Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Sluchátka nebo reprosoustava

Standardní Sluchátka nebo reprosoustava

Co je lepší pro poslech hudby, sluchátka nebo reprobedny ? Dnes jsem po dlouhé době oprášil svoje sluchátka Panasonic RP-HT370 ( šrot ) a připojil jsem je rovnou ke zvukovce M-Audio ( dřív jsem je připojil k ovladači reprosoustavy GigaWorks ), a při poslechu Paganini 24 Carices Op.1 mi přišel zvuk ze sluchátek podstatně věrnější než z GigaWorksů. Jaké s tím máte zkušenosti ??
    Audio : Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
    Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach

Standardní

Záleží na vkusu a požadavku na posluchačský komfort a ostatně taky na částce, kterou do věci chceš, případně můžeš investovat. Kvalitní poslech na sluchátka vyjde podstatně levněji (skutečně dobrá sluchátka začínají někde kolem 4 -5 tisíc), za tyhle peníze kvalitní bedny nekoupíš. A myslím si, že záleží hlavně na tobě, čemu dáš přednost, co se ti zvukově víc líbí. Já pokud poslouchám muziku jen jako kulisu k nějaký práci, hraju přes bedny, když si chci na něčem "pochutnat", beru sluchátka - už třeba s ohledem na sousedy. Hlavně se nenechat zblbnout různými testy a takytesty a pokud možno si vytvořit vlastní názor. A zbytečně nevyhazovat peníze za drahé zařízení, pokud neslyšíš rozdíl při porovnání s tím, co právě posloucháš.

Standardní

Citace Původně odeslal mmmartin
    Záleží na vkusu a požadavku na posluchačský komfort a ostatně taky na částce, kterou do věci chceš, případně můžeš investovat. Kvalitní poslech na sluchátka vyjde podstatně levněji (skutečně dobrá sluchátka začínají někde kolem 4 -5 tisíc), za tyhle peníze kvalitní bedny nekoupíš. A myslím si, že záleží hlavně na tobě, čemu dáš přednost, co se ti zvukově víc líbí. Já pokud poslouchám muziku jen jako kulisu k nějaký práci, hraju přes bedny, když si chci na něčem "pochutnat", beru sluchátka - už třeba s ohledem na sousedy. Hlavně se nenechat zblbnout různými testy a takytesty a pokud možno si vytvořit vlastní názor. A zbytečně nevyhazovat peníze za drahé zařízení, pokud neslyšíš rozdíl při porovnání s tím, co právě posloucháš.
    Souhlas,ještě bych dodal,že aby se skutečně vyplatily drahé reprosoustavy tak je třeba mít poslechovou místnost,což věru každej nemá.Řekl bych že v tomhle případě jsou sluchátka lepší volbou.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Standardní

Citace Původně odeslal Exp
    Souhlas,ještě bych dodal,že aby se skutečně vyplatily drahé reprosoustavy tak je třeba mít poslechovou místnost,což věru každej nemá.Řekl bych že v tomhle případě jsou sluchátka lepší volbou.
    Proc proboha rovnou poslechovou mistnost?
    To je jak kdybch napsal, ze na grabnuti si skladby do MP3 a vytahnuti sumu, musim mit zakonite minimalne audiostudio jak u Jandy v baraku... ;
    A uz prakticky vubec nevim, jak jde srovnavat sluchatkovej poslech a poslech na 2 az X repro... kazdej je preci trochu o necem jinym...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

Ono to je problém. Jaká sluchátka jsou ta akorát ? Zkoušel jsem si nějaké vybrat, ale nedaří se . Adepti : TECHNICS RP-FDA100E-S ( http://www.audioexpert.cz/dt/?c=10689 ), SENNHEISER HD 650 ( http://www.audioexpert.cz/dt/?c=14187 ) a JVC HA-DX3 ( http://www.audioexpert.cz/dt/?c=16575 ). Tak TECHNICS RP-FDA100E-S nenašel jsem žádnou recenzi těžko říct jak hrají , SENNHEISER HD 650 mají obrovskou impedanci 300 Ω no a to si nejsem jist jestli by je dokázala vybudit moje zvukovka M-Audio Revo. , JVC HA-DX3 taky o nich nic nemohu sehnat . No a teď jak se rozhodnout ? Na základě čeho? Vyplatí se rovnou koupit sluchátkoví zesilovač ?
    Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach

Standardní

No ja bych to resil druhou stranou, spis sehnat nekde obchod, kde maj tvoje favority sluchatek a tam si je poslechnout. Asi to nebude na externim sluchatkovym zesilovaci, ani ne na M-Audiu, ale informaci ti to muze podat.
    A hlavne a bohuzel na rozdil proti reprosoustavam se u nich musi resit krome zvuku i dost podstatne ergonomie, kvalita posezu, delka kabelu (to takovej probelm neni, ale muze se promitnout dalsi investice do slusny kabelovy prodluzky) atd atd., (co je je mi platny, ze sluchatka maj uzasnej zvuk kterej mi vyhovuje, kdyz mne sluchatka tlaci, neustale padaji z hlavy, atd.
    A hlavne dle myho - u sluchatek jde jeste vic o subjektivni dojem ze zvuku a druhu poslouchane hudby, ikdyz favorite urcitych kategorii jiste existuji.
    Muj nazor
    EDIT: pokud chces sluchatka uz v cenove kategorii co uvadis, tak se skutecne vyplati investovat do cesty nekam do audio studia, kde uz skutecne byva fundovanej personal (vetsinou ) a kde ti mohou nabidnout poslech i pres sluchatkovej zesik, nebo alespon nejakej velmi kvalitni zesilovac.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Citace Původně odeslal zdenekxy
    SENNHEISER HD 650 mají obrovskou impedanci 300 Ω no a to si nejsem jist jestli by je dokázala vybudit moje zvukovka M-Audio Revo.
    bez obav, nebude to ohlusujici rev, ale na beznou poslechovou hladinu je to vybudi bez problemu.. HD650 jsou ale uz dost drahy sluchatka a rozdil oproti HD580/600 neni nikterak velky, rozhodne zkus i ty.. potom Beyerdynamic DT990 jsou vynikajici za velmi slusnou cenu.. zajdi nekam do poslechovyho studia, kde maj co mozna nejvic exemplaru na porovnani..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    SENNHEISER HD 650 mají obrovskou impedanci 300 Ω no a to si nejsem jist jestli by je dokázala vybudit moje zvukovka M-Audio Revo.
    bez obav, nebude to ohlusujici rev, ale na beznou poslechovou hladinu je to vybudi bez problemu.. HD650 jsou ale uz dost drahy sluchatka a rozdil oproti HD580/600 neni nikterak velky, rozhodne zkus i ty.. potom Beyerdynamic DT990 jsou vynikajici za velmi slusnou cenu.. zajdi nekam do poslechovyho studia, kde maj co mozna nejvic exemplaru na porovnani..
    A co takhle Beyerdynamic DT 880 . A co k nim koupit HeadAmp ( http://www.mujweb.cz/www/casea/ ) sluchátkoví zesilovač ? A s tou impedancí mi šlo o tuhle recenzi ( http://www.stereomag.cz/read_clanek....=1376&id_kat=2 ), kde píše že při připojení sluchátek k levnějšímu zařízení došlo k značnému zkreslení. A tak s toho mám strach. Ono je hezké že kdesi v poslechovém studiu na SACD přehrávači DENON za 70 000,- budou hrát naprosto skvěle, ale jak budou hrát doma ? Proto spíš hledám konkrétní zkušenosti a názory.

Standardní

tiktak: Proc proboha rovnou poslechovou mistnost?
    To je jak kdybch napsal, ze na grabnuti si skladby do MP3 a vytahnuti sumu, musim mit zakonite minimalne audiostudio jak u Jandy v baraku... ;
    A uz prakticky vubec nevim, jak jde srovnavat sluchatkovej poslech a poslech na 2 az X repro... kazdej je preci trochu o necem jinym... Rolling Eyes
    Dost významně se pleteš. Na grabnutí skladby do mp3 skutečně poslechovou místnost nepotřebuješ a nikdo to tady netvrdí, ale na druhé straně nemá cenu investovat desítky tisíc do reprobeden, když místnost, ve které jsou provozovaný nesplňuje aspoň základní požadavky na dobrý poslech. A samozřejmě je poslech na sluchátka něco úplně jinýho než poslech na repráky a objektivně je poslech na repráky určitě bližší živýmu poslechu. Ale: může nastat situace, že si kvalitní poslech na repráky prostě nemůžeš dovolit a pak máš možnost buď neposlouchat vůbec, poslouchat nekvalitně na repráky, nebo poslouchat kvalitně na sluchátka. Já osobně v týhle situaci beru tu třetí možnost.

Standardní

zdenekxy: Tak TECHNICS RP-FDA100E-S nenašel jsem žádnou recenzi těžko říct jak hrají Budeš li se pohybovat s výběrem v cenové kategorii cca nad 4 - 5 tisíc, máš prakticky nulovou možnost vybrat špatná sluchátka. Samozřejmě se sluchátka liší - a to i velmi výrazně - ve zvuku a v mechanických vlastnostech, ale na vysloveně špatný kus těžko narazíš. A pokud říkáš "Těžko říct, jak hrají", začni s výběrem v levnější kategorii a postupuj k dražším tak dlouho, dokud budeš schopen postřehnout zlepšování a týhle kategorii si pak vyber ty, jejichž zvuk ti bude nejpříjemnější.

Standardní

OT: je jasne, ze mistnost by mela pro poslech pres kvalitnejsi aparaturu bejt akusticky alespon upravena, nicmene videl jsi nekdy v realu skutecnou "poslechovou" mistnost na testovani audio pristroju?
    Dovolim si tvrdit, ze z obyvaku si skutecne poslechovou mistnost udela
    a) jen totalni audio fanda (a to svobodnej, nebo rodinny usurpator )
    b) jen ten kdo ma 10+3 a vice barak, jelikoz mne by asi pritelkyne hnala, kdybych investoval desitky a stovky tisic do vytlumeni obyvaku profi audiomaterialy po stenach, strope, zemi, zazdeni oken atd.
    Samozrejme souhlasim, ze pokud chci docilit slusneho poslechu v prostoru, mely by se zachovat alespon zakladni akusticke podminky pro umisteni repro, mista k poslechu atd, nicmene na me urovni poslechu jde samozrejme o kompromis a i tak musim cas od casu vysvetlovat, proc mam bedny relativne v prostoru a ne priplacnuty ke stene obyvaku, kde by prej vypadaly rozhodne lip, nevalely by se za nima kabely atd atd.
    Takze zachovani zakladnich pravidel rozmisteni audiokomponent at uz v prostoru a vysce rozhodne ano, ale testovaci poslechovou mistnost si doma dovolit udelat teda fakt nemohu z vyse uvedenych duvodu. (a i kdybych mohl, neudelam, jelikoz by mne to v 3+1 dost omezovalo )

Konec OT.

a ke sluchatkam v cenovce za 4-5kk, to bych te vyvedl z omylu, i v mnohem vyssich cenovkych najdes dost zvukove nepovedene sluchatka, a to i od renomovanych vyrobcu, rozhodne tady jako skoro u vseho neni pravidlem ze nausniky za 10kk musej hrat lepe nez za 5kk (je to jen mozny predpoklad). a v reproduktorech je tahle "poucka" jeste nesmyslnejsi,

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    Tak jsem ti věřil ( už podruhé ), a vyplatilo se . Dnes po obědě jsem vyrazil do poslechového studia Studio 2002 ( http://www.procar.cz/ ), a nechal si předvést sluchátka SENNHEISER HD 600 a SENNHEISER HD 650. Připojeno k DVD audio přehrávači Kenwood a poté k CD přehrávač TECHNICS a naprosto skvělí zážitek . Nakonec jsem koupil SENNHEISER HD 650, a doma jsem je připojil trošku z obavami ke zvukovce. A výsledek je skvělí, ale asi přece jen budu muset investovat do sluchátkového zesilovače. Ale ten výsledek za ty prachy stojí

Standardní

KOSS Porta/Sporta pro..nadherny zvuk
    ty vysky a basy z beden a tu samou cenu nedostanes..a co teprv sousedi,,na primy poslech hudby urcite pohodlne a lehke sluchataka takze KOSS
    |Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|

Standardní

Citace Původně odeslal MeTaN
    KOSS Porta/Sporta pro..nadherny zvuk
    ty vysky a basy z beden a tu samou cenu nedostanes..a co teprv sousedi,,na primy poslech hudby urcite pohodlne a lehke sluchataka takze KOSS
    no tys to rostip, Kossy Porta Procjsou urcite spickovy sluchatka, ale v kategorii sluchatek k prenosnejm playerum nebo k PC na hry, ale jen ve sve cenove kategorii, tady jak vidis se probiraj spickovy sluchatka pro domaci poslech v kategorii cca. 10kk,- nejde srovanvat nesrovantelne,

jinak gratuluji, SENNHEISER HD 650 - slusna volba, taky bych si udelal takovouhle radost, kdybych mel zbytecnejch par tisic

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání