Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: [PHP] funkce headers_list

Standardní [PHP] funkce headers_list

Zdravím, už tak půl roku píšu webíky v PHP a všiml jsem si že na nějakerých serverech se zobrazuje IP i za proxi. Tak mě napadá že proxi mého ISP asi posílá hlavíšku na web něco jako : X-real-IP:XXX.XXX.XXX.XXX. Tak jsem si žíkal, že bych toho taky na svých webech mohl využít, ale když jsem skoušel fnci headers_list podle tohoto příkladu :
    http://cz2.php.net/manual/cs/function.headers-list.php tak mi to "úspěšně" hodilo :
    array(0) {
    }.
    M2l jsem to na PHP 5.0.3RC1 takže myslím že nebude problém v tom že by tento cmd byl jen pro vyžší verzi PHP. A ani jsem se nedočetl na tom webu že by musela být povoleny nějaké speciální extension. V čem je problém?
    Desktop: MB MSI 865PE Neo | CPU P4 2.4 GHz | RAM 512MB DDR | HDD Seagate 120 GB, 7200 rpm, 8 MB | VGA Ati Radeon 9500 128MB(Unlock) | DVD Teac 16x / 40x | SOUND on MB | MIDLE TOWER, 300W | 17\" AOC | MX 518 ||| Notebook

Standardní

ony se delaj ruzny "zaruceny" funkce na zjisteni skutecne IP adresy, ale kdo tomu trochu rozumi, muze to oblbnout. jedna z takovejch "kvalitnejsich" funkci je treba
    Kód:
    function get_ip() {
       if (isSet($_SERVER)) {
           if (isSet($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"])) {
               $realip = $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
           } elseif (isSet($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"])) {
                   $realip = $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];
               } else {
                   $realip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
               }
           } else {
               if ( getenv( 'HTTP_X_FORWARDED_FOR' ) ) {
                   $realip = getenv( 'HTTP_X_FORWARDED_FOR' );
               } elseif ( getenv( 'HTTP_CLIENT_IP' ) ) {
                   $realip = getenv( 'HTTP_CLIENT_IP' );
               } else {
                   $realip = getenv( 'REMOTE_ADDR' );
           }
       }
       return $realip;
    }
    i kdyz je za proxy, posila v hlavicce HTTP_X_FORWARDED_FOR svoji IP a v REMOTE_ADDR posila IP proxy. vsechno ziskas v asociativnim poli $_SERVER (vetsinou )
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Standardní

headers_list ti ukazuje hlavicku ktera se posle klientovi, ne hlavicku ktera prisla od klienta.
    u HTTP_X_FORWARDED_FOR je drobnej problem v tom ze kdyz je nekdo trosku sikovnej tak si v browseru muze dodefinovat ze bude posilat treba
    Kód:
    X-Forwarded-For: 195.219.49.215
    a to se pak budes divit ze ti tam leze bilej dum
    takze pokud chces studovat i kdo je za proxy tak vzdycky ukladej obe adresy ... jinak hlavne REMOTE_ADDR ... ta se neda spoofnout (nebo aspon ne tak snadno)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

jj, už se mi pod prsty taky dostal squind pro win, co uměl svoji IP zaměnit ....
    Desktop: MB MSI 865PE Neo | CPU P4 2.4 GHz | RAM 512MB DDR | HDD Seagate 120 GB, 7200 rpm, 8 MB | VGA Ati Radeon 9500 128MB(Unlock) | DVD Teac 16x / 40x | SOUND on MB | MIDLE TOWER, 300W | 17\" AOC | MX 518 ||| Notebook

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání