Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Jaky AthlonXP do desky Soltek SL-75DRV2 (KT266A) - vyreseno

Standardní Jaky AthlonXP do desky Soltek SL-75DRV2 (KT266A) - vyreseno

Zdravim, hodlam upgradovat na neco kolem 2000-2200+ a chtel bych vedet, jake sance mam na uspech. Podle manualu deska podporuje Palomino 2100+ (tedy to nejrychlejsi), podle flashnuteho BIOSu i "model 8", coz by mel byt Thoroughbred, jestli se nepletu. Ovsem ten se (jak to vypada) zacina shanet cim dal hur. Takze by mne zajimalo, jakou sanci mam, ze mi pojede napr. 2000+ s jadrem Thorton? V napeti problem neni, deska umi 1.1-1.9V.

Member
    Vliv
    271

Standardní

nevidim duvod proc by nejel ....na nejaky vysoky FSB ale s touhle deskou rovnou zapomen
    notebook Acer Aspire 5920G
    netbook Fujitsu Siemens P1510D

Standardní

S 75DRV2 bohuzel funguji jen Palomina. Vyhod ten krap do popelnice (jako jsem to udelal ja )

Standardní

Citace Původně odeslal viki_
    S 75DRV2 bohuzel funguji jen Palomina. Vyhod ten krap do popelnice (jako jsem to udelal ja )
    To je hezke, ale na netu jsem tusim videl, jak to toho kdosi strkal 1800+ Thoroughbred a podle vyrobce to taky zvlada "model 8" (Thoroughbred). Palomino je model 6

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

tak jsem se ti taky podival a nasel jsem toto
    www.soltek.com.cn/support/mb-cpu/amd.pdf
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    To je hezke, ale na netu jsem tusim videl, jak to toho kdosi strkal 1800+ Thoroughbred a podle vyrobce to taky zvlada "model 8" (Thoroughbred). Palomino je model 6
    Ja jsem tu desku mel a mam to potvrzene z vice nezavislych zdroju - je to bohuzel hardwarovy problem - neco na te desce chybi. Je proste videt, ze je to jedna z prvnich desek s KT266A. Thoroughbred lze udajne provozovat az v DRV4 rev. 2.

Kdo neveri, at si to vyzkousi

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

na druhou stranu
    Citace Původně odeslal DC
    vyjádření Solteku:

Thank you for contacting Soltek.
    SL-75DRV2 supports Athlon XP 2200+, 2400+ and 2600+ if its S/N must be 020C000xxxxx later(02 represents 2002,0C represents March),its position you can refer to the attached file.(serial.jpg), however the latest BIOS K4.1 still can't recognize the Athlon XP 2400+ and 2600+ processors. We will release the new BIOS as soon as we finish its BIOS compatibility test.
    aby v tom byl poradek
    zkus se zeptat DC
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Standardní

Neco podobneho jsem cetl taky, ale bylo tam DRV4, ne DRV2...

Standardní

Vidim to tak, ze koupim nejake Palomino, pokud ho nekdo nekde proda. Nejde mi o maximalni vykon, ani o pretaktovavani - potrebuju to na spise vaznou praci, ne na hry. Takze potrebuju stabilitu. A dosavadni procesor (Duron 1GHz) mi na vsechno krome kompilaci celkem pohodove staci.

Diky za informace, trebaze silne rozporuplne

Standardní

Vidim to tak, ze koupim nejake Palomino, pokud ho nekdo nekde proda. Nejde mi o maximalni vykon, ani o pretaktovavani - potrebuju to na spise vaznou praci, ne na hry. Takze potrebuju stabilitu. A dosavadni procesor (Duron 1GHz) mi na vsechno krome kompilaci celkem pohodove staci.

Nejlepsi by bylo, pokud bys mel moznost si od nekoho CPU pujcit a vyzkouset to.

Standardní

Nejlepsi by bylo, pokud bys mel moznost si od nekoho CPU pujcit a vyzkouset to.
    Jiste, ale verim tomu, ze Palomino jede. Deska ma, podle vseho, co jsem zatim nacetl, podporu Palomina jistou.

Standardní

takze jsem zkousel nedavno 2x ten soltek s kt266a (drv2 a drv4) a musim potvrdit to co pise viki_ !!! pozor na to, drv2 thoroughbred nebere a to ani po flash ofic. biosu pro model8 !! pricemz drv4 (purple ray) vzala jen A0 a nikoliv DLT3C!! tady to mozna byl problem konkretni desky, ale stejne by na tom podle datasheetu mel TB jet bezproblemu!
    na obou deskach jelo pritom perfektne palominko, takze doporucuji palomino... vykon stejny a s dobrym coolerem ani moc netopi

edit: soltackej red-storm overclocking (nebo jaxe to jmenuje) je nejvetsi pi4ovina co sem kdy videl
    nekamaradim s vama

Standardní

Citace Původně odeslal Xima
    edit: soltackej red-storm overclocking (nebo jaxe to jmenuje) je nejvetsi pi4ovina co sem kdy videl
    No to mi povidej . Ted mam zase jiny Soltek (NV-400) a tam uz to nastesti neni.

Standardní

Jeste ted valim na SOlteku 75DRV AMD 1GHz Th pohoda....zase takovej kram to neni....Jinak mam psany podle nejnovejsiho BIOSu ze tam mozu dat max. 2100+Palomino ...
    Power Station: AMD AthlonXP 1600+ @1800+ (1569 MHz;10,5 x 149,5) 1,725V ; max.49,5°C| MSI KT3 Ultra-ARU (MS-6380e) BIOS v5.7 rev.1| Green Fan Ball |Nanya Technology 256MiB 333@385MHz CL 2,5-3-3-6| Abit Siluro GeForce 4 TI 4200 64MiB OTES TV-Out,DVI 275/550@308/610(4xAGP,Memory HYNIX 3,6ns) | HDD Seagate Barracuda 120GiB cache 8MiB 7200rpm | Audio Sound Blaster Live! 1024 | CD-RW LG 32x10x40 cache 8MiB | Sony DVD-ROM DDU 1611 16x | Realtek Fast Ethernet RTL8139 PCI Adapter 100/10Mbps | ATX CODEGEN 300W MODEL 300X1|WI-FI D-Link DWL-G520+ PCI||-:WinXP CZ SP2:-|

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání