Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: kompatibilita MSI vs. Seagate

Standardní kompatibilita MSI vs. Seagate

Koupil jsem si desku MSI KT880 a do ní HDD Seagate 80GB SATA a za boha mi v ní nefunguje, po formátu HDD hlásí že je HDD buď špatně připojen nebo poškozen (HDD je OK) i kabeláž už jsem vyměnil, nahrál nejnovější bios a stáhl nejnovější ovladače SATA. Poslední krok reklamace - vráceno plně funkční, prý jsem měl resetovat bios a pokud to nepomůže tak prý nekompatibilita, je to možné

MSI KT880 Delta-FSR (bios 1.
    Seagate ST380013AS
    ATI Radeon HIS 9600 256MB
    2x256MB DDR400 Kingston (zapojeno do dual channel)
    AMD AthlonXP 2400+
    ATX Gembird 330W (12cm fan)
    CPU Coolers SPIRE VertiCool

Teplota je OK, test RAM OK, při instalaci vypnuté onbord krámy (Sound, LAN).

Standardní Re: kompatibilita MSI vs. Seagate

Citace Původně odeslal dovatron
    Koupil jsem si desku MSI KT880 a do ní HDD Seagate 80GB SATA a za boha mi v ní nefunguje, po formátu HDD hlásí že je HDD buď špatně připojen nebo poškozen (HDD je OK) i kabeláž už jsem vyměnil, nahrál nejnovější bios a stáhl nejnovější ovladače SATA. Poslední krok reklamace - vráceno plně funkční, prý jsem měl resetovat bios a pokud to nepomůže tak prý nekompatibilita, je to možné

MSI KT880 Delta-FSR (bios 1.
    Seagate ST380013AS
    ATI Radeon HIS 9600 256MB
    2x256MB DDR400 Kingston (zapojeno do dual channel)
    AMD AthlonXP 2400+
    ATX Gembird 330W (12cm fan)
    CPU Coolers SPIRE VertiCool

Teplota je OK, test RAM OK, při instalaci vypnuté onbord krámy (Sound, LAN).
    Nenapsal jsi jediné slovo o systému, biosu desky je úplně putna, jestli je disk naformátovaný nebo ne. Pokud počítadlo nastartuje, vše včetně disku se připojí a začne se načítat disketa nebo CD, pak je evidentně problém někde úplně jinde, například že jsi zapomněl aktivovat vytvořený oddíl. Vyzkoušej různé systémy (linux) a pak poreferuj, co ti nahlásily...
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní

Aha takže pro doplnění HDD jsem zkoušel formátovat i aktivovat pomocí PartionMagic 8 a vše v pohodě, zkoušel jsem XP Pro (končí to hláškou po formátu NTFS že je poškozen nebo neprřipojen) u Win ME a 98SE to po naformátování FAT32 hlásí unknown hard error a konec.
    Jednou mi to taky napsalo že nejde načíst nějaký ze System32 soubor tak jsem zkusil paměti a mechaniku i kabely měnit a nic.

Zvláštní je že pod XP jde jen NTFS a pod ME i FAT32. S linuxem bohužel neumím vůbec makat .

V biosu je HDD normálně vidět je identifikován jako Seagate 80GB.

Když jsem jej připojil do Asus K8V-X tak šly wokna normálně nainstalovat.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

hmmm tohle by mohl byt spatny zdroj ( stavalo se mi u nekterych disku, ze s ostatnimi pripojenymi proste nesly naformatovat. musel jsem odpojit/vypnout ostatni a teprve pak to slo - pravdou je, ze tu mivam od 2 do 5 disku ).

ale asi bych ten disk otestoval diagnostickou utilitou...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Jo to je fakt, zdroje někdy dělají tyhle podivné věci. Takže je jasný, že bios pracuje s diskem normálně a problémy začnou až při větší práci s diskem (formátování, instalace). Tak pokud máš jakoukoliv utilitu k disku, jak píše Misha, určitě ji vyzkoušej. S tím linuxem si nemusíš tolik lámat hlavu, Knoppix startuje přímo z CD, ikdyž harddisk potřebuje taky, a třeba Mandrake nainstaluješ i bez zkušeností (nemusí to kompletně fungovat, stačí jestli správně pracuje disk). A rozhodně taky zkus k té desce a stávajícímu zdroji připojit jiný disk, jestli budou problémy, máme jasno...
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní

že by tohle průměrnou konfiguraci neutáhl 330W zdroj

Standardní

Citace Původně odeslal dovatron
    že by tohle průměrnou konfiguraci neutáhl 330W zdroj
    Řekl bych, že nezaáleží ani tak na jmenovitém výkonu, jako spíš na proudu jednotlivých větví (v sekcích o procesorech a čipsetech je toho dost napsáno...) Takže až zkusíš už zmíněné testy nebo se stejným zdrojem a deskou víc různých disků, budeme chytřejší... Třeba ten Tvůj zdroj je prostě vadný a závada se předtím neprojevila (dřívější disk měl menší nároky...)
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní

Tak problém vyřešen, druhá reklamace ve 100MEGA, trochu drsnější přístup a šup druhý den mi dali novou desku a vyjadřením že ta původní měla vadný SATA řadič .
    Každopádně díky za rady a snad už konečně ten počítač rozběhnu .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání