Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: wifi dosah

Red face wifi dosah

Dobrej.Potreboval bych radu,chcel sem napojit na net kamose kterej byva tak 120m vzdusnou carou skrz wifi tak som kupil od belkinu router http://shop.pcsalon.cz/zbozi/belkin-...aspx?p=z:91374

a pak k laptopu lebo uz mel slabsi signal po 20m jeste http://shop.pcsalon.cz/zbozi/belkin-...aspx?p=z:91375 ale nic se nezmenilo na krabici pritom pisou ze by mely obe veci mit 420m ale skutecne je dosah stejny i ze stavanym wifi v laptopu a to je tusim nak na 100m tak ted nevim co je spatne ci ten vysilac router nabo usb wifi

Standardní Re: wifi dosah

No podstatny bude, aby na se be obe zarizeni videli - doslova prima viditelnost - jinak se se mozna vzdalenost rapidne zmensuje.
    Dalsi vec je ruseni - pokud zvolis zarusenej (pouzitej) kanal, funkcnost bude mizerna.
    Pak jeste zkontroluj nastaveni vykonu, muze bejt nekde nastavenej na minimum.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

No je vidno ze som v tom amater .vykon sa asi nikde nenastavuje a kanaly snad tiez nie jedine nak frekvencia ci co ze bud 20mhz alebo 40tamje v nastaveni.ide skor o to ze mam rovnaky signal na laptope a aj ked tam dam ten usb tak je sila stejna pritom laptop ma 100m a tamto by malo byt citlivejsie....inak cez 2steny 30cm a jednu sadrokartonovu 12cm po 9m nieje skoro ziaden signal

No to je asi normalni, tam hodne zalezi z ceho ta zed je. Nekdy staci i jedna a mas smulu. Tech 100 resp. 400m je udavanejch pro volnej prostor primou viditelnost. Obvykle v budove uvadej kolem 30m, ale tam ti nikdo nic nezaruci.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Junior Member Avatar uživatele beavel
    Věk
    38
    Vliv
    262

Takze. jako prvni by sis mel precist navod.

Potom muzes prepnout 'n' standardu na Gecko(2.4GHz) nebo Acko(5GHz). (to 20 nebo 40 je sirka kanalu kterych nko pouziva vic aby se dalo dosahnout vyssich rychlosti - POKUD MAS DOBRY SIGNAL!
    2.4GHz - ma 13 kanalu a je ve meste zaruseny protoze to ma dneska skoro kazdej doma
    5GHz - ma asi 50, min pouzivany, vetsi pruchodnost a smerovost u anten, malinko mensi dosah u vsesmer anteny
    Nastav na AP kanal ktery je co nejdal od ostatnich pouzivanych(u 2.4 kanal ma sirku 4x tolik jakej je odstup kanal to znamena ze se prekryvaji)

Koukam a na tu druhou peknou vecicku a koukam na popis "Instalace jako sen" wtf rikam si no nic.

Jinak tyto USB wqifiny nemaj byt citlivejsi nez vestaveny. Kdyz uz tak maj mit konektor na extereni antenu jako je napriklad Edimax USg ktery ma v baleni pendrekovou antenuy ale stoji za prd. Shrnuti Kup smerovy anteny pro oba kompy. Pokud nepotrebujes prostrelit zelezobetonovy panely.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Konflig wifi karet?! :(
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 19.05.2007, 18:36
  2. Problem s instalaci ovladace pro Wifi intel 2915abg
    Založil tiktak v sekci fóra Síťové komponenty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 25.01.2006, 19:26
  3. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  4. jak zvysit citlivost (dosah) PCMCIA WiFi karty ???
    Založil tom-as v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 01.03.2005, 00:49
  5. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52

Pravidla přispívání