Sháním program, který umí zmenšit hodně obrázků dle přednastavených parametrů (asi 3000 obrázku po 500kb na cca 100 kb, aniž by se změnilo jejich rozlišení...)
Existuje vůbec nějaký (pokud možno free)?
Sháním program, který umí zmenšit hodně obrázků dle přednastavených parametrů (asi 3000 obrázku po 500kb na cca 100 kb, aniž by se změnilo jejich rozlišení...)
Existuje vůbec nějaký (pokud možno free)?
hm, nieco take xem aj ja, ale tak ze to zmensi obrazok a potom ho ulozi v nejakej max velkosti ktoru zadam. Prakticky aby to zvladalo skomprimovat obrazok na nejake percentualnu JPG komprimaiu, a napriklad ked skomprimovany obrazok je este stale moc velky, tak by to skomprimovalo este viac.Asi xem az moc, ze?
Adobe photoshop a pres Akce nahrat jeden priklad a pak to aplikovat na celou skupinu ... jak jednoduchy... ale nejvic mi photoshop otevrel asi 400 obrazku najednou ... nevim jestli to nejak souvisi s velikosti ...
tak tak, finta je v tom, ze JPEG je ztratova komprimace, takze i pri zachovani stejne velikosti se zhorsi kvalita. cili pri stejne kvalite se velikost o kousek zvetsi (o komprimacni algoritmy). nejde to. a nepujde. skoda.
CPU: E2200 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro , GPU: GigaByte HD2600 XT , RAM: Kingston 2x1GB DDR2 PC800 ,[b] MB: Asus P5Q , PSU: Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W , HDD1: Samsung Spin Point F1 HD502IJ 500GB 16MB SATAII/300 , HDD2: WDC WD2500AAJB 250GB ATA100 , HDD3: WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB + Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0 + E-SATA , DVD: Samsung SH-S223F SATA , CASE: ASUS TA-982
To je mi jasne.Původně odeslal Buddha
Inac dakujem za typ z fotosopu, ale tam ked sa mi podari spravit obrazok vacsi ako napriklad 100kilo tak co? Mozem to pustit znova. Mne totiz ide o to, ze ked hromadne zmansim tie JPGcka tak sem tam sa stane, ze nejaky exemplar aj napriek komprimacii ostane moc velky. A ja toto porebujem poriesit, aby aj tieto moc velke JPGcka sa zmestili do toho limitu, ale zase aby ostatne obrazky nebli az moc skomprimovane.
Inac fotosop nie je free, ale u mna to nie je podmienkou![]()
photoshop je overkill.. jeslti se nemylim, tehnhle to umi, sam jsem ho pouzival pro podobny ucel.
http://software.macek.cc/resamplercz.php
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Díky zy rady. Mám ale všechny obrázky v .bmp. Jak je hromadně převézt do .jpeg?
imagemagick.. ale to asi pod woknama nechodi..
EDIT: trocha iniciativy by neskodila, aneb kdybys nebyl linej pouzit google, mas to rychlejc.
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Pokud vím, hromadný převod jde i v Irfanview pomocí Batch Conversion z nabídky File.
Já takhle měnil jen rozměry, ale formát jde taky.
AMD Athlon64 3000+ | MSI K8T Neo2-FIR | V-Data 2x256 MB DDR 400 | Sapphire Radeon 9600 Pro Advantage 128 MB DDR @ 450/520 | ATI TV Wonder VE | Creative Audigy ES | WD 3x80 GB + 160 GB all with 8 MB cache | LG GSA 4160 | Gembird WCS-YF-1A | HP ScanJet 3400C, DeskJet 5652 | ADI P750 | MS Windows XP Prof. dualboot with SUSE Linux 9.3 CZ | Wireless Internet connection with Ovislink 1120 via KLFree.net | IP Telephony with Sipura SPA 2000 via Softphone
Díky, zkusím...Původně odeslal Magus
anebo zkus exifreader. ten je na to spickovy.
zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku
xnview
pres batch/sequence(nebo neco takoveho) convert muzes prevadet sposty obrazku najednou, prejmenovavat, menit velikost, format...
zde býval podpis...
acdsee
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Mihov Image Resizer
http://download3.mihov.com/ir.exe
FileSize: 335KB
* convert images from GIF to JPEG, JPEG to GIF, BMP to JPEG, and BMP to GIF
* resize pictures in JPEG, GIF, and BMP formats
* rotate pictures to left or right
* create thumbnails from your photos with ease
* batch mode for convert, resize, and rotate (more pictures with just one click!)
* fast resize and smart resize
* set JPEG quality when saving to JPEG format
* preview image in a small window
* view image in its original size
* user interface supports 20 languages (aj CZ & SK) and more can be added
* step to step help for the most common action plus online forum for FAQ
* setup with install and uninstall features
VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...
To jsem přesně potřeboval. Díky moc!!!!
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)