Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Prosim o radu - odstoupeni od smlouvy?

Banned
    Vliv
    0

Standardní Prosim o radu - odstoupeni od smlouvy?

Zdar

Mam problem,koupil jsem v softcomu vypalovacku,ktera byla ihned vadna,a oni hned co jsem ji koupil snizil jeji cenu z 5000 na 4000,chtel jsem ji ihned vratit ale byly vanoce a meli zavreno,psal jssem jim mail ze ji chci reklamovat a jak dlouho to bude trvat,napsali mi ze 2-3 dny protoze jsem jim pohrozil ze jim vypalovacku hodim na hlavu v 14denni lhute.Takze jsem jim veril,14denni lhuta ubehla a ja den po lhute reklamoval vypalovacku,a oni mi ted tvrdi ze reklamace bude trvat jeste mesic.Mohu od nich pozadovat proplaceni nakladu spojene s tim ze vypalovacku nemam a naftu jak jsem ji tam vezl? A hlavne muzu nejak odstoupit od smlouvy? Dik za kazdou radu

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

z OZ vyplyva, ze behem prvnich 6 mesicu ode dne prevzeti mas pravo na vymenu/opravu, dle sveho vyberu a neni-li to mozne, mas pravo opet dle sveho vyberu na slevu z kupni ceny/odstoupeni. tento rozpor jsou povinni odstranit bez zbytecneho odkladu, coz zakon nedefinuje. imho to musi byt radove kratsi nez 30 dni, ktere jsou definovany jako "radne a vcas".
    v kazdem pripade plati, ze v pripade, ze vec neni ve shode s kupni smlouvou, se jedna o poruseni pravni povinnosti prodavajiciho, a tedy lze po nem pozadovat (vedle prav z odpovednosti za vady, viz vyse) tez nahradu skody a nutne naklady vynalozene v souvislosti s uplatnenim prav z odpovednosti za vady
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Dik,naklady ale muzu chtit az po uznani reklamace jako opravnene? Ne ale ja nechci cekat mesic na vyrizeni reklamace,kdyz mi slibovali 2-3 dny,ja proste potrebuju zalohovat data na DVD,to si ji radeji koupim jinde a oni at vrati penize.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal OBR
    Dik,naklady ale muzu chtit az po uznani reklamace jako opravnene?
    ano

Citace Původně odeslal OBR
    Ne ale ja nechci cekat mesic na vyrizeni reklamace,kdyz mi slibovali 2-3 dny,ja proste potrebuju zalohovat data na DVD,to si ji radeji koupim jinde a oni at vrati penize.
    na odstoupeni mas narok jen za podminek, ktery jsem popsal vyse, nebo dohodou (coz povazuju za nepravdepodobny), takze bych si tu vypalku jinde pujcil, resp. pronajal, nez koupil
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Ok,dik zkusim jim napsat jestli je nepopozenu v cinnosti.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Nejdriv jim oznam, ze palku potrebujes a zda ti po dobu reklamace jsou ochotni nejakou zapujcit. Pokud ne, pronajmi si ji (od kamose) a sepiste o tom pisemnou smlouvu (vcetne castky/den). To jim pak das normalne k uhrade (po uznani reklamace) jako zpusobenou skodu + samozrejme naklady reklamace, coz je cesta + dalsi vydaje (telefony, ...).

Samo je o to pozadas pisemne, doporucenym dopisem na sidlo firmy, kam dolozis i kopie toho vseho (platit budou i ten dopis).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Jojo,dik,uze se tesim az tam poslu ten vycet nakladu.

Standardní Diky za info o vysledku

Predem diky za info jak jsi dopadl, resp jejich argumenty... v PCIch se bezne reaguje dverma...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Poslal jsem vyhruznej mail,a novou mechaniku uz mam na poste.Super

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání