Mám takový nápad hodit výměník s ventilátorem pod nohy ( v nějakám odolném krytu ) a přitom mít case na stole - je to reálné, nebo je to kravina.
Vodníkům nerozumím, takže nemám z čeho vycházet
Nejde mi hard oc, ale o tiché chlazení běžného pecka...
Mám takový nápad hodit výměník s ventilátorem pod nohy ( v nějakám odolném krytu ) a přitom mít case na stole - je to reálné, nebo je to kravina.
Vodníkům nerozumím, takže nemám z čeho vycházet
Nejde mi hard oc, ale o tiché chlazení běžného pecka...
určitě ano,jen budeš muset brát ohledy na umístění čerpadlaPůvodně odeslal Dudu
můj nový web : www.ertyh2o.net Athlon XP 2500+@2300MHz (200*11,5) Barton AQZEA 0331 UPMW, SOLTEK 75FRN2-RL, DDR 512MB/333Mhz, Gainward GeForce 4Ti4200 (300@600), 4x HDD Seagate Bar7200.7 8MB cache 120GB, Hercules Fortissimo III, CDRW Teac 52*32*52, Hyundai ImageQuest F790D Flat,(vodní chlazení:CPU,Chipset,GPU,4xHdd)
v zime pak muzes chlazeni vymeniku vypnout a pouzivat jako ohrivac na nohy![]()
wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
mobile: Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10
CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...
Určitě to de ale proč ten vyměník rovnou nehodíš za okno![]()
![]()
A co je to za vyměník
![]()
PROJECT: Digital Fantasy
Více projektů na mých www
Původně odeslal DeeKay
No, však to tak myslím,
výměník ani čerpadlo zatím není,
jen mně zajímá jestli to půjde
a jaké by mělo být to čerpadlo aby to utáhlo..
Asi takto:
Z hydrostatického hľadiska je jedno, ako vysoko (nízko) máš chladič - má to vplyv iba na statický tlak (v najnižšom bode okruhu je tlak vodného stĺpca celého okruhu - pri výškach okolo 1-2m to nieje nič významné) a neovplyvňuje to požadovaný výkon čerpadla.
Z hydrodynamického hľadiska je podstatná dĺžka hadíc (čím tenšie a čím dlhšie hadice - tým väčší odpor) a je jedno, či idú zvisle, alebo vodorovne (za okno...)
Takže ak použiješ hrubšie hadice (aspoň na spojenie comp <-> výmenník) tak môžeš kľudne použiť také isté čerpadlo, ako keby si mal výmenník v compe.
▌SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌
Muzes to tak klidne udelat. Az na to kdyz to budes plnit, tak ten vymenik doporucuju mit ve stejne vysce jako pocitac, az teprve po dokonalem odvzdusneni a uzavreni okruhu ten vymenik umistit pod stul, jinak by to nemuselo cerpadlo zvladnout protlacit.
PeterM - mas recht, ze 1-2m nejsou vyznamne, nicmene pri slabych Eheimech na tlak (i ma 1250) je sakra znatelne na prutok, kdyz bude vyska sloupce 2 m...
Proste se tomu cerpadlu do toho nejak nechce, ci co... Prutok se zmensi, pozorovatelne...Takze nejaky ten pulstupen i stupen by to mohlo udelat, no, alespon teoreticky.
Jinak k tematu presneji - kamos to tak mel, je to teda hodne GHETTO, ale mrkejte:
Celkovy pohled.
Da zoooom :P
...a tenhle prtavy radiatorek uchladil Bartonka na temer 2V na neco pod 60C - pasivne (obcas na nej pokladal vetrak) a takhle jen na zemi...to proto, ze roztec zeber je velka a to je proste optimalni pro pasivni chlazeni
![]()
I kdyz je to docela ghetto reseni, tak byl prvni, koho znam, kdo mel watercooled masinu doma a kdo me k watercoolingu vlastne dostal![]()
Budiz mu vecna slava! B) (uz mu to nejede, po nejakem prepetovem soku mu rupla pumpa a uz to pak nezprovoznil...)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)