Jelikož to vypadá, že bug s větrákem na Gf4 je v posledních Betaverzích ovladačů konečně opraven rozhodl jsem se, po mnoha příspěvcích o vhodnosti různých ovladačů na starší karty, udělat malý srovnávací test.
Testů pro nový 6-kový řady je docela dost, ale jak si vedou nové ovladače na starším HW se nikdo moc nezajímá...
Jedná se o drivery (zatím) 56.72, 61.77, 61.82, 66.93, 67.66, 71.84, 76.41, 76.50 a byly testovány hlavně v 3d Marku 2001 Se (tedy test pro DX8.1), v 3d Marku 2003 a Counter Strike:Source (DxLevel 8 - jinou "testovací" gamesu jsem narychlo nenašel).
Výsledky jsou docela zajímavé, protože se na nich projevuje jak a do jaké míry jsou ovladače optimalizovány. U 3d Marku 2001 podávají lepší výkony starší ovladače, kdežto s CS:S máte nejlepší fps s těmi novějšímy ,3d mark 2003 se drží prakticky v jedné rovině...
Jinak nechci, aby výsledky sloužily k nějakému srovnávání výkonu a diskusím na téma co mám ve svým kompu poladit. Vše je testování na záložním disku a účel je zjistit rozdíly mezi ovladači a ty se projeví při dodržení stejných podmínek pro všechny. Je jasné, že z každých ovladačů se po dobrém nastavení a OC dá dostat daleko více...
Ale teť již odkaz - http://www.envirex.cz/test/gftest.htm
Sám používám momentálně 61.82 - jelikož potřebuji pracovat s Cinema 4D a tyhle jsou certifikované od Maxonu... Navíc jsou poslední Oficiální bez "fan bugu" a nepodávaj zase tak špatnej výkon...