem so SATA booting

Standardní Problem so SATA booting

Mám dosku MSI KT6 Delta, Na doske mám pripojený SATA HDD 160GB Maxtor, na IDE1 mám (Master - CDRW Samsung) + (Slave - HDD 40GB Maxtor), a na IDE2 mám (Slave DVD Toshiba). Systém inštalujem na SATA HDD.Ceé Windows prejdu v pohode ale ked vypnem a zapnem PC tak mi vypíše - boot failed.A v biose mám nastavené boot- FDD,CDRW,SATA HDD. Disky boli naformatované utilitou Maxblast3.Prosím poradte čo mám s tým robiť

MB: MSI KT6 Delta CPU: Barton 2600, DDRAM: A DATA 512MB 400Mhz HDD: Maxtor 160GB SATA, Maxtor 40GB PATA, CD-RW: Samsung, DVD toshiba, POWER: 350W

Standardní

tak ja bych se pripojil s podobnym problemem. win mam na PATA disku, kdyz ho ale pres redukci pripojim na SATA tak nenabootoje a muzu nastavovat BIOS jak chcu, nechce nabootovat a nechce...

SATA1 -- pres redukci IBM (s winXP)
    SATA2 -- WD
    prim PATA -- nic
    sec PATA -- dvd + cd
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

2SSnake: nechapu smysl tveho pocinani. je nejaka vyhoda pripojeni pata na sata radic mi unikla? zvlast, kdyz mas jeden ide kanal volny?

2riper: naformatuj ten disk primo v tom systemu ( pokud na nem nemas data ). a mas ty wokna upraveny pro praci s velkymi disky? ( viz faq v sekci hdd > velky disk pro stary pocitac )
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    2SSnake: nechapu smysl tveho pocinani. je nejaka vyhoda pripojeni pata na sata radic mi unikla? zvlast, kdyz mas jeden ide kanal volny?
    proste jsem to zkousel a nejede to tak by me zajimalo jestli bych kvuli toho musel davat novy win nebo co s tim...jinak duvod treba ze to lip vypada...
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Standardní

To je to zaujímavé že tan SATA 160GB disk som rozdelil:

C: 20GB
    D: 60GB
    E: 76GB

Ten IDE disk 40GB som rozdelil:

F: 39GB

A ked nabootujem z cd WINdows XP tak vždy najprv naformatuje ten IDE disk F:40GB, až potom systémovi SATA C:20GB.

Tie disky vidí v pohode tá doska MSI KT6 je stará asi tak 1rok.

Vliv
    357

Standardní

hehe diskofil ja mam teda taky hromadu pismenek, ale co pismenko, to skutecne fyzicky disk

tak normalne ten IDE disk odpoj ( fyzicky > datovou ksandu staci. nikdy ne naopak! ) a pak instaluj ne?

Standardní

Raz som nainštaloval WinXP iba samostatne na SATA disk + IDE1 - CDRW,DVD toshiba.BEZ PATA disku systém bežal. ALe ked pripojím IDE disk ako slave z CDRW alebo DVD toshiba tak už je v prdeli a nevie boot-vať. Ale skusím sa s tým ešte pohrať.

Bios som naposledy aktualizoval pred mesiacom,ale bolo to iba ohľadom toho aby doska podporovala procesor - Sempron

Vliv
    357

Standardní

a nebude to tim, ze kdyz pripojis pata disk, tak se ti zmeni boot sekvence?

Standardní

no može byt ale v biose to je nastavene tak ako som napisal.

fdd
    cdrw
    Sata

Vliv
    357

Standardní

no ale jestli se nepletu, tak u msi nastavujes, ze chces nabootovat z disku a pak jeste ze ktereho disku to ma byt...

ale urcite bych si procetl manual. tam to mas vcelku hezky popsane

EDIT: aby bylo jasno proc to rikam. ja totiz mam take boot ze sata. a kdyz pripojim dalsi disk na druhy raid, tak se mi automaticky nastavi jako boot disk ( a to nepocitam dalsi veci jako kdyz pridam nektere boot disky pata, tak mi sata zacne prebirat urcita nastaveni systemu z nich... ale to bych sem ted nepletl ).

Standardní

hej ved je to tak SATA 160GB nejake čisla za tym.
    Tie disky su pekne rozoznat.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání